32.2 C
Athens

Λειψία – Αταλάντα 1-1: Ένα καταστροφικό δίλεπτο στοίχισε στους ανώτερους Ιταλούς (vid)

Η Αταλάντα θέλει μετά τη Λεβερκούζεν να αποκλείσει και τη Λειψία και να κάνει βήμα για τους «4» του Europa League. Οι Ιταλοί απέσπασαν ισοπαλία στη Γερμανία απέναντι στη Red Bull (1-1) σε μια αναμέτρηση (πρώτη των δύο ομάδων) όπου ήταν ανώτεροι αλλά ένα αυτογκόλ δεν τους επέτρεψε να φύγουν με τη νίκη.

Η Αταλάντα είχε συνολικά 21 τελικές και πήγε το παιχνίδι στα μέτρα της χάρη στο γρήγορο και καταπληκτικό γκολ που πέτυχε με αριστουργηματικό πλασέ ο Μουριέλ στο 17′ για το 0-1 του πρώτου μέρους.

Η Λειψία πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση, έβγαλες πολλές σέντρες που ήταν βούτυρο στο ψωμί των αμυντικών της Αταλάντα αλλά ένα καταστροφικό δίλεπτο κόστισε στους Μπεργκαμάσκι. Ο Ενκουνκού ανατράπηκε και ο διαιτητές υπέδειξε πέναλτι στο 56′, με τον Αντρέ Σίλβα να νικιέται από τον Μούσο σε πρώτο χρόνο. Ο Όρμαν έπιασε την κεφαλιά σε δεύτερο χρόνο, αλλά ο τερματοφύλακας της Αταλάντα έδιωξε πλάγια και εκεί ξεκίνησε η ζημιά.

Σε σέντρα που βγήκε από τα αριστερά ο Τζαπακόστα στην προσπάθεια του να απομακρύνει προ του Όρμπαν, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανίκητου μέχρι εκείνη την ώρα, Μούσο. Η Λειψία πίεσε για δεύτερο γκολ αλλά δεν είχε τον φορ που θα μπορούσε να αιφνιδιάσει τους Μπεργκαμάσκι ενώ μοναδική καλή στιγμή ήταν ένα επικίνδυνο γύρισμα του Σόμποσλαϊ που βρήκε στο δοκάρι.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Γκβάρντιολ (73′ Χάλστενμπεργκ), Όρμπαν, Κλόστερμαν, Ανχελίνο, Καμπλ, Λάιμερ, Χένριτς (87′ Μουκιέλε), Όλμο (73′ Σόμποσλαϊ), Αντρέ Σίλβα, Ενκουνκού (87′ Νοβόα Ράμος)

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μούσο, Ντε Ρουν, Ντεμιράλ, Παλομίνο, Τζαπακόστα (89′ Πετσέλα), Φρόιλερ (67′ Μίραντσουκ), Κουπμάινερς, Χάτεμπουρ, Πάσαλιτς (62′ Μπογκά), Πεσίνα (61′ Σκαλβίνι), Μουριέλ (62′ Ζαπάτα)

EUROPA LEAGUE: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «8»:

Λειψία – Αταλάντα 1-1 (58′ αυτ. Τζαπακόστα / 17′ Μουριέλ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπαρτσελόνα (22:00)

Γουέστ Χαμ – Λιόν (22:00)

Μπράγκα – Ρέιντζερς (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς