Αταμάν: Ο Ναν είναι ο καλύτερος παίκτης στη EuroLeague, κάναμε καλή δουλειά πάνω σε Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ

Με εξαιρετικούς Λορέντσο Μπράουν και Κέντρικ Ναν ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε τη νίκη στο πρώτο ντέρμπι πρωταθλήματος της φετινής σεζόν κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Εργκίν Αταμάν χαρακτήρισε στη συνέντευξη Τύπου ως καλύτερο παίκτη στην Ευρώπη τον Ναν, ενώ στάθηκε στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Νομίζω πως αξίζαμε την νίκη απόψε. Η τακτική μας αμυντικά και επιθετικά ήταν άριστη. Εκτός από ένα πεντάλεπτο στη δεύτερη περίοδο, ελέγξαμε τον αγώνα. Κυκλοφορήσαμε τη μπάλα. Βρήκαμε τρίποντα, το 90% ήταν ανοιχτά σουτ μετά από διείσδυση. Μοιράσαμε τη μπάλα πολύ καλά. Είναι σημαντικότερο αυτό από την άμυνα, γιατί ο Ολυμπιακός στο γήπεδό του είναι πολύ καλός αμυντικά. Ουδείς έπαιξε με εγωισμό.

Σε όλο το ματς παίξαμε με τρεις κοντούς, λειτούργησε πολύ καλά αυτό και ήμασταν πιο άνετοι με τους τρεις γκαρντ. Αμυντικά, νομίζω ότι είχαμε καλή αντιμετώπιση στον Ντόρσεϊ και στον Βεζένκοβ, μαρκάραμε όλες του τις προσπάθειες.

Ξέρουμε πολύ καλά τον Ολυμπιακό, παίζει επιθετικά με τον Γουόκαπ πάνω στον Ναν και γι’ αυτό αποφασίσαμε να πάμε σε σχήμα με τρία γκαρντ. Προσπαθήσαμε με τον Λορέντζο που είναι εξαιρετικός στο πικ εν ρολ. Στα προηγούμενα ματς προσπαθούσαμε να δώσουμε αμέσως τη μπάλα στον Ναν και στον Σλούκα, όμως ο Γουόκαπ είναι εξαιρετικός περιφερειακός αμυντικός. Το χρησιμοποιήσαμε απέναντι στην Φενέρμπαχτσε και εκεί ήρθε η ιδέα για να το κάνουμε και απόψε.

Ο Ναν είναι ένας εκπληκτικός σκόρερ. Είναι εντυπωσιακό το πρώτο του βήμα, το χρησιμοποιεί για να περνάει τον αντίπαλό του. Σουτάρει πλέον και πολύ καλά, παίζει και άμυνα. Είναι ένας εξαιρετικός περιφερειακός, καταλαβαίνει το παιχνίδι πια. Απόψε έκανε σπουδαία δουλειά, νομίζω ότι ατομικά είναι ο καλύτερος παίκτης στη EuroLeague αυτή τη στιγμή».

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Είναι μια δύσκολη περίοδος, η οποία όμως θα γυρίσει

Βέβαιος πως ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί πιο συμπαγής και...

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 1-2: Ιστορικός θρίαμβος των Κρητικών και άγρια γιούχα στην Τούμπα

Ο Σαλσέδο μπήκε στο 74' και μέχρι το 79' έφερε τούμπα το ματς με γκολ κι ασίστ για την ιστορική νίκη των Κρητικών, που έφερε γιούχα στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο και τον Άρη μόνο πρώτο στην κορυφή της βαθμολογίας

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 71-78: Τρίποντη εκτέλεση στο ΣΕΦ και πράσινο προβάδισμα για το πλεονέκτημα (hls)

Μπράουν και Ναν έβαλαν 10 τρίποντα στο ΣΕΦ και ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη μάχη με τον Ολυμπιακό στη φετινή GBL, με τους Ερυθρόλευκους να εμφανίζονται ξανά προβληματικοί στην άμυνα σε μια δύσκολη περίοδο που αναζητούν ρόλους και αυτοπεποίθηση

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Η ομάδα έχει προπονητή, δεν υπάρχει θέμα αντικατάστασης του»

Τα σενάρια που ήθελαν τον Ντιέγκο Αλόνσο να απομακρύνεται...

Παναθηναϊκός – Άρης 1-1: Ο τρομερός Μορόν τιμώρησε τους Πράσινους και καταδίκασε τον Αλόνσο (vid)

Με ένα ακόμη γκολ μεγάλης κλάσης ο πρώτος σκόρερ της Super League τιμώρησε τους αδιάβαστους Πράσινους και ουσιαστικά άνοιξε την πόρτα της εξόδου στον Ντιέγκο Αλόνσο που τα... άκουσε για τα καλά από τον κόσμο στο ΟΑΚΑ

Αστέρας – Ολυμπιακός 1-0: Άξιος της μοίρας του, ήττα από τους Αρκάδες μετά από 10 χρόνια

Ο Ολυμπιακός έχασε για πρώτη φορά από τον Αστέρα Τρίπολης μετά τον Μάρτιο του 2014, μετράει μόλις μια νίκη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές και μπαίνει επίσημα σε βαθιά κρίση ταυτότητας - Πρώτη εντός έδρας νίκη για τους Αρκάδες από τον Ιανουάριο

Π. Κωνσταντινίδης: Όταν λείπει ο προπονητής από τον πάγκο, όλα είναι διαφορετικά

Ο Παντελής Κωνσταντινίδης υποστήριξε πως ο ΠΑΟΚ έπρεπε να...

Φιορεντίνα – Ρόμα 5-1: Τη διέλυσε και πάτησε 4άδα

Εμφατική νίκη πήρε η Φιορεντίνα με 5-1 επί της...

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού υποδέχθηκαν με συνθήματα την αποστολή στο ΟΑΚΑ

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο...