30 C
Athens

European Super League: 8 εκατ. ευρώ η «χασούρα» του Big-6 της Premier League

Μπορεί οι Big-6 της Premier League να αποχώρησαν από το εγχείρημα της European Super League, ωστόσο η οικονομική «ζημιά» που θα υποστούν οι ομάδες ανέρχεται στα 8.000.000 ευρώ για την καθεμία.

Σε απόλυτο φιάσκο κατέληξε το εγχείρημα για την κλειστή λίγκα των «ελίτ», αφού σε λιγότερο από ένα 48ωρο κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, με τις ομάδες να αποχωρούν η μία μετά την άλλη. Η Τσέλσι ήταν η πρώτη ομάδα που ανακοίνωσε επίσημα την απόσχισή της από τη διοργάνωση και εν συνεχεία ακολούθησαν και η Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ, Λίβερπουλ και Άρσεναλ.

Αν και φαίνεται πως οι ομάδες που πρωτοστάτησαν δεν θα έρθουν αντιμέτωπες με κυρώσεις από τις Premier Leaue, UEFA και FIFA ωστόσο αναμένεται να επιβαρυνθούν οικονομικά. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με ρεπορτάζ της «The Sun» ο κάθε αγγλικός σύλλογος είχε προχωρήσει σε επενδύσεις για τη συμμετοχή του στη διοργάνωση, αγοράζοντας μετοχές αξίας 8 εκατ. ευρώ.

Και οι 12 σύλλογοι υπέγραψαν συμβόλαια, νομίζοντας ότι πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη δέσμευση και ως εκ τούτου είναι αδύνατο η αρχική τους επένδυση να ανακτηθεί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς