17.9 C
Athens

Ο Φορτούνης ψηφίζει Ολυμπιακό!

Ο αρχηγός των Ερυθρόλευκων θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό και να τον οδηγήσει τη νέα περίοδο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

Τον περιτριγυρίζουν αρκετές ομάδες, αλλά ο Κώστας Φορτούνης έχει στο μυαλό του τον Ολυμπιακό. Ο αθλητικός διευθυντής της Φενέρμπαχτσε, Νταμιάν Κομολί και ο προπονητής των «καναρινιών», Ερσούν Γιανάλ θέλουν τον Έλληνα άσο και, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο πρώτος ήρθε στην Αθήνα για συζητήσεις με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, ο αρχηγός των Ερυθρόλευκων θέλει να συνεχίσει στην πειραϊκή ομάδα και, σύμφωνα με πληροφορίες, για την ώρα δεν έχει δεχτεί επίσημη κρούση από την Φενέρμπαχτσε ή άλλη ομάδα.

Πολλά λέγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα για τον Φορτούνη, αλλά η πραγματικότητα είναι η εξής: Αυτή τη στιγμή (διότι, κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά και να πει τι θα γίνει στο τέλος του μήνα ή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού), ο 26χρονος άσος δεν έχει επίσημη προσφορά στα χέρια του, ούτε εμφανίζει τάσεις φυγής. Απεναντίας, θέλει να παραμείνει στον Ολυμπιακό και να οδηγήσει στους Ερυθρόλευκους τη νέα περίοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Έντονο ενδιαφέρον για τον διεθνή ποδοσφαιριστή υπάρχει, τόσο από την Φενέρμπαχτσε όσο και από γερμανικές ομάδες. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης τον ήθελε και το περασμένο καλοκαίρι και έφτασε να προσφέρει κοντά στα 7 εκατ. ευρώ, αλλά οι Πειραιώτες δεν μπήκαν καν σε διαδικασία συζήτησης. Άλλωστε, ο Φορτούνης κοστολογείται πάνω από 10 εκατ. ευρώ, ειδικά μετά την εξαιρετική σεζόν που έκανε με τον Ολυμπιακό, έχοντας 17 γκολ και 16 ασίστ σε 43 αγώνες.

Πρόθεση των Ερυθρόλευκων είναι να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή, που λήγει το καλοκαίρι του 2020, κι όχι να τον πουλήσουν. Αυτό επιθυμεί και ο Πέντρο Μαρτίνς. Ήδη, έχει γίνει σχετική συζήτηση μεταξύ διοίκησης και παίκτη και ουσιαστικά απομένει ένα ραντεβού του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Φορτούνη για να μπουν οι υπογραφές.

Όσο δεν υπάρχει οριστική συμφωνία, λογικό είναι να υπάρχουν διάφορα σενάρια. Διότι, αν για κάποιο λόγο δεν ανανεωθεί το συμβόλαιο του τεχνίτη ποδοσφαιριστή μέσα στο καλοκαίρι, τότε οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να ακολουθήσουν έναν από τους δύο δρόμους. Είτε να πουλήσουν τον Φορτούνη μέχρι το τέλος Αυγούστου ώστε να μην τον χάσουν ως ελεύθερο το επόμενο καλοκαίρι είτε να ρισκάρουν με την παραμονή του και να προσπαθήσουν μέχρι τον Δεκέμβριο για την επέκταση της συνεργασίας τους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς