18.7 C
Athens

US Open: Ο Τζόκοβιτς «λύγισε» τον Ζβέρεφ στα ημιτελικά και πάει για την κούπα κόντρα στον Μεντβέντεφ

Είναι ασταμάτητος! Μπορεί στον πρόσφατο ημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο, η μπίλια να έκατσε στον Ζβέρεφ, αλλά σε σε grand-slam ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν αφήνει περιθώρια.

Μετά από μία συγκλονιστική μάχη σχεδόν 4 ωρών, ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας «λύγισε» με 3-2 σετ τον μαχητικό Γερμανό και θα βρεθεί σε τρίτο σερί τελικό ενός grand-slam τουρνουά για να ζήσει το… American dream απέναντι στον Ρώσο, Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Το Νο1 και το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο του τελευταίου Grand Slam της σεζόν, με τον «Νολε» να είναι έτοιμος να γράψει ιστορία, καθώς θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το 4ο κορυφαίο Major μέσα σε μία χρονιά, μιας και έχει πάρει ήδη το Australian Open, το Roland Garros και το Wimbledon.

Απέναντί του θα βρει τον σπουδαίο Ρώσο, ο οποίος με την 6η του σερί νίκη στη Νέα Υόρκη επικράτησε 3-0 του Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ (6-4, 7-5, 6-2) στον πρώτο χρονικά ημιτελικό και πήρε το «εισιτήριο» για τον δεύτερο τελικό της καριέρας του στο US Open.

Αν ο Σέρβος, καταφέρει να νικήσει τον Μεντβέντεφ στον τελικό της Κυριακής (12/09), τότε θα φτάσει τους 21 Grand Slam τίτλους και θα ξεπεράσει τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ, που έχουν από 20. Έτοιμος να γράψει ιστορία στη Νέα Υόρκη.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς