21.5 C
Athens

Παναγιώτου: Ακόμα κι αν υπήρχαν ψήγματα κατηγορίας, καταρρίφθηκαν και αυτά

Κατά την αγόρευσή της, η νομική εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Εύα Παναγιώτου, συνόψισε τις καταθέσεις όλων των βασικών μαρτύρων της «υπόθεσης Σπανού», εξηγώντας ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας πόσο αποδυναμωμένα είναι τα «επιχειρήματα» σε βάρος του Ολυμπιακού. Η κυρία Παναγιώτου τόνισε χαρακτηριστικά πως «ακόμα κι αν υπήρχαν ψήγματα κατηγορίας, καταρρίφθηκαν και αυτά» μέσα από τη διαδικασία…

Αναλυτικά η αγόρευση της Εύας Παναγιώτου:

«Αδιαμφισβήτητα βγαίνει το συμπέρασμα ότι αν θεωρούσαμε ότι υπήρχαν ψήγματα κατηγορίας και όχι αποδεικτικά στοιχεία στην προδικασία, στην ακροαματική διαδικασία, καταρρίφθηκαν και αυτά. Οι κατηγορίες είναι αστήρικτες.

Ως προς το Ολυμπιακός – Ατρόμητος. Υπάρχει το κατηγορητήριο του ανακριτή ότι ο Μαρινάκης συμφώνησε με τον Σπανό σε άγνωστο χρόνο, άγνωστο τι και τίποτα άλλο. Δεν έχω τίποτα άλλο σε κανένα άλλο έγγραφο. Δεν το λέω εγώ. Δεν αναφέρεται στα δημοσιεύματα γιατί με τα δημοσιεύματα ήρθαμε εδώ. Αλλά, γιατί το λέει ο επικεφαλής της επιτροπής της ΟΥΕΦΑ, υπεύθυνος για να αρχίσει τη διαδικασία, στηριγμένος στο πόρισμα του κυρίου Ανδρεάδη «Δυστυχώς, τόσο απλά» αναφέρει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και τόνισε ότι δεν μπορεί να λάβει υπόψη αυτά που λέγονται.

Ο κύριος Φύσσας είπε στο Εφετείο ότι δεν μίλησε ποτέ για τον Ολυμπιακό.

Τι είπε ενώπιον σας; Ότι δεν μίλησε ποτέ για τον Ολυμπιακό και για χειραγώγηση. Όχι. Δεν υπάρχει ψήγμα, στοιχείο, τίποτα. Δεν έχουμε βρει το παραμικρό.

Το υπόλοιπο υλικό που εκτίθεται είναι διηγηματικού χαρακτήρα και όχι δεν περιέχει στοιχεία. Δεν αποτελεί παρά το αποτέλεσμα ανακοινώσεων, αντεκδικήσεων, παραπόνων. Αυτά αποτυπώνονται σε δημοσιεύματα και μετά τα παίρνουν οι μάρτυρες παραμάσχαλα, τα κάνουν σημαία και πάνε και καταθέτουν.

Ας πάρουμε το Εργοτέλης – Καλλονή. Ο Εργοτέλης υποτίθεται ότι ανήκει στο άρμα του Ολυμπιακού και μετά εξέδωσε ανακοίνωση για τη διαιτησία, ενώ υποτίθεται ότι η ομάδα που τον στηρίζει έχει κάνει όσα της καταλογίζουν; Δεν στέκει όλο αυτό, δεν έχει λογική.

Ο κύριος Βελλής που δεν ήρθε, τι μας είπε; Ότι όποιος παίρνει δανεικούς, δημιουργείται σχέση εξάρτησης και μετά πρέπει να ψηφίζει στις ψηφοφορίες της Superleague. Εδώ έχουμε έρθει να ελέγξουμε δημοσιεύματα. Τίποτα παραπάνω. Αυτό είναι το υλικό που έχετε. Και κανείς δεν μπορεί να το διαψεύσει.

Τι σας είπε ο κύριος Βρύζας, που το είπε και στην κατάθεση του. «Αίσθηση μας είναι» είπε ο κύριος Βρύζας. Είναι αυτό προς αξιολόγηση; Ποια είναι η αίσθηση του; Στην ίδια κατάθεση και σε δύο σημεία: «Αποδείξεις δεν έχω». Και ενώπιον σας το ίδιο είπε. Μίλησε για δανεικούς. Και η ομάδα του έδινε δανεικούς. Είναι νόμιμη διαδικασία.

Θέλουμε άλλο πλαίσιο; Να συζητήσουμε. Η όποια συζήτηση θέλουμε να κάνουμε μπορεί να γίνει στις τηλεοπτικές δίκες, στα αρμόδια όργανα. Τελεία. Όχι στις δικαστικές αίθουσες. Να διασύρονται άνθρωποι. Αυτά τα είπαν οι μάρτυρες, δεν σας τα λέω εγώ.

Ο κύριος Κωστούλας είπε ότι η αίσθηση του είναι, αλλά δεν είχε στοιχεία. Ποτέ δεν κατέθεσε. Δεν έδωσε στοιχεία, δεν πρόσθεσε τίποτα, γιατί ποτέ δεν είπε τίποτα. Μετά από αυτό, έδωσε συνέντευξη και τι είπε; Ότι όταν ήρθε ενώπιον μας και τον ακούσαμε, δεν είπε τίποτα γιατί δεν υπήρχε τίποτα. Στη συνέντευξη είπε ότι δεν έχει στοιχεία. Αυτή την απάντηση έδωσε και δημοσίως. Μάλλον πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι πέραν από κρίσεις, αισθήσεις και εντυπώσεις, τίποτα άλλο δεν υπήρξε.

Ακούσαμε τον κύριο Μελισσανίδη. Πότε κατέθεσε για πρώτη φορά; Το 2015. Τι είχε προηγηθεί; Συνέντευξη του σε όλα τα μέσα ενημέρωσης με τίτλο: Θέλουν πόλεμο, θα τον έχουν. Με ποιους; Με τον κύριο Σαρρή παραδέχτηκε ότι μιλούσε. Είπε ότι διάβασε διάφορα, θα τον έβλεπε και μετά είχε ράμματα για τη γούνα του. Τι μας είπε; Τίποτα.

Όταν ρωτήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είπε ότι δεν γνωρίζει πραγματικά περιστατικά για τον Ολυμπιακό. Μόνο ότι είχε ακούσει. Την ίδια μέρα που κατέθεσε, ο κύριος Μελισσανίδης είχε τιμωρηθεί για τη συμπεριφορά του στη διάρκεια του ημιχρόνου. Τι διαφορετικό μας είπε για τον Ολυμπιακό και τον κύριο Μαρινάκη; Τίποτα. Στην κατάθεση του αναλώθηκε σε μία υπόθεση που αφορά τον ίδιο. Έφερε έγγραφα εκείνος. Που εστίασε; Σε δύο καταγγελίες που τον αφορούν. Ουδόλως έχουν σχέση με τη διαδικασία που διεξάγετε εσείς ή το Τριμελές Εφετείο. Καταληκτικώς, το σημαντικό ήταν ότι ακόμα και όσα είπε, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά αόριστες κατηγορίες και η δική του προσωπική θέση πως ο Μαρινάκης του κήρυξη τον πόλεμο όταν πήρε την ΑΕΚ το 2013.

Υπήρχαν αντιπαραθέσεις άλλου είδους, άλλου τύπου, που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση. Ρωτήθηκε από μέλος της επιτροπής σας, ποιες είναι οι πηγές του στην κατάθεση. Η απάντηση; Οπαδοί και δημοσιεύματα.

Πάμε στον κύριο Αλαφούζο. Αποκήρυξε όλες τις φετινές ανακοινώσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τις δηλώσεις του προπονητή του, Γιώργου Δώνη. Και λέει ότι φέτος όλα είναι καλά με τη διαιτησία, παρά τα όποια λάθη. Μίλησε γενικά και αόριστα και όταν ρωτήθηκε, είπε ότι πήγε τα στοιχεία στην ΟΥΕΦΑ. Και μία γενική δήλωση ότι κάτι σάπιο υπήρξε στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Ο επικεφαλής του πειθαρχικού ελέγχου της ΟΥΕΦΑ έγραψε ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στα στοιχεία που προσκόμισε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που να ενοχοποιούν τον Ολυμπιακό.

Ο ίδιος έγραψε ακόμα ότι ο εγκαλών δείχνει να μην καταλαβαίνει ότι η Επιτροπή Εφέσεων της ΟΥΕΦΑ εξέτασε όλα τα στοιχεία και δεν μπορεί να έρθει στο σημείο ώστε να εμπλέξει τον Ολυμπιακό για χειραγώγηση. Δεν καταλαβαίνει ότι αυτό απάντησε η ΟΥΕΦΑ. Δεν καταλαβαίνει και τι λέει ο Άρειος Πάγος. Από το 2012 έως το 2015 διεξάχθηκαν πολλά παιχνίδια και μας λέει ότι ο Ολυμπιακός πάλι πρώτος θα ήταν, ακόμα και χωρίς τα ματς που τον κατηγορούν ότι χειραγώγησε.

Στο βούλευμα και στην έκθεση υπάρχει μία διηγηματική αναφορά για μία συνάντηση στο Χίλτον, του Μαρινάκη και του κυρίου Σαρρή. Οι μάρτυρες παραδέχτηκαν ότι συναντήσεις έγιναν και γίνονται. Ακόμα και ο κύριος Σάββας που είναι αντίπαλος του Σαρρή, παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει κάτι το επιλήψιμο.

Για τους πίνακες, δεν μπορούμε να πούμε ότι ο κύριος Βασσάρας δεν είναι από τους κορυφαίους διαιτητές. Για τον Χιου Ντάλας, το νούμερο 2 στην Ευρώπη στη διαιτησία, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν μας κάνουν. Ούτε να λέμε ότι δεν μας κάνουν οι διαιτητές που επιλέγουν αυτοί οι δύο. Δυστυχώς βρεθήκαμε εδώ με κρίσεις, αισθήσεις, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, δημοσιεύματα, αλλά με καμία απόδειξη. Οι κατηγορίες είναι ανύπαρκτες».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς