Δικαίωση Ολυμπιακού: -5 στον Παναθηναϊκό και το ντέρμπι στους Ερυθρόλευκους

Πήρε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που διακόπηκε 0-3, ενώ από τους πράσινους συνολικά θα αφαιρεθούν πέντε βαθμοί. Ισχυρό το Φύλλο Αγώνα του διαιτητή Φριτς

Η δικαστική επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ έσωσε στοιχειωδώς την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, καθώς δικαίωσε τον Ολυμπιακό και ανέτρεψε την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League με την οποία είχε αποφασιστεί να συνεχιστεί στα τελευταία 20 λεπτά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Το σκάνδαλο δεν ολοκληρώθηκε και δεν έγινε το άσπρο μαύρο. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, κατακύρωσε το ματς που κατά το λεπτό της διακοπής του ήταν 0-1, με σκορ 0-3 υπέρ του Ολυμπιακού. Από τον Παναθηναϊκό συνολικά αφαιρέθηκαν πέντε βαθμοί. Στους τρεις δηλαδή που του είχαν αφαιρεθεί για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του, προστέθηκαν ακόμη δύο κατά σύντμηση.

Η Πειθαρχική επιτροπή της Super League, είχε πρωτοτυπήσει καθώς έκρινε ότι ο Γερμανός διαιτητής Φριτς κακώς αποφάσισε την διακοπή του παιχνιδιού, και ότι θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την φυσική του ολοκλήρωση. Τελικά το Φύλλο Αγώνα παρέμεινε ισχυρό και δεν δημιουργήθηκε νομολογία που θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να ακυρώνει τις αποφάσεις των διαιτητών, τινάζοντας το πρωτάθλημα στον αέρα.

Τα πραγματικά περιστατικά κατά την ακροαματική διαδικασία αναδείχθηκαν σε τέτοιο βαθμό, που η κατάληξη της υπόθεσης ήταν δεδομένη.

Ο Ολυμπιακός με βάση την απόφαση φθάνει τους 69 βαθμούς, 5 πίσω από τον ΠΑΟΚ και 15 πάνω από την ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός υποχωρεί στους 33 και υποχωρεί στην ένατη θέση, ισοβαθμώντας με τον Παναιτωλικό.

Η απόφαση καθυστέρησε να εκδοθεί για… ευνόητους λόγους. Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία κι έπειτα αποκαταστάθηκε η τάξη.

Τα επιχειρήματα του Ολυμπιακού κατά την ακροαματική διαδικασία, ήταν ακράδαντα και ακαταμάχητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού, παραδέχθηκε ότι στη Μπουντεσλίγκα το ματς θα είχε διακοπεί από το 5ο λεπτό, όταν κι έγινε η πρώτη εισβολή οπαδών του Παναθηναϊκού. Το βίντεο του αγώνα ήταν άκρως κατατοπιστικό και οι δικαστές απέρριψαν την ένσταση του Παναθηναϊκού που είχαν λόγο να μην προβληθεί.

Ο Παναθηναϊκός έφθασε στο σημείο να κάνει… συμβιβαστική πρόταση, ώστε να μην του αφαιρεθούν βαθμοί. Ζήτησε εφόσον παιχτούν τα τελευταία 20 λεπτά να διεξαχθεί ο αγώνας χωρίς θεατές! Ο λόγος είναι προφανής. Ποιος θα μπορούσε να εγγυηθεί ότι δεν θα υπήρχαν νέα επεισόδια; Οι ανεξέλεγκτοι χούλιγκαν μπορεί να έκαναν νέες… μπούκες.

Όσο για το περίφημο 60λεπτο που έπρεπε να περιμένει ο διαιτητής, κάθε άλλο παρά δεσμευτικό είναι. Ο κανονισμός δεν αναφέρει τουλάχιστον, ούτε ακριβώς, αλλά… μέχρι 60 λεπτά. Όταν μπαίνει ξανά ο διαιτητής στον αγωνιστικό χώρο, έχει ξεκάθαρη άποψη για την κατάσταση που επικρατούσε και στοιχειοθέτησε την απόφασή του να διακόψει το παιχνίδι, καθώς όποιος ήθελε έμπαινε και όποιος ήθελε έβγαινε.

Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού Γιάννης Χατζησαββάογλου είχε ξεκαθαρίσει: «Κρίνεται η απόφαση διαιτητή σε ζήτημα ασφάλειας διεξαγωγής αγώνα. Δεν υπάρχει κανονισμός για να προσβληθεί η απόφαση του. Ως εκ τούτου πού θα πατήσει μια κρίση που θα εναντιωθεί στην απόφαση του διαιτητή;».

Από το βίντεο που προβλήθηκε αναδείχθηκε ότι οι εντεταλμένοι για την τήρηση της τάξης ιδιωτικοί αστυνομικοί του Παναθηναϊκού, συμμετείχαν στις επιθέσεις. Ως εκ τούτου ποιος θα διαφύλαττε την τάξη, αν συνεχιζόταν το παιχνίδι; Συνεπώς πολύ ορθά έπραξε ο Γερμανός διαιτητής και αυτό θ’ αποτυπωθεί στην απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...