Ο Ολυμπιακός έκλεισε το καρέ των ξένων για την επόμενη σεζόν με την απόκτηση του Κρίστιαν Φρομ και είναι γεγονός πως ο Γερμανός ακραίος έρχεται στο Ρέντη για να δώσει πράγματα που έλειψαν την περασμένη σεζόν.
Σε εξαιρετική ηλικία (30 ετών), ο διεθνής αθλητής θα επιδιώξει να καλύψει το κενό που άφησε πρόπερσι ο Τοντόρ Αλεξίεφ. Ο Χουσάι είχε μεν ένα καλό βιογραφικό, ωστόσο στο τάραφλεξ αποδεικνύονται όλα. Εκεί ο Αλβανός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού και οι Ερυθρόλευκοι έχασαν τον τίτλο με αυτόν να φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης.
Ας αφήσουμε πίσω τον Χουσάι και ας επικεντρωθούμε στον Γερμανός. Ο Κρίστιαν Φρομ αποτέλεσε εισήγηση του Δημήτρη Καζάζη, ο οποίος έχει δει τι έλειψε στην περσινή ομάδα και θέλει να βελτιώσει την επίθεση και κυρίως το μπλοκ: Και τα δύο τα… εγγυάται ο πρώην ακραίος της Γιαστρέμπσκι, ο οποίος αγωνίστηκε στην Πολωνία τα τελευταία δύο χρόνια με εξαιρετικά στατιστικά.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως σε μία κακή συνολικά σεζόν για τον πολωνικό σύλλογο (έτσι την αξιολόγησαν οι άνθρωποι του συλλόγου, για αυτό και προχώρησαν σε μεγάλες αλλαγές), ο Φρομ εκμεταλλευόμενος και τον τραυματισμό του Γάλλου Λινέλ ηγήθηκε στην επίθεση.
Κατά μέσο όρο είχε 46.2% (45.23% την περασμένη σεζόν) αποτελεσματικότητα στην επίθεση (εντυπωσιακό νούμερο για ακραίο), ενώ το ρεκόρ του στη φετινή χρονιά (επιθετικά) ήταν οι 17 πόντοι κόντρα στην Τρεφλ Γκντανσκ και στη Σκρα. Από εκεί και πέρα παρουσίασε πρόβλημα στην υποδοχή – όπως είχε και ο Αλεξίεφ – ωστόσο ήταν πιο ουσιαστικός στο κομμάτι του μπλοκ, ενώ εκτελεί καλά την πάιπ (τομέα που φέτος ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα και λόγω των άσχημων πασών του Τερβαπόρτι).
Πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως ο Φρομ ρισκάρει πολύ από τη θέση του σέρβις και εφόσον του βγει, τότε δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην αντίπαλη υποδοχή. Συνολικά είχε 41 άσσους, αλλά δεν έλειψαν και τα λάθη, αποτέλεσμα του «ρίσκου» που επιλέγει να παίρνει ο ίδιος καθ’ υπόδειξη του εκάστοτε προπονητή του.
Τι περιμένουμε να δούμε από τον Γερμανό ακραίο; Να βοηθήσει επιθετικά Έγκλεσκανς και Μιγιαΐλοβιτς. Ο Σέρβος ακραίος θα επωμισθεί μεγάλο κομμάτι της υποδοχής και θα… απελευθερώσει τον συμπαίκτη του επιθετικά για να τελειώσει είτε με πλασέ είτε με δυνατά χτυπήματα τις κόντρα μπάλες.
Παράλληλα, να δώσει βοήθειες στο μπλοκ και να σπάσει μπάλες στο φιλέ. Ο Ολυμπιακός δεν πήρε τίποτα από τους ακραίους του σε αυτό το κομμάτι την περασμένη σεζόν και η τρύπα ήταν εμφανής στην τελική φάση της Volley League.
Συμπερασματικά, οι Ερυθρόλευκοι βρίσκουν τουλάχιστον στη θεωρία έναν ηγέτη που τα τελευταία χρόνια έχει παίξει σε Πολωνία, Ιταλία, Γερμανία και Τουρκία (τοπ πρωταθλήματα), ικανό να τελειώσει ιδανικά τις επιθέσεις και να ενισχύσει το μπλοκ, αλλά και να δημιουργήσει καλές προϋποθέσεις για πόντους μέσω του δυνατού σέρβις του.
Ο Δημήτρης Καζάζης γνωρίζει τις αδυναμίες που θα υπάρξουν στην υποδοχή, ωστόσο θυμίζουμε πως και ο Αλεξίεφ είχε φανερό πρόβλημα, αλλά στην πορεία έκανε τη διαφορά παίρνοντας πόντους από σκοτωμένες μπάλες. Και εδώ που τα λέμε, αν ρίξουμε μία ματιά και στα μεγάλα πρωταθλήματα, δύσκολα θα βρούμε ακραίο που να είναι υπερόπλο επιθετικά και άριστος reciever.
Το πόσο θα κουμπώσει με τους συμπαίκτες του και κατά πόσο θα κάνει τη διαφορά στο αν μη τι άλλο αδύναμο ελληνικό πρωτάθλημα θα το δούμε στην πράξη. Το βέβαιο είναι πως πρόκειται για μία πολύ έξυπνη κίνηση χαμηλότερου ρίσκου (και πάντα σύμφωνα με τα νέα οικονομικά δεδομένα) από τον Αλεξίεφ που βρέθηκε μεν στη λίστα, αλλά έχει μεγαλώσει αρκετά και δεν εγγυάται την ηγετική του παρουσία στο τάραφλεξ.