16.2 C
Athens

Ολυμπιακός: Η δεύτερη λίστα

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν εντοπίσει τους μεταγραφικούς στόχους και προχωρούν στην υλοποίηση του σχεδιασμού τους. Ποια πράγματα μπορεί να προκαλέσουν... αναδιαμόρφωση του πλάνου

Η διοίκηση του Ολυμπιακού σε συνεργασία με τον Πέδρο Μαρτίνς έχουν καταρτίσει το πλάνο τους για τη νέα περίοδο. Οι συνεργάτες του μεγαλομετόχου της Ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη (Γιάννης Βρέντζος, Λίνα Σουλούκου, Κριστιάν Καρεμπέ, Φρανσουά Μοντέστο) μαζί με τον Πορτογάλο τεχνικό έχουν εντοπίσει τους μεταγραφικούς στόχους και από εβδομάδα θα προχωρήσουν με πιο εντατικούς ρυθμούς στην υλοποίηση του σχεδιασμού.

Η πρώτη επιλογή του Μαρτίνς για τον κέντρο της άμυνας, ο Ζερεμί Ματιέ, δείχνει και τις διαθέσεις των Ερυθρόλευκων. Στόχος είναι η προσθήκη έμπειρων και ποιοτικών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα μπορέσουν να κάνουν τη διαφορά στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις. Δεν είναι τυχαίες, επίσης, οι αναφορές το τελευταίο διάστημα σε παίκτες όπως οι Σλιμανί, Βαλμπουενά, Μαραφόνα, Νασρί, Ντιαμέ. Προφανώς και υπάρχουν και άλλοι έμπειροι ποδοσφαιριστές που είναι στα υπόψιν των Πειραιωτών, όπως και νεότεροι σε ηλικία που δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας.

Πέρα από τη λίστα του Ολυμπιακού, όμως, υπάρχει και μία δεύτερη, αυτή των ατζέντηδων που έχουν παίκτες στην πειραϊκή ομάδα ή συνεργάζονται τις τελευταίες σεζόν με τους Ερυθρόλευκους. Σε μία μεταγραφική περίοδος πολλά μπορούν να συμβούν και ειδικά όταν πρόκειται για τη θερινή που ουσιαστικά ξεκινάει τούτο τον μήνα και τελειώνει στο τέλος Αυγούστου. Υπάρχουν ανατροπές, εκπλήξεις και πολλά διαφοροποιούνται από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Ο Ζόρζε Μέντες, για παράδειγμα, έχει αυτή τη στιγμή πέντε πελάτες στον Ολυμπιακό, τους Σα, Ποντένσε, Χασάν, Ντίας και Μιράντα. Οι δύο τελευταίοι που είναι δανεικοί αναμένεται να επιστρέψουν σε Μονακό και Γουλβς αντίστοιχα. Με τον Σα θα ξεκαθαρίσουν η υπόθεση τα προσεχή εικοσιτετράωρα. Ο Ποντένσε θα συνεχίσει στην πειραϊκή ομάδα, εκτός κι αν ο Πορτογάλος μάνατζερ παρουσιάσει μέσα στο καλοκαίρι κάποια μεγάλη πρόταση. Θολό είναι το τοπίο επίσης με τον Χασάν, καθώς η Μπράγκα για την ώρα δεν πέφτει κάτω από τα 4 εκατομμύρια της οψιόν αγοράς.

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι πολλά μπορεί να κριθούν από τους χειρισμούς τους Μέντες, τόσο για τους παίκτες που έχει στον Ολυμπιακό όσο και για άλλους που πιθανό να ενδιαφέρουν τους Πειραιώτες. Διότι, το πελατολόγιο του Πορτογάλου ατζέντη είναι πλούσιο, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να παίξει ενεργό ρόλο και σε υποθέσεις ποδοσφαιριστών που δεν είναι στο γραφείο του.

Και δεν είναι μόνο ο Μέντες (Gestifute Internacional). Οι Ερυθρόλευκοι έχουν επαφές και με άλλους κορυφαίους ατζέντηδες, όπως ο Μίνο Ραϊόλα, ο Τζόναθαν Μπαρνέτ (Stellar Group), οι Λεόν Άνχελ και Φρανκ Τρίμπολι (Base Soccer Agency) και ο Ρότζερ Βίτμαν (Rogon SportManagement).

Κατά συνέπεια, μπορεί να προκύψουν κι άλλες λύσεις και ενδεχομένως ορισμένες ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς