Ο Γιούρι Λοντίγκιν τον Ιανουάριο άφησε τη Ζενίτ για τον Ολυμπιακό, αλλά λόγω του εξαιρετικού Ζοσέ Σα δεν βρήκε πολύ χρόνο συμμετοχής. Ο τερματοφύλακας των ερυθρολεύκων σε δηλώσεις του τόνισε ότι ελπίζει να μείνει στην ομάδα του Πειραιά και να συνεχίζει να ανταγωνίζεται τον Πορτογάλο για τη βασική θέση.
Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Sovsport.ru:
Για τον χρόνο συμμετοχής του: «Ναι προφανώς και περίμενα και ήθελα να παίξω παραπάνω. Όμως εάν δεν παίζεις βασικός αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι σε κακή φόρμα ή έχεις προβλήματα με τον προπονητή. Πρέπει να είναι και οι συγκυρίες τέτοιες. Στη Ζενίτ άπραξα την πρώτη ευκαιρία και καθιερώθηκα παρότι υπήρχε ο Μαλαφέεφ. Ο Ολυμπιακός είχε δύσκολα ματς τον Φλεβάρη σε Ελλάδα και Ευρώπη και υπήρχε πίεση. Ο βασικός κίπερ, ο Ζοσέ Σα, δεν είχε δώσει δικαιώματα με την απόδοσή του για να αλλάξει. Το καταλαβαίνω και το σέβομαι αυτό. Εφόσον υπάρξει ξανά ευκαιρία θα κοιτάξω να την αξιοποιήσω. Δουλεύω διαρκώς και αγωνιστικά και για να είμαι καλά ψυχολογικά. Πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι αλλά και μετά θα ανταγωνίζομαι με τον Σα για την θέση βασικού».
Για το πως νιώθει στον Ολυμπιακό: «Τα χρόνια πέρασαν γρήγορα στη Ζενίτ και τώρα είμαι σε μία νέα κατάσταση στην Ελλάδα. Είχα ανάγκη την αλλαγή σκηνικού. Ήθελα την αλλαγή. Ήταν αναγκαίο ένα restart και ας μην είναι εύκολη μία τέτοια αλλαγή».
Για τη μία συμμετοχή του: «Ναι περίμενα παραπάνω ότι θα έπαιζα όμως είναι θέμα συνθηκών. Το σέβομαι και το αντιλαμβάνομαι αυτό που έγινε».
Για την πρόθεσή του να μείνει ή όχι στον Ολυμπιακό: «Υπάρχουν διαφορετικές επιλογές και εκδοχές. Δεν θέλω να πω κάτι ακόμα αλλά ελπίζω να πάνε όλα καλά».
Για το κατά πόσον είχε κρούση να κλείσει στην Φόρεστ: «Ναι είναι αλήθεια. Υπήρχε αυτή η πιθανότητα και μπορώ να πω και η συμφωνία. Ωστόσο ενώ ήταν όλα έτοιμα τα πράγματα άλλαξαν στην ομάδα και ο Ο’ Νιλ πήρε την θέση του Καράνκα. Έτσι χάλασε η μεταγραφή. Στην συνέχεια ήρθε ο Ολυμπιακός και μου προσέφερε συμβόλαιο«.
Για το εάν πήρε αγωνιστικές εγγυήσεις: «Μίλησα από την αρχή με τον προπονητή και μου τα εξήγησε όλα. Του είπα ότι ήμουν έτοιμος. Δεν μετανιώνω για τίποτα. Ξαναλέω ότι ήθελα την αλλαγή σκηνικού και έκανα βήμα μπροστά και όχι πίσω».
Για το πως αξιολογεί το ελληνικό πρωτάθλημα: «Επί των οικονομικών ακόμα και οι πιο μεγάλες ελληνικές ομάδες δεν έχουν τις δυνατότητες της Ζενίτ. Οι άλλες ομάδες είναι πολύ πιο πίσω. Εξεπλάγην από την προσέλευση. Αρνητικά γιατί αρκετά ματς παίζονται σε μισοάδεια γήπεδα. Το επίπεδο διασκέδασης και ψυχαγωγίας για τον κόσμο δεν είναι τόσο υψηλό. Το ρωσικό πρωτάθλημα είναι πολύ πιο δυνατό και καλό».
Για το εάν διαβλέπει βελτίωση στην Ελλάδα: «Δεν μπορώ να το κρίνω εγώ διότι δεν ήμουν εκεί τα προηγούμενα χρόνια. Ο Ολυμπιακός ήταν πέρυσι σε διαδικασία πλήρους αλλαγής. Λίγα χρόνια πριν η ομάδα ήταν πολύ δυνατή και γνωστή στο Champions League. Μην το ξεχνάμε αυτό. Πέρυσι ο Ολυμπιακός δεν είχε όμως πετυχημένη χρονιά και άλλαξαν πολλά μαζί και με τον προπονητή. Δεν είναι εύκολο αυτό. Έγινε όμως μία μεγάλη και σημαντική προσπάθεια. Είναι πιο δύσκολο πια για τις ελληνικές ομάδες σχετικά με την Ευρώπη διότι παλιά ο πρωταθλητής πήγαινε απευθείας σε ομίλους Champions League και τώρα έχει προκριματικούς. Η Ελλάδα έχει πέσει στα rankings της UEFA».
Για τον Νάτχο: «Ήταν ο πρώτος με τον οποίο μιλήσαμε. Μιλάμε στα ρωσικά. Έχουμε πολύ καλή σχέση αλλά θέλω να πω ότι στην ομάδα είμαι φίλος με όλα τα παιδιά».
Για τον Μαρτίνς: «Εάν ήμουν πιο νέος μπορεί να είχα πιο μεγάλη ενόχληση ή θυμό όταν δεν έπαιζα. Όμως δεν λαμβάνω υπ’ όψιν μου ότι επειδή είναι Πορτογάλος παίζει συμπατριώτης του γιατί δεν είναι έτσι. Για οκτώ μήνες έπαιζε ο Σα. Δεν μπορείς ξαφνικά στην ομάδα να βγάλεις τον βασικό σου κίπερ γιατί πήρες δανεικό άλλον. Δεν γίνονται αυτά».
Για το ματς που έπαιξε: «Ήταν η ρεβάνς στο Κύπελλο με την Λαμία του 3-3. Ήμουν χαρούμενος που έπαιξα. Πολύ χαρούμενος που ήμουν βασικός. Σε τέτοια ματς ο κανόνας είναι να μην δεχθείς τουλάχιστον γκολ. Είχαμε 28 σουτ στην αντίπαλη εστία αλλά η Λαμία σκόραρε και δυστυχώς χάσαμε. Επίσης να σου πω ότι δεν μου άρεσαν κάποια σχόλια για μένα στη Ρωσία και για αυτό αλλά και γενικά. Δεν είμαι ο χαρακτήρας και ο πορτιέρο που περιέγραφαν».