Αλόνσο: Σεβόμαστε την Τσέλσι αλλά μπορούμε να τη νικήσουμε

Ο Ντιέγκο Αλόνσο εξέφρασε τον σεβασμό του για την Τσέλσι στη συνέντευξη Τύπου του Παναθηναϊκού πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Ο Ουρουγουανός προπονητής δήλωσε πως η άμυνα είναι πολύ σημαντική και οι παίκτες του θα αντιμετωπίσουν με ρεαλισμό και σεβασμό την Τσέλσι, θεωρώντας πως οι πιθανότητες είναι καλές για να έρθει η νίκη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

Για την εντός έδρας άμυνα του Παναθηναϊκού ενόψει Τσέλσι: «Η άμυνα είναι πάρα πολύ σημαντική. Σε όλα τα παιχνίδια. Η καλή άμυνα είναι αυτή που σου δίνει την δυνατότητα να έχεις και μια καλή επίθεση».

Για τα παιχνίδια με Άγιαξ και Λανς και αν υπάρχουν ομοιότητες με τους Λονδρέζους: «Το κοινό που έχουν αυτά τα ματς είναι η ατμόσφαιρα. Ποδοσφαιρικά είναι διαφορετικές ομάδες. Στο παιχνίδι θεωρώ πως η Τσέλσι είναι πιο ψηλά από Άγιαξ και Λανς. Αυτό δεν αλλάζει τις σκέψεις μας σχετικά με το πως θα παίξουμε τον αγώνα. Γνωρίζουμε πως είναι ένας δύσκολος αγώνας αλλά έχουμε τις δυνατότητες για να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες μας. Ξέρουμε πως πρέπει να είμαστε καλοί τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά».

Για τον τρόπο παιχνιδιού κόντρα στη Τσέλσι: «Ελπίζουμε να βάλουμε εμείς τους όρους μας στο παιχνίδι αλλά είμαστε ρεαλιστές σχετικά με το ποιον έχουμε απέναντι. Προετοιμάζουμε την ομάδα να σταθεί στις διάφορες καταστάσεις ενός αγώνα. Είχαμε λίγες ευκαιρίες να το πράξουμε αυτό στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αν είχαμε την ευκαιρία να το κάναμε συχνότερα, σίγουρα θα είχαμε αναπτύξει περισσότερο τις αντεπιθέσεις μας. Αύριο θα υπάρχουν φάσεις που θα κληθούμε να αμυνθούμε περισσότερο αλλά και αντίστροφα. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε έλεγχο στο παιχνίδι».

Για τις βελτιώσεις που θα ήθελε να δει αύριο απέναντι στη Τσέλσι: «Θέλω να δω ανταγωνιστικότητα. Και το ομαδικό πνεύμα. Από κει και πέρα ότι έρθει καλώς να ορίσει».

Για το γεγονός πως η Τσέλσι δέχεται εύκολα γκολ, τους νέους παίκτες και την κριτική προς την ομάδα του: «Η Τσέλσι είναι μια ομάδα που έχουμε μεγάλο σεβασμό. Δεν φοβόμαστε, τον σεβόμαστε. Όταν παίξαμε με ομάδες που ήταν μικρότερους βεληνεκούς, τις σεβαστήκαμε. Έμαθα να σέβομαι τους πάντες. Αυτό σημαίνει σεβασμός για το άθλημα. Αύριο μπορούμε να νικήσουμε τον αγώνα. Δεν ξέρω τι ποσοστό έχουμε αλλά ακόμη και 1% θα τρέξω και το κυνηγήσω. Αυτό είναι το ομαδικό πνεύμα. Αυτό θέλω, να δίνουμε την μάχη μας. Όπως κάναμε με Άγιαξ και Λανς. Το πνεύμα πρέπει να είναι το ίδιο. Όσον αφορά τα σχόλια, πρέπει να σας πω ότι πάντα, σε όλη την καριέρα μου, πάντα ξέραμε όλοι να αντιμετωπίζουμε την πίεση. Εμπιστοσύνη στους παίκτες μου».

Για τον Μπάλντοκ: «Έχουμε μεγάλο πόνο και είμαστε πολύ θλιμμένοι. Εδώ και δεκαπέντε μέρες έχουμε αυτόν τον πόνο μέσα μας. Πάρα πολύ δύσκολες μέρες. Δεν θεωρώ σωστό να μιλήσω για τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε αυτό τον μεγάλο πόνο. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για τον Τζορτζ, είναι ο σεβασμός. Και το δεύτερο το αφιερώνουμε όλη την σεζόν, όλη την περίοδο».

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μεντιλίμπαρ: Το θέμα είναι το μυαλό, να είμαστε ο καλός μας εαυτός

Ο Βάσκος τεχνικός ενόψει του αγώνα με τη Μάλμε έδωσε έμφαση στο γεγονός πως η ομάδα του πρέπει να παίξει με μυαλό και να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη, ενώ όπως είπε δεν θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα στη συμπεριφορά ή στη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών σε συλλογικό επίπεδο

Τσέλσι: Με σημαντικές απουσίες στην Αθήνα για το ματς με τον Παναθηναϊκό

Με αρκετές απουσίες θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό η Τσέλσι...

Ολυμπιακός – Κάλεβ 5-0: Οι πρωταθλητές Ευρώπης έλαμψαν στην πρεμιέρα του Youth League με Παπακανέλλο και Γιουσούφ

Οι Νέοι ξεκίνησαν την υπεράσπιση του τίτλου τους στο Youth League με επιβλητική πεντάρα στην Ταλίνα Κάλεφ και εντυπωσιακό Παπακανέλλο που συνέχισε από εκεί που σταμάτησε πέρυσι

Μάλμε: Εξαιρετικά αμφίβολος με Ολυμπιακό ο πρώτος σκόρερ Κίεσε Τελίν

Ένα μεγάλο πρόβλημα προέκυψε στη Μάλμε μία μέρα πριν...

Πετρούσεφ: Δεν είναι αντίο – Ευχαριστώ τους προέδρους για την υπέροχη σχέση και την κατανόηση

Ο Σέρβος ευχαρίστησε προσωπικά τους αδερφούς Αγγελόπουλους για την κατανόηση και τη θαυμάσια σχέση και υποστήριξε πως δεν είναι αντίο αλλά «θα τα πούμε σύντομα»

Σφαιρόπουλος: Ο τραυματισμός του Μπολομπόι μας έκανε να κινηθούμε για Πετρούσεφ, ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό

Συνέντευξη στο Sportklub παραχώρησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος...

Νίκλας: Συνήθως αποδίδουμε μετά τα Χριστούγεννα, δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί

Ο Θάνος Νίκλας συνεχάρη τις αθλήτριες του Ολυμπιακού για...

Ολυμπιακός – Ταλίνα Κάλεβ 5-0: Τα highlights από την πρεμιέρα των πρωταθλητών Ευρώπης στο Youth League

Ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός στην πρεμιέρα του στο Youth...

Πιτό: Θέλαμε να σημειώσουμε πολλά γκολ και να κάνουμε… θόρυβο

Πολύ ικανοποιημένος από την εικόνα του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα...

Μαρέσκα: Ανάμεικτα τα συναισθήματά μου όταν έρχομαι στην Αθήνα, περιμένω δύσκολο παιχνίδι

Ο Έντσο Μαρέσκα έκανε λόγο για ανάμεικτα συναισθήματα που...

CHAMPIONS LEAGUE LIVE

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη των αγώνων της 3ης αγωνιστικής της League Phase του UEFA Champions League