Παναθηναϊκός – Τσέλσι 1-4: Διασυρμός από τη δεύτερη ενδεκάδα των Λονδρέζων

Η Τσέλσι του Έντσο Μαρέσκα μπήκε στο ΟΑΚΑ με 11/11 αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στη Λίβερπουλ αλλά ακόμα κι έτσι κατάφερε να διασύρει τον τραγικό Παναθηναϊκό

Η Τσέλσι είχε αποφασίσει να βρεθεί στην Αθήνα με τη… δεύτερη ομάδα για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό αφού προτεραιότητα για εκείνη αποτελεί το πρωτάθλημα κι αυτό φάνηκε και στο Άνφιλντ απέναντι στη Λίβερπουλ.

Ο Έντσο Μαρέσκα δεν δίστασε να προχωρήσει σε έντεκα αλλαγές στην ενδεκάδα του (!) συγκριτικά με την τελευταία αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός άλλαξε πέντε παίκτες του σε σχέση με τον ΟΦΗ αλλά και πάλι δεν κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια ούτε τη… δεύτερη ομάδα της Τσέλσι σε μια βραδιά που εξελίχθηκε σε εφιάλτη στο ΟΑΚΑ για να γνωρίσει βαρύτατη ήττα με 1-4 (!) και να μείνει με έναν βαθμό – χωρίς νίκη – μετά από δύο αγωνιστικές στη League Phase του Conference League.

Ένα καλό πρώτο τέταρτο όπου απείλησε μια φορά τον Γιόργκενσεν, ένα γκολ στο 69′ και ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο είναι ό,τι μπορεί να κρατήσει η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο που άκουσε έντονες αποδοκιμασίες στη λήξη του αγώνα σε ένα γήπεδο που ήδη είχε αρχίσει να αδειάζει…

Ο Ζοάο Φέλιξ πέτυχε δύο γκολ αλλά MVP του αγώνα ήταν με διαφορά ο Μούντρικ που είχε δύο ασίστ και ένα γκολ και έκανε άνω κάτω την άμυνα του τριφυλλιού, με τον Κώτσιρα να περνά ένα από τα πιο δύσκολα βράδια του.

Οι Πράσινοι προσπάθησαν με την ορμή του κόσμου τους να μπουν καλύτερα και μόλις στο 2ο λεπτό είχαν μια τεράστια ευκαιρία. Ο Μλαντένοβιτς εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Γεντβάι έπιασε την καρφωτή κεφαλιά αλλά απομάκρυνε σε κόρνερ ο Γιόργκενσεν.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Ουναΐ βρήκε χώρο εκτός περιοχής και δοκίμασε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

Οι γραμμές ήταν ψηλά για το τριφύλλι και οι Λονδρέζοι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα μετά το 18′ όταν απείλησαν για πρώτη φορά με τον Μούντρικ. Οι Άγγλοι στο 22′ κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά εξαιρετικά την μπάλα με τον Ντιούσμπερι-Χολ να σημαδεύει τον Φέλιξ που άνοιξε με κεφαλιά στον Μούντρικ. Ο Ουκρανός ταλαιπώρησε τον Κώτσιρα και γύρισε παράλληλα για τον Πορτογάλο που έκανε το 0-1.

Το γκάζι είχε απλώς χαϊδευτεί από τους ποδοσφαιριστές της Τσέλσι, οι οποίοι στο 28′ άγγιξαν εκ νέου το γκολ με το σουτ του Φερνάντες να απομακρύνεται σε κόρνερ από τον Ντραγκόφσκι. Ο Ζοάο Φέλιξ δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής στο 40′ με το ημίχρονο να κλείνει στο 0-1 υπέρ των Λονδρέζων και το τριφύλλι να αισθάνεται… ανακουφισμένο από την εξέλιξη αυτή.

Το δεύτερο μέρος ήταν όμως μια άλλη ιστορία αφού η Τσέλσι χωρίς καν να πιάσει υψηλές ταχύτητες βρήκε τρία γκολ σε διάστημα 10′ και όχι μόνο σφράγισε τη νίκη αλλά διέσυρε τους Πράσινους.

Στο 49′ ο Νέτο γέμισε από τα δεξιά για τον Μούντρικ και ο Ουκρανός στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά νίκησε τον Κώτσιρα για το 0-2.

Στο 55′ ο ασταμάτητος Ουκρανός έκανε πάλι ό,τι ήθελε από τα αριστερά και άνοιξε στον Φέλιξ που έπιασε με τη μία το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μαξίμοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-3.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μαντσίνι υπέπεσε σε πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει ο Ενκουνκού για να γράψει το 0-4.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε ένα γκολ στο 69′ με τον Πελίστρι από το γύρισμα του Βαγιαννίδη, όταν πια όλα είχαν τελειώσει στο ΟΑΚΑ.

Ο Μαρέσκα ήδη είχε πραγματοποιήσει τις αλλαγές του, έδωσε χρόνο σε… μικρούς ή παροπλισμένους αλλά ακόμα κι έτσι ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός με εξαίρεση μια φάση στο 81ο λεπτό μετά από άστοχη έξοδο του Γιόργκενσεν αλλά ο Ντισασί απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Οι αλλαγές επηρέασαν την Τσέλσι και τον ρυθμό του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους πάντως να βρίσκουν πολλούς χώρους αλλά να μην έχουν καλή τελική προσπάθεια. Ο Ντραγκόφσκι επενέβη σε σουτ του Τζορτζ και του Ντισασί ενώ το σουτ του Φέλιξ από πλεονεκτική θέση κατέληξε άουτ με το 1-4 να μοιάζει άκρως κολακευτικό στο κλείσιμο της βραδιάς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΤΣΕΛΣΙ 1-4

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Σκόρερ: 69′ Πελίστρι / 22′, 55′ Ζοάο Φέλιξ, 49′ Μούντρικ, 59′ πεν. Ενκουνκού

Διαιτητής: Νόμπρε (ΠΟΡ)

Κίτρινες: Μλαντένοβιτς / Ντισασί

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς (60′ Βαγιαννίδης), Μαξίμοβιτς, Τσέριν, Ουναΐ (80′ Μπακασέτας), Πελίστρι (70′ Τζούρισιτς), Μαντσίνι (60′ Τετέ), Γερεμέγεφ (71′ Σπόραρ)

ΤΣΕΛΣΙ (Έντσο Μαρέσκα): Γιόργκενσεν, Βέιγκα, Ντισασί, Μπαντιασίλ, Κουκουρέγια, Ένσο Φερνάντες (71′ Καζαντέι), Ντιούσμπερι-Χολ (76′ Τσουκουεμέκα), Ζοάο Φέλιξ, Ενκουνκού (61′ Γκίου), Νέτο (61′ Τζορτζ), Μούντρικ

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μεντιλίμπαρ: Να βρούμε τρόπο να παίζουμε και στην Ελλάδα όπως στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός πέρασε... αέρας με 1-0 από τη Σουηδία...

Πλήγμα με Ορτέγκα στον Ολυμπιακό

Για διάστημα 3-4 εβδομάδων θα απουσιάσει από την αγωνιστική...

Μάλμε – Ολυμπιακός 0-1: Μαγεία Μαρτίνς, εκτελεστής Ελ Κααμπί και ερυθρόλευκο μπάσιμο για την 8άδα

Οι κυπελλούχοι Ευρώπης ξεπέρασαν τα προβλήματα που τους παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του ματς και με μια σπουδαία ενέργεια του Μαρτίνς και εκτέλεση του Ελ Κααμπί (που έχασε και πέναλτι στο 83') πήραν τεράστια νίκη στη Σουηδία

Μονακό – Παρί 80-86: Απίθανος Σορτς άλωσε το Πριγκιπάτο!

Ότι η Παρί δεν θα είναι σάκος του μποξ...

Μπαρτζώκας: Ο Πετρούσεφ πίεζε για να πάει στον Ερυθρό Αστέρα – Παρακινδυνευμένο να αγωνιστεί ο Γκος

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην πίεση που άσκησε ο Πετρούσεφ για να πάει στον Ερυθρό Αστέρα με καλύτερο ρόλο και αποκάλυψε πως είναι παρακινδυνευμένο να παίξει ο Γουίλιαμς-Γκος απέναντι στην Μπάγερν

Μεντιλίμπαρ: Να βρούμε τρόπο να παίζουμε και στην Ελλάδα όπως στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός πέρασε... αέρας με 1-0 από τη Σουηδία...

Ρέτσος: Θέλουμε να αποδεικνύουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα

Ο Παναγιώτης Ρέτσος υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός δεν σκοπεύει...

Πλήγμα με Ορτέγκα στον Ολυμπιακό

Για διάστημα 3-4 εβδομάδων θα απουσιάσει από την αγωνιστική...

Λουτσέσκου: Κλειδί η κόκκινη του αντιπάλου, απογοητευμένος από το πρώτο μέρος αλλά κρατάω την αντίδραση

Ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω στο σκορ με 0-2, αλλά… ξύπνησε και εκμεταλλεύτηκε...

Ρεάλ – Ερυθρός Αστέρας 95-72: Ο Καμπάτσο ηγήθηκε στην άνετη μαδριλένικη νίκη

Η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή...

Μάλμε – Ολυμπιακός 0-1: Τα highlights της ερυθρόλευκης νίκης

Ο Ολυμπιακός πέρασε... αέρας με 1-0 από τη Σουηδία...