Καλή είναι η εικόνα της 44χρονης γυναίκας η οποία νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο με χαμηλά αιμοπετάλια και προβλήματα στην πηκτικότητα του αίματος μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca και η οποία χρειάστηκε να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ που διαθέτει όλες τις ιατρικές ειδικότητες, μετά από επιδείνωση στην υγεία της.
Όπως δήλωσε μιλώντας στο cretapost ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στη ΜΑΦ του νοσοκομείου, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο, μέσα στην ημέρα να μεταφερθεί σε κοινό θάλαμο.
Όπως είπε, η γυναίκα είναι ήρεμη, πέρασε καλά τη νύχτα και η κατάσταση της είναι σταθερή. Παρακολουθείται από τους γιατρούς και η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή.
Η ανακοίνωση της διοίκησης του Βενιζέλειου
Αναφορικά με το περιστατικό της 44χρονης γυναίκας που νοσηλευόταν στην Αιματολογική κλινική του Γ.Ν «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ – ΠΑΝΑΝΕΙΟ», συνέπεια επιδείνωσης απεικονιστικών ευρημάτων μεταφέρεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, λόγω πιθανής ανάγκης υποστήριξης από ειδικότητες που δεν διαθέτει το Νοσοκομείο μας.
Πιο σοβαρή η κατάσταση της 47χρονης
Σταθερά σοβαρή κρίνεται την ίδια στιγμή, η κατάσταση της υγείας της 47χρονης που νοσηλεύεται στη νευρολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ μετά από θρόμβωση που υπέστη, επίσης λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με το AstraZeneca. Όπως είπε στο cretapost o κ. Χαλκιαδάκης είναι η πιο σοβαρή περίπτωση αυτή τη στιγμή.
Εξιτήριο για τον 35χρονο
Θετικά είναι τα νέα για τον 35χρονο από την Ιεράπετρα ο οποίος ήταν ο πρώτος που παρουσίασε εμβολή και θρόμβωση λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της AstraZeneca, ο οποίος την Τετάρτη πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά τις δύο χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.
Εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων
Και για τις τρεις αυτές περιπτώσεις πάντως, οι γιατροί βρίσκονται σε αναμονή των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων που έχουν σταλεί στην Αθήνα και που θα δείξουν αν υπάρχει συσχετισμός με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Κικίλιας: «Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να σχολιάσω αυτά που ακούγονται περί ελαττωματική παρτίδας»
Τα περιστατικά θρομβώσεων που αναφέρθηκαν στην Κρήτη βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα. Όπως είπε χθες ο κ. Κικίλιας όλα τα περιστατικά διερευνώνται με επιστημονικό τρόπο.
«Έχουμε αποφασίσει ότι όλα τα θέματα που μπαίνουν στο πλαίσιο της πανδημίας και των εμβολιασμών απαντώνται με γνώμονα την ασφάλεια. Υπάρχει ένα τεράστιο όφελος του εμβολιασμού που δεν μπορεί να αναιρεθεί, όμως η ασφάλεια των πολιτών μας μπαίνει πρώτη πάνω από όλα. Τα περιστατικά ερευνώνται από τους ειδικούς» δήλωσε ο Υπουργός .
«Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να σχολιάσω αυτά που ακούγονται περί ελαττωματική παρτίδας, δεν υπάρχει καν συνάφεια για κάτι τέτοιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τζανάκης: Δύσκολο να ήταν προβληματική η παρτίδα των AstraZeneca στην Κρήτη
«Δύσκολο» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να έχει πρόβλημα η παρτίδα των εμβολίων της AstraZeneca στην Κρήτη ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα ΜEGA», τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής μόνο ένα περιστατικό στο νησί συνδέεται με επιπλοκές του εμβολίου.
«Στον 35χρονο, το πρώτο περιστατικό, έγινε όλος ο διαγνωστικός έλεγχος. Γνωρίζουμε τι έγινε. Υποβλήθηκε ο φάκελος στον ΕΟΦ. Αναμένεται να ταξινομηθεί το περιστατικό σαν πιθανή επιπλοκή από το εμβόλιο. Η διάγνωση του νοσοκομείου είναι θρομβωτικό επεισόδιο, επεισόδιο που συνδέεται με το εμβόλιο. Τα άλλα δύο περιστατικά σε διαδικασία διαγνωστικού ελέγχου. Μοιάζουν πιο περιπλεγμένα» σημείωσε.
«Αν αποδειχθούν και τα άλλα δύο περιστατικά, στατιστικά θα είναι αδικαιολόγητο. Τα περιστατικά θρομβώσεων είναι ένα στις 600.000 και στην Κρήτη θα είναι 1 στις 50.000» πρόσθεσε.
Ο κ. Τζανάκης δήλωσε ότι είναι «υπόθεση εργασίας που μου φαίνεται πολύ απομακρυσμένη ή δύσκολη το να είχε πρόβλημα η παρτίδα των AstraZeneca που ήρθαν στην Κρήτη. Δεν ξέρω ποιος γέννησε αυτή την θεωρία ούτε ξέρω αν ερευνάται. Ούτε γνωρίζω στην βιβλιογραφία ότι υπάρχουν προβληματικές παρτίδες».
Όπως ανέφερε, στην Κρήτη, πέθαναν 168 άνθρωποι από κορωνοϊό. «Αυτοί θα ζούσαν αν είχαν εμβολιαστεί. Δεν εμβολιάστηκαν γιατί δεν υπήρχαν τότε τα εμβόλια. Τώρα συζητάμε για δύο πιθανά περιστατικά. Ο νεαρός πήρε χθες εξιτήριο. Και οι δύο γυναίκες πιθανόν θα γίνουν καλά».