Μπαρτζώκας: Είναι μια δύσκολη περίοδος, η οποία όμως θα γυρίσει

Βέβαιος πως ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί πιο συμπαγής και καλύτερος αγωνιστικά το επόμενο διάστημα εμφανίστηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής των Ερυθρόλευκων στάθηκε στην πίεση που είχε η ομάδα του κόντρα στον Παναθηναϊκό και επανέλαβε πως υπάρχει ανισότητα στη φόρμα των παικτών και χρειάζεται χρόνος ώστε η ομάδα του να βρεθεί αμυντικά.

Πριν τη συνέντευξη Τύπου, στην κάμερα της ΕΡΤ δήλωσε πως: «Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, ήμασταν πάρα πολύ διστακτικοί και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Χάλασε το μυαλό μας. Ο Παναθηναϊκός σούταρε με φοβερά ποσοστά στο πρώτο μέρος. Όταν γυρίσαμε στο παιχνίδι, κάναμε παιδαριώδη λάθη. Είναι μία περίοδος δύσκολη περίοδος για εμάς, η οποία όμως θα γυρίσει».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Μας έβαλε πολλή πίεση με τον τρόπο που σούταρε στο πρώτο μέρος. Προφανώς για να γίνει αυτό, σημαίνει ότι εμείς ήγμασταν ανεπαρκείς αμυντικά. Δεν βάλαμε τα χέρια μας στην άμυνα. Έβαλαν τη μπάλα στη ρακέτα, την έβγαλαν έξω και τα έβαλαν όλα. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους έπρεπε να έχουμε κάτι πολύ καλύτερο στο περιφερειακό σουτ για να βάλουμε πίεση στον Παναθηναϊκό. Είχαμε έρμπολ με τον Ντόρσεϊ, χάσαμε άλλο ένα με τον Φουρνιέ. Είπαμε να πάμε κατοχή με κατοχή, αλλά κάποιες στιγμές βιαστήκαμε.

Παίξαμε κάτω από πίεση, ο Παναθηναϊκός είχε τους γκαρντ σε καλή μέρα. Δεν είχαμε υπομονή, βιαστήκαμε και μοιραία χάσαμε. Είμαστε καλύτερη σε ασίστ και ριμπάουντ, σουτάραμε με κάτω από 30% στο τρίποντο. Έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια, προσπαθούμε να έρθουμε σε φόρμα, παιχνίδια στο Μόναχο, σήμερα με Παναθηναϊκό, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα μετά. Πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί αμυντικά. Είναι η τρίτη-τέταρτη συνεχόμενη φορά που οι παίκτες μας δεν έβαλαν χέρια στη μπάλα, δεν κάναμε φάουλ. Πάντα θέτεις τον τόνο στο γήπεδό σου, αποφύγαμε τις επαφές και ο Παναθηναϊκός.

Κάναμε μία προπόνηση, αποκατάσταση περισσότερο. Οι παίκτες που δεν έχουν παίξει κάνουν πιο δυνατοί, οι άλλοι πιο χαλαρή. Κάνουμε βίντεο, αναλύουμε, βλέπουμε τι έχουμε κάνει καλά και τι όχι. Έχουν όλοι τεράστιες προσδοκίες από τις μεταγραφές μας, εμείς ψάχνουμε να βρούμε ισορροπία, ποιος θα σουτάρει, πώς θα γυρίσουμε στην άμυνα, πώς θα κάνουμε τα φάουλ.

Δεν λέω ότι οι παίκτες μας είναι εγωιστές με την κακή έννοια του όρου, αλλά θα περάσουν από ένα μεταβατικό στάδιο για να γίνουμε συμπαγείς. Για να κάνει ο καθένας αυτό που πρέπει για να κερδίσει η ομάδα. Καμία μομφή προς τους παίκτες, αυτό το πράγμα χτίζεται σιγά-σιγά. Να τρέξουμε να βοηθήσουμε τον συμπαίκτη μας. Να δώσουμε μια έξτρα πάσα στη γωνία. Αυτή την εποχή δεν τα κάνουμε αυτά, επαναλαμβάνω αυτή δεν είναι μομφή. Πρέπει να γίνουμε συμπαγείς, να γίνουμε αυτό που πρέπει. Έχουμε αρκετούς παίκτες που παίζουν 3-4 λεπτά και λυγίζουν, όπως ο Φαλ για παράδειγμα που ήταν έξω. Μπήκε πιο γρήγορα και ζήτησε αλλαγή, όπως και ο Μιλουτίνοφ. Έχουμε ανισότητα όσον αφορά την φόρμα των παικτών.

Ο Παναθηναϊκός έβαλε τρεις χειριστές, που σούταραν εκπληκτικά όλοι. Που δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Ούτε έγινε στο Super Cup. Δεν είχαν το ίδιο ποσοστό με τον ΠΑΟΚ ή στη Γαλλία. Πολλές φορές ένα παιχνίδι διαμορφώνεται από το αμέσως προηγούμενο. Από το πώς χειρίζονται την πίεση οι παίκτες. Όμως σίγουρα οι τρεις γκαρντ έδωσαν μεγάλη ισορροπία και καλή εκτέλεση, ενώ εμείς δεν πήραμε αβαντάζ από τους φόργουορντ.

Δεν υπάρχει κάτι για να δώσουμε βάση, δεν υπάρχει χρόνος. Δείχνουμε ατομικά βίντεο σε παίκτες. Πρέπει να επικεντρωθούμε στον επόμενο αντίπαλο. Είναι μία φοβερά δύσκολη κατάσταση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, τα χέρια των προπονητών είναι δεμένα. Πρέπει οι παίκτες να χειρίζονται την ψυχολογία τους. Αυτό που μετράει δεν είναι τόσο η αποτελεσματικότητα, αλλά να είναι μία ομάδα συμπαγής, να μη λυγίζει. Χάσαμε τρία παιχνίδια στη EuroLeague που πήγαν στην κατοχή. Αυτό δημιούργησε πίεση στην ομάδα. Δουλειά μας είναι να δουλέψουμε σκληρά, όλοι μαζί, ενωμένοι. Το ταβάνι μας είναι πολύ ψηλά.

Ο Γουίλιαμς-Γκος έκανε προπόνηση, αλλά μόνο μία ομαδική και δεν μπορούσε να παίξει απόψε»

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 1-2: Ιστορικός θρίαμβος των Κρητικών και άγρια γιούχα στην Τούμπα

Ο Σαλσέδο μπήκε στο 74' και μέχρι το 79' έφερε τούμπα το ματς με γκολ κι ασίστ για την ιστορική νίκη των Κρητικών, που έφερε γιούχα στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο και τον Άρη μόνο πρώτο στην κορυφή της βαθμολογίας

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 71-78: Τρίποντη εκτέλεση στο ΣΕΦ και πράσινο προβάδισμα για το πλεονέκτημα (hls)

Μπράουν και Ναν έβαλαν 10 τρίποντα στο ΣΕΦ και ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη μάχη με τον Ολυμπιακό στη φετινή GBL, με τους Ερυθρόλευκους να εμφανίζονται ξανά προβληματικοί στην άμυνα σε μια δύσκολη περίοδο που αναζητούν ρόλους και αυτοπεποίθηση

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Η ομάδα έχει προπονητή, δεν υπάρχει θέμα αντικατάστασης του»

Τα σενάρια που ήθελαν τον Ντιέγκο Αλόνσο να απομακρύνεται...

Παναθηναϊκός – Άρης 1-1: Ο τρομερός Μορόν τιμώρησε τους Πράσινους και καταδίκασε τον Αλόνσο (vid)

Με ένα ακόμη γκολ μεγάλης κλάσης ο πρώτος σκόρερ της Super League τιμώρησε τους αδιάβαστους Πράσινους και ουσιαστικά άνοιξε την πόρτα της εξόδου στον Ντιέγκο Αλόνσο που τα... άκουσε για τα καλά από τον κόσμο στο ΟΑΚΑ

Αστέρας – Ολυμπιακός 1-0: Άξιος της μοίρας του, ήττα από τους Αρκάδες μετά από 10 χρόνια

Ο Ολυμπιακός έχασε για πρώτη φορά από τον Αστέρα Τρίπολης μετά τον Μάρτιο του 2014, μετράει μόλις μια νίκη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές και μπαίνει επίσημα σε βαθιά κρίση ταυτότητας - Πρώτη εντός έδρας νίκη για τους Αρκάδες από τον Ιανουάριο

Ο Μαρκ Κασαδό, οι… μπάλες και ο ασυνήθιστος τσαμπουκάς του επόμενου μεγάλου ταλέντου της Μασία

Ο 21χρονος Μαρκ Κασαδό έκλεψε την παράσταση στην παρέλαση της Μπαρτσελόνα μέσα στο Μπερναμπέου και έδειξε πως αποτελεί το επόμενο next big thing για τη μεσαία γραμμή της ομαδάρας του Φλικ

Π. Κωνσταντινίδης: Όταν λείπει ο προπονητής από τον πάγκο, όλα είναι διαφορετικά

Ο Παντελής Κωνσταντινίδης υποστήριξε πως ο ΠΑΟΚ έπρεπε να...

Φιορεντίνα – Ρόμα 5-1: Τη διέλυσε και πάτησε 4άδα

Εμφατική νίκη πήρε η Φιορεντίνα με 5-1 επί της...

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού υποδέχθηκαν με συνθήματα την αποστολή στο ΟΑΚΑ

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο...