Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, σχετικά λίγοι ήταν αυτοί που γνώριζαν τον Γιώργο Γεραπετρίτη. Μέσα σε λίγες μέρες όμως, ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έχει γίνει… πρώτη φίρμα. Από τις σημαντικές σπουδές αλλά και το βιογραφικό του δεν προκύπτει κάποια σοβαρή σχέση με τον αθλητισμό, ώστε να δικαιολογείται η ξαφνική εμφάνισή του εν είδει αυθεντίας. Αυτό όμως δεν είναι σώνει και καλά πρόβλημα. Πρόβλημα είναι το γεγονός πως οι τοποθετήσεις του δε βγάζουν νόημα, ειδικά όταν αναφέρονται στην αδιανόητη σπουδή της κυβέρνησής του να ολισθήσει σε νομοθετικό πραξικόπημα με αφορμή το σκάνδαλο πολυϊδιοκτησίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κύριος Γεραπετρίτης ρωτήθηκε για το αν πρόκειται για τετελεσμένο γεγονός, απαντώντας πως «η ΕΕΑ έκρινε ότι από τα στοιχεία που προέκυψαν ενώπιον της, φέρεται να έχει τελεστεί η παραβίαση της πολυιδιοκτησίας. Ωστόσο πρέπει να επισημάνουμε ότι η ΕΕΑ δεν είναι το αποφασιστικό όργανο για το ζήτημα αυτό, αλλά τα δικαιοδοτικά όργανα της Super League και της ΕΠΟ».
Επειδή ο κύριος Γεραπετρίτης είναι προφανώς νέος στο ποδόσφαιρο, πιθανότατα δε γνωρίζει ή δεν θέλει να γνωρίζει πως βάσει δεδικασμένου τα πορίσματα της ΕΕΑ είναι δεσμευτικά και δε γίνεται να υπάρξει νέα εκδίκαση σε θέματα που έχει ήδη επιληφθεί η Επιτροπή. Ακόμα κι αν λάβουμε όμως ως σωστή την τοποθέτησή του πως αρμόδια είναι τα δικαιοδοτικά όργανα της Super League και της ΕΠΟ, το αυτονόητο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί η κυβέρνηση πέρασε μέσα σε μια νύχτα με πραξικοπηματικό τρόπο μια τροπολογία μόνο και μόνο για να μην επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές. Προβλεπόμενες από τα «αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα» που ο ίδιος ανέφερε, αφού βάσει αυτών προέκυψε το πόρισμα της ΕΕΑ και η εισήγηση για υποβιβασμό.
Την απάντηση του κυρίου Γεραπετρίτη θα τη ζήλευε ακόμη και ο ανεπανάληπτος Θωμάς Μάτσιος, πρώην αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού:
«Όταν μία κυβέρνηση φέρει νομοθετική πρωτοβουλία, σταθμίζει το κόστος και το όφελος της όποιας πράξης. Εδώ λοιπόν είχαμε τη στάθμιση ότι προκαλείται ένα τεράστιο ζήτημα δυσανάλογα μεγάλο του γεγονότος αυτού. Κάναμε παρέμβαση όχι για να αλλάξουμε την παράβαση αυτή. Παραμένει η παράβαση, άρα πειθαρχικώς ελέγχεται η πολυϊδιοκτησία.
Τρέπεται η ποινή που προέβλεπε αποκλεισμό από την επαγγελματική κατηγορία σε μεγάλη αφαίρεση βαθμών και σε διακριτική ευχέρεια να επιβληθεί. Δηλαδή να έχει και το δικαιοδοτικό όργανο κι ένα περιθώριο εκτίμησης αναλόγως της βαρύτητας της κάθε περίπτωσης, διότι στην προηγούμενη συνθήκη προβλεπόταν ανελαστικά αποκλεισμός. Ούτε στην UEFA προβλέπεται ανελαστικά αποκλεισμός. Σε στάθμιση η κυβέρνηση έκρινε ότι το μείζον στην περίπτωση αυτή δεν είναι αν θα πέσει μία ομάδα ή αν θα αφαιρεθούν 10 βαθμοί, αλλά το κρίσιμο είναι με ευκαιρία αυτού του συμβάντος να υπάρχει καταλλαγή ώστε να φτιάξει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».
Τι εννοούσε ο… «Θωμάς Μάτσιος» της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας; Κανείς δεν ξέρει. Ειδικά η τελευταία πρόταση με τα έντονα γράμματα αποτελεί μνημείο ασυναρτησίας, πέρα από παραδοχή ότι η κυβέρνηση επενέβη προκειμένου να προλάβει τα δήθεν «αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα» όπως τα χαρακτήρισε ο κύριος Γεραπετρίτης. Σε απλά ελληνικά, όλα αυτά σημαίνουν πως ο κύριος Γεραπετρίτης και οι συνάδελφοί του απλώς μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας και ότι το τελευταίο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι η τήρηση της νομιμότητας, όταν στο μεταξύ προκύπτει οτιδήποτε σχετικό με πολιτικό κόστος…