19.7 C
Athens

Πρόκριση με διπλό ρεκόρ (1-0)

Η Γαλλία ζορίστηκε απέναντι στο μαχητικό Περού, αλλά πήρε τελικά το πολυπόθητο τρίποντο, με σκορ 1-0, που τη φέρνει στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου – Ρεκόρ για Μπαπέ και Γιορίς

Στο 100ο παιχνίδι του Γιορίς με τη φανέλα της Γαλλίας, οι τρικολόρ ήταν συνολικά καλύτεροι από το Περού, με το παιχνίδι πάντως να είναι μοιρασμένο για τις δύο ομάδες. Ο Μπαπέ έβαλε τη Γαλλία μπροστά στο σκορ και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της χώρας του, σε μεγάλη διοργάνωση.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία των Περουβιανών ήταν στο 50ο λεπτό, όταν ο Ακίνο μετά από ένα τρομερό βολέ, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γιορίς.

Οι τρικολόρ ξεπέρασαν το εμπόδιο των Περουβιανών και ήδη βλέπουν τη διασταύρωση στον επόμενο γύρο. Εκκρεμεί, βέβαια, το παιχνίδι απέναντι στην πάντα επικίνδυνη Δανία, όπου εάν οι Γάλλοι ηττηθούν τερματίζουν δεύτεροι, στον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης.

Αν οι Γάλλοι πάρουν την πρωτιά, θα παίξουν με τον δεύτερο του πρώτου ομίλου, δηλαδή με έναν εκ των Ρωσίας και Ουρουγουάης (επίσης, εκκρεμεί παιχνίδι ανάμεσά τους).

Όσο για την ψυχωμένη εθνική ομάδα του Περού, εγκαταλείπει τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά, αφού παρά τις δύο ήττες της από Δανία και Γαλλία έπαιξε με πάθος και διεκδίκησε ό,τι καλύτερο μπορούσε από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δείτε αναλυτικά τις συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ουμτιτί, Βαράν, Παβάρ, Ερναντές, Καντέ, Πογκμπά, Ματουιντί, Μπαπέ, Γκριζμάν, Ζιρού

Περού (Αντόνιο Γκαρέκα): Γκαγιέσε, Ροδρίγκες, Ράμος, Αντβίκουλα, Τράουκο, Γιοτούν, Ακίνο, Κουέβα, Φλόρες, Καρίγιο, Γκερέρο.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς