28.9 C
Athens

Εκανε… σμπαράλια το πρωτόκολλο ο Τραμπ στη συνάντηση με τη Bασίλισσα (video, pics)

Την έστησε ένα τέταρτο, δεν υποκλίθηκε, της έδειξε την πλάτη του • Κόντεψαν να πάθουν… αποπληξία οι τυπολάτρες Βρετανοί

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα… θυμάται για πολύ καιρό (όσο ακόμα της απομένει εν πάση περιπτώσει…) το… συναπάντημά της με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, το ίδιο και οι Αγγλοι που προσέχουν πάντα την τήρηση του πρωτοκόλλου σε ό,τι έχει να κάνει με τη βασίλισσά τους.

Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ βρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο κάστρο του Γουίνδσορ, όπου ήπιαν τσάι με τη βασίλισσα Ελισάβετ, αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος, κυριολεκτικά στον… κόσμο του αγνόησε το πρωτόκολλο.

Οχι ότι δεν το περίμενε κανείς πως κάτι θα πάει στραβά στη συνάντησή του με τη βασίλισσα, όμως τόσα απανωτά «χτυπήματα» δεν θα τα φανταζόταν ούτε και ο πιο απαισιόδοξος.

Το προεδρικό ζεύγος βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο κάστρο του Γουίνδσορ, όπου ήπιαν τσάι μαζί με την 92χρονη βασίλισσα, η οποία τους υποδέχτηκε ντυμένη στα μπλε.

Το πρώτο «χτύπημα» ήταν η αργοπορία του προεδρικού ζεύγους. Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ καθυστέρησαν 15 ολόκληρα λεπτά «στήνοντας» την 92χρονη Βασίλισσα, που μάλιστα περιμένοντάς τους στην αυλή του Πύργου, κάτω από μια τέντα κοίταξε και δύο φορές το ρολόι της.

Το προεδρικό ζεύγος ξέχασε την καθιερωμένη υπόκλιση

Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ φτάνουν στο κάστρο του Γουίνδσορ, όπου η βασίλισσα Ελισάβετ τους υποδέχεται χαμογελαστή. Και είναι η στιγμή για το δεύτερο «χτύπημα». Ούτε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ούτε η Πρώτη Κυρία, έκαναν ως είθισται, υπόκλιση στη Βασίλισσα.

Μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων και την επιθεώρηση της φρουράς κατευθύνθηκαν όλοι στο εσωτερικό του πύργου, για να πάρουν τσάι.

Της έδειξε την πλάτη του!

Εκεί ήταν που ο Ντόναλντ Τραμπ έπαιξε τα… ρέστα του. Αδιαφορώντας για το πού βρίσκεται η βασίλισσα Ελισάβετ άρχισε να προχωρά μέχρις ότου κάποια στιγμή αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι δίπλα του και αρχίζει να την ψάχνει! Την ίδια ώρα η Ελισάβετ έχει μείνει πίσω του και του δείχνει τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει. Ως γνωστόν, το πρωτόκολλο επιβάλλει να μην δείχνει κανείς την πλάτη του στη βασίλισσα και ο Τραμπ όχι μόνο την έδειξε, αλλά την άφησε και πίσω του.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε ύστερα από 48 λεπτά, με τους ρεπόρτερ του παλατιού να σχολιάζουν πως κράτησε 17 λεπτά παραπάνω από όσο προέβλεπε το πρόγραμμα.

Στη συνέχεια, το προεδρικό ζεύγος αποχώρησε με προορισμό τη Σκωτία, όπου θα περάσει το Σαββατοκύριακο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς