Αστέρας – Ολυμπιακός 1-0: Άξιος της μοίρας του, ήττα από τους Αρκάδες μετά από 10 χρόνια

Ο Ολυμπιακός έχασε για πρώτη φορά από τον Αστέρα Τρίπολης μετά τον Μάρτιο του 2014, μετράει μόλις μια νίκη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές και μπαίνει επίσημα σε βαθιά κρίση ταυτότητας - Πρώτη εντός έδρας νίκη για τους Αρκάδες από τον Ιανουάριο

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία του νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, έξι χρόνια μετά το τελευταίο του γκολ απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, ο Αστέρας θριάμβευσε επικρατώντας με 1-0 των απαράδεκτων Ερυθρόλευκων που έμειναν με μία νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια πρωταθλήματος. Τεράστιας σημασίας νίκη για τον Αστέρα που κέρδισε το πρώτο του παιχνίδι στο «Θ. Κολοκοτρώνης» μετά από εννέα μήνες και έσπασε μια σειρά από αρνητικές παραδόσεις απέναντι στους Πειραιώτες που δεν βρίσκουν με τίποτα τον τρόπο να κερδίσουν παιχνίδι στις εγχώριες διοργανώσεις.

Η απόφαση για ροτέισον (έξι αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα) στοίχισε στο πρώτο ημίχρονο και παρότι οι Ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι από άποψης παραγωγής ευκαιριών, πλήρωσαν ξανά τις στιγμές που φάνηκαν ευάλωτοι αμυντικά ενώ για μεγάλο διάστημα έδειξαν και μπερδεμένοι. Και η αλήθεια είναι πως οι Κυπελλούχοι Ευρώπης έχουν πετάξει πολλούς βαθμούς πλέον και ειδικά σε ματς που βάσει προϊστορίας είχαν περίφημα αποτελέσματα.

Ο Γιαμπλόνσκι σκόρερ του νικητήριου γκολ των Αρκάδων που είχαν κορυφαίο τον Τσιντώτα με έξι μεγάλες αποκρούσεις ενώ ο Ολυμπιακός πέρα από τα άλλα έχει να διαχειριστεί και πιθανό σοβαρό τραυματισμό του Γιαζίτζι που μπήκε στο 72′ για να κάνει το ντεμπούτο του και αποχώρησε στο 90+5′ με θέμα στο γόνατο

Οι Αρκάδες απείλησαν με τη σέντρα του αγώνα όταν μετά τον λάθος υπολογισμό του Αποστολόπουλου ο Καλτσάς γέμισε στο δεύτερο δοκάρι και εντελώς ανενόχλητος ο Μπαρτόλο έπιασε την κεφαλιά με τον Τζολάκη να απομακρύνει σε κόρνερ.

Οι Ερυθρόλευκοι πίεσαν ψηλά για να δημιουργήσουν προβλήματα στον Αστέρα και στο 4′ ο Κοστίνια απείλησε με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η κεφαλιά του Κάρμο ένα λεπτό αργότερα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ενώ τα σουτ των Ροντινέι και Κωστούλα υπό καλές προϋποθέσεις δεν βρήκαν στόχο με τον Ολυμπιακό να δέχεται το γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα στο 21′.

Από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά η μπάλα κατέληξε στον Καλτσά που έπιασε το σουτ, ο Γιαμπλόνσκι βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και έκανε το 1-0 με προβολή.

Οι Πειραιώτες παρά τις αλλαγές έφτιαξαν κάποιες ευκαιρίες κυρίως από στημένες φάσεις ενώ δημιουργικά βοήθησαν τα ανεβάσματα του Κοστίνια. Γενικότερα, ο Ολυμπιακός πίεζε στο μισό του Αστέρα, όμως οι Αρκάδες κράτησαν σε χαμηλό μπλοκ και απορρόφησαν την πίεση με τον Τσιντώτα να είναι σταθερός και στις επτά τελικές που δέχθηκε.

Οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους όταν ο Μακέντα σημάδεψε το δοκάρι ενώ στη συνέχεια το σουτ του Ιταλού κατέληξε άουτ.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεσή του κι απείλησε στο 53′ με το σουτ του Έσε, με τον Μεντιλίμπαρ να ρίχνει όλα τα δυνατά του όπλα στο παιχνίδι και να δίνει την ευκαιρία στον Γιαζίτζι να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του.

Στο πλαίσιο των πολλών αλλαγών ο Κοστίνια βρέθηκε στα αριστερά και δημιούργησε τη μεγαλύτερη φάση του Ολυμπιακού στο ματς στο 83′ όταν με σέντρα βρήκε τον Ελ Κααμπί η κεφαλιά του οποίοι κατέληξε στο δοκάρι και έφυγε άουτ. Οι Πειραιώτες πίεσαν αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ και το 1-0 έμεινε ως το τέλος.

Πια τα περιθώρια έχουν στενέψει για τον Ολυμπιακό κι ας είμαστε μόλις στην 9η αγωνιστική. Οι Ερυθρόλευκοι δεν κέρδισαν για τρίτη σερί αγωνιστική (προέρχονταν από διπλό επί της Μάλμε) και με 15 βαθμούς έχουν χαμηλή συγκομιδή με βάση το πρόγραμμά τους. Ο Αστέρας ανέβηκε στους 13 και απέσπασε τέταρτο βαθμό σε δύο παιχνίδια με τον Σάββα Παντελίδη στην τεχνική του ηγεσία.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0

Γήπεδο: Θ. Κολοκοτρώνης

Σκόρερ: 21′ Γιαμπλόνσκι

Διαιτητής: Φωτιάς

Κίτρινες: Καλτσάς, Μπαρτόλο, Χουχούμης, Άλβαρες / Μασούρας

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Τσιντώτας, Άλχο, Τριανταφυλλόπουλος, Ντέλι, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (72′ Τζανδάρης), Μούμο (79′ Ρουμπέν Γκαρθία), Μπαρτόλο (79′ Παλάσιος), Κρεσπί (56′ Αλάγκμπε), Καλτσάς (72′ Άλβαρες), Μακέντα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Αποστολόπουλος (70′ Γιαζίτζι), Γκαρθία, Στάμενιτς (46′ Έσε), Ροντινέι, Κωστούλας (70′ Μαρτίνς), Μασούρας (46′ Γουίλιαν), Γιάρεμτσουκ (56′ Ελ Κααμπί)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Άρσεναλ – Λίβερπουλ 2-2: Ο Σαλάχ έσωσε βαθμό, η Μάντσεστερ Σίτι μόνη στην κορυφή

Η Λίβερπουλ αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να ηττηθεί στο...

Παναθηναϊκός: Αντίστροφη μέτρηση για Ντιέγκο Αλόνσο που άκουσε έντονες αποδοκιμασίες στο ΟΑΚΑ

Ώρες στον πάγκο του Παναθηναϊκού φαίνεται πως μετρά ο...

Παναθηναϊκός – Άρης 1-1: Ο τρομερός Μορόν τιμώρησε τους Πράσινους και καταδίκασε τον Αλόνσο (vid)

Με ένα ακόμη γκολ μεγάλης κλάσης ο πρώτος σκόρερ της Super League τιμώρησε τους αδιάβαστους Πράσινους και ουσιαστικά άνοιξε την πόρτα της εξόδου στον Ντιέγκο Αλόνσο που τα... άκουσε για τα καλά από τον κόσμο στο ΟΑΚΑ

Ο Μαρκ Κασαδό, οι… μπάλες και ο ασυνήθιστος τσαμπουκάς του επόμενου μεγάλου ταλέντου της Μασία

Ο 21χρονος Μαρκ Κασαδό έκλεψε την παράσταση στην παρέλαση της Μπαρτσελόνα μέσα στο Μπερναμπέου και έδειξε πως αποτελεί το επόμενο next big thing για τη μεσαία γραμμή της ομαδάρας του Φλικ

Παναθηναϊκός: Χωρίς Γιουρτσεβέν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Χωρίς τον Ομέρ Γιουρτσεβέν θα αγωνιστεί στο σημερινό (27/10)...

Ίντερ – Γιουβέντους 4-4: Ο 19χρονος Γιλντίζ είπε την τελευταία λέξη στη ματσάρα του Μιλάνου (hls)

Ασύλληπτο ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης αυτό...

Άρσεναλ – Λίβερπουλ 2-2: Ο Σαλάχ έσωσε βαθμό, η Μάντσεστερ Σίτι μόνη στην κορυφή

Η Λίβερπουλ αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να ηττηθεί στο...

Μάντζιος: Δεν είχαμε την καλύτερη εικόνα σε σχέση με άλλα ματς, μας αρέσει που είμαστε στην κορυφή

Δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένος ο Άκης Μάντζιος από την...

Παναθηναϊκός: Αντίστροφη μέτρηση για Ντιέγκο Αλόνσο που άκουσε έντονες αποδοκιμασίες στο ΟΑΚΑ

Ώρες στον πάγκο του Παναθηναϊκού φαίνεται πως μετρά ο...