27.8 C
Athens

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 3-2: Απίστευτη ανατροπή των Κρητικών, έμφραγμα για τους Πράσινους στο 95′ (vid)

Τεράστια ανατροπή του ΟΦΗ στο Ηράκλειο σε ματς ροντέο απέναντι στον Παναθηναϊκό (3-2). Οι Κρητικοί πανηγύρισαν τρίποντο που βάζει φωτιά στα πλέι οφ με γκολ του Κοσμά Τσιλιανίδη στην τελευταία φάση του αγώνα.

 

Οι Πράσινοι πραγματοποίησαν ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο εκμεταλλευόμενοι στο έπακρον τα παιδαριώδη λάθη στην άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 18′. Ο Παλάσιος σέντραρε από τα δεξιά στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων, όπου ο Μεγιάδο στην προσπάθειά του να αποκρούσει την έστειλε στο βάθος της εστίας του Βάτερμαν για το 0-1.

 

Η απάντηση του ΟΦΗ ήταν άμεση. Από εκτέλεση φάουλ που έγινε στην καρδιά της περιοχής και από κακή αντίδραση των Πράσινων, ο Σελίμοβιτς με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο 25′, με τους Κρητικούς να ανεβάζουν τις γραμμές τους και να πιέζουν για ένα δεύτερο γκολ το οποίο όμως δεν ήρθε.

 

Αντίθετα, μια τραγική συνεννόηση του Μαρινάκη με τον Σελίμοβιτς που έκανε «τσαφ», ο Χουάνκαρ έκλεψε την μπάλα και γύρισε παράλληλα για τον Παλάσιος που ερχόμενος πίσω από την μπάλα στο 43′ έγραψε με πλασέ το 1-2 που έβαλε νέο βαρίδιο στα πόδια των παικτών του ΟΦΗ.

 

Το πρώτο διάστημα του δευτέρου μέρους ανήκε ξεκάθαρα στον Παναθηναϊκό που δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Βάτερμαν είτε με τον Βιτάλ, είτε με τον Βιγιαφάνιες που βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα αλλά ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ ήταν σε θέση να επέμβει.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 75′ όταν ο Βιγιαφάνιες ως τελευταίος παίκτης έριξε κάτω τον Τσιλιανίδη που έφυγε τετ α τετ και μέσω VAR ο Καραντώνης έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αργεντινό, για να μείνει ο Παναθηναϊκός με δέκα παίκτες.

 

Το συγκεκριμένο πλεονέκτημα το εκμεταλλεύτηκε και με το παραπάνω ο ΟΦΗ που ξεκίνησε να μεταφέρει το παιχνίδι στα καρέ των Πράσινων και έφτασε σε μια ανατροπή ανάλογη με εκείνη που του έκανε η Λαμία την περασμένη αγωνιστική. Στο 85′ Ουές έβγαλε μία εξαιρετική σέντρα στην περιοχή κι ο νεοαποκτηθείς Λουίζ Φελίπε με άπιαστη κεφαλιά έκανε το 2-2 για τους Κρητικούς, οι οποίοι είχαν και δοκάρι στο 92′ με τον Ντε Γκουζμάν πριν έρθει το γκολ της ανατροπής στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο μέσος του ΟΦΗ που είχε δοκάρι νωρίτερα, έβγαλε σέντρα για τον Τσιλιανίδη που από κοντά έγραψε το τελικό 3-2 στην τελευταία φάση του αγώνα με αποτέλεσμα πλέον τα πάντα να αλλάζουν ενόψει πλέι οφ!

 

ΟΦΗ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-2

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Κόκκινη: 74’ Βιγιαφάνιες

Κίτρινες: Μεγιάδο, Βούρος, Τοράλ, Λάμπρου / Βιγιαφάνιες, Σένκεφελντ, Βέλεθ.

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης (69’ Ουές), Σελίμοβιτς, Βούρος, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο (59’ Τσιλιανίδης), Γκαγέγκος, Τοράλ, Λάμπρου (69’ Ντε Γκουζμάν), Νέιρα (85’ Φαν Ντάινεν), Ντουρμισάι (59’ Λουίζ Φελίπε).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (60’ λ.τρ. Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (69’ Αϊτόρ), Βιτάλ (89’ Λούντκβιστ), Καρλίτος (69’ Ιωαννίδης).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς