16.8 C
Athens

Ολυμπιακός: Το εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο του ΜακΚίσικ

Είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα μέχρι στιγμής, έχοντας πετύχει την πλειοψηφία των πόντων στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 3η θέση της Euroleague με ρεκόρ 5-3 και ετοιμάζεται για τη διπλή δοκιμασία μακριά από το ΣΕΦ κόντρα σε Μπαρτσελόνα (18/11) και Βιλερμπάν (20/11). Ύστερα από 8 αγώνες στη διοργάνωση της τρέχουσας σεζόν, ο Σακίλ ΜακΚίσικ είναι ο πρώτος σκόρερ των Ερυθρόλευκων, με 9.5 πόντους κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι (σε 21:25 λεπτά συμμετοχής).

Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ δίνει ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ. Σε ανοιχτό γήπεδο είναι ασταμάτητος και προσπαθεί να βελτιώσει τις αποφάσεις του σε «σετ» παιχνίδι. Το εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο του «εκρηκτικού» παίκτη των Πειραιωτών είναι πως από τους 76 πόντους που έχει πετύχει μέχρι στιγμής, οι 59 έχουν σημειωθεί στο δεύτερο ημίχρονο! Αυξάνει την παραγωγικότητά του στην τρίτη και τέταρτη περιόδο, κάνοντας τη διαφορά. Στο τελευταίο ματς κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου, ο 30χρονος αθλητής αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 14 πόντους, 9 εκ των οποίων σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Όταν τα πράγματα ζορίζουν, ο ΜακΚίσικ βγαίνει μπροστά και συμπαρασύρει όλη την ομάδα στο κρισιμότερο κομμάτι ενός ματς, με την ένταση και την ταχύτητα που τον διακρίνει στις κινήσεις του, όπως συνέβη για παράδειγμα στους δύο εντός έδρας αγώνες απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο και την Άλμπα Βερολίνου, όταν με δικό του αγωνιστικό ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός έκανε την ολική επαναφορά.

Το ποσοστό του στο δίποντο είναι πολύ καλό (60.6%), με 20/33 προσπάθειες. Σίγουρα, για τη θέση του, μπορεί να βελτιωθεί στις βολές, όπου έχει 67.7% (21/31), ενώ έχει την ποιότητα για να «φτιάξει» ακόμα περισσότερο το ποσοστό του στα τρίποντα (5/18, 27.8%). Αν καταφέρει να σταθεροποιήσει κάπως τη «μακρινή απειλή» ή έστω αν μπαίνουν τα σουτ που πρέπει, θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα τόσο για την ομάδα όσο και τον ίδιο. Η επιρροή του, πάντως, στον Ολυμπιακό είναι αδιαμφισβήτητη και ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει ότι διαθέτει έναν παίκτη που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ. Άλλωστε, προσφέρει τόσο στην πίεση, στην άμυνα (1.4 κλεψίματα ανά ματς), όσο και δημιουργικά, μετρώντας και 2.6 ασίστ ανά αγώνα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς