Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Άλεξ Αντετοκούνμπο

Στην Ελλάδα και την GBL για λογαριασμό του ΠΑΟΚ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Άλεξ Αντετοκούνμπο, όπου θα είναι αντίπαλος με τον αδερφό του Κώστα που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό.

Ο νεαρός φόργουορντ ανακοινώθηκε την Τρίτη (22/10) από τους Ασπρόμαυρους δίνοντας περισσότερο βάθος αλλά και τόνωση του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ.

Θυμίζουμε ότι τη φετινή σεζόν την ξεκίνησε στην Ποντγκόριτσα και την ABA League 2 αλλά θα τη συνεχίσει στη χώρα που μεγάλωσε με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση των Ασπρόμαυρων:

«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει την συμφωνία με τον καλαθοσφαιριστή Αλέξανδρο Αντετοκούνμπο, ο οποίος θα αγωνιστεί στην ομάδα μας ως το τέλος της σεζόν 2024-25. Καλωσορίζουμε τον Άλεξ στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ!

Ο Αλέξανδρος Εμέκα Αντετοκούνμπο γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Αυγούστου του 2001 και είναι ο μικρότερος σε ηλικία από τα αδέρφια Αντετοκούνμπο και ο τέταρτος μετά τον Γιάννη, τον Θανάση και τον Κώστα, που παίζει επαγγελματικό μπάσκετ! Έχει ύψος 2μ.03, αγωνίζεται ως φόργουρντ και με τον ΠΑΟΚ mateco θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη Stoiximan GBL.

Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο έπαιξε μπάσκετ στις ΗΠΑ και στο Dominican High School. Το 2020, παρά το γεγονός ότι είχε προσφορές για υποτροφίες από φημισμένα Αμερικάνικα πανεπιστήμια, προτίμησε να έρθει στην Ευρώπη και να αγωνιστεί τη σεζόν 2020-21 στην Ισπανία με την Murcia. Αγωνίστηκε σε ένα παιχνίδι στην ACB, ενώ με την 2η ομάδα της Murcia αγωνίστηκε στην Liga EBA και στο ντεμπούτο του στις 18/10/2020 πέτυχε 28 πόντους με 6/9 τρίποντα!

Τη σεζόν 2021-22 αγωνίστηκε στη GLeague με τους Raptors 905 σε 15 παιχνίδια (2,6 πόντοι και 1,4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο), ενώ στη διάρκεια της περσινής σεζόν (2022-23), έπαιξε σε 32 αγώνες με τους Wisconsin Herd στη GLeague με 5,8 πόντους και 3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Στις 22/3/2023 πραγματοποίησε το καλύτερό του παιχνίδι, πετυχαίνοντας 20 πόντους και κατεβάζοντας 10 ριμπάουντ, στη νίκη του Wisconsin επί των Grand Rapids με 129-114.

Στη διάρκεια της σεζόν 2023-24, αγωνίστηκε αρχικά στη GLeague με τους Wisconsin Herd (5,9 πόντοι και 3,3 ριμπάουντ σε 34 παιχνίδια), ενώ στη συνέχεια έπαιξε στη Λιθουανία με την Mazeikai (8 πόντοι, 2,3 ριμπάουντ σε 13 παιχνίδα).

Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν αγωνίστηκε στο Μαυροβούνιο με την KK Podgorica, με την οποία πρόλαβε να παίξει σε τρία παιχνίδια, για να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ».

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τον Άρη ο Μορόν, την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

Άρης και Λορέν Μορόν συνεχίζουν μαζί. Οι Κίτρινοι τα βρήκαν σε όλα με...

Athletic: «Ο Μαρινάκης τιμωρήθηκε γιατί έφτυσε δίπλα στους διαιτητές του Νότιγχαμ – Φούλαμ»

Ποινή πέντε αγωνιστικών επιβλήθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη από την...

Ολυμπιακός: Οι αντίπαλοι στον 2ο όμιλο του CEV Champions League και το αναλυτικό πρόγραμμα

Οι πρωταθλητές Ελλάδας μπήκαν στον 2ο όμιλο και συγκριτικά με πέρυσι θα έχουν περισσότερες πιθανότητες για κάτι καλύτερο - Αναλυτικά οι αντίπαλοι και το πρόγραμμα των Ερυθρολεύκων

Σπουδαία πρόκριση στους ομίλους του Champions League ο Ολυμπιακός, έκανε το καθήκον του στο Ρέντη

Με μεγάλη εμφάνιση του Παγένκ, καθοριστικά μπλοκ του Τζούριτς και χαρακτήρα νικητή, ο Ολυμπιακός τελείωσε τη δουλειά με την Μπράσοφ στο Ρέντη και προκρίθηκε στις 20 κορυφαίες ομάδες του CEV Champions League

Η Euroleague απέρριψε την ένσταση του Παναθηναϊκού για το ματς με την Παρί εφαρμόζοντας τον Rule Six

Απορρίφθηκε, όπως αναμενόταν κι όπως σας είχε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή ο ΑΘΛΟΣ βάσει των κανονισμών, η ένσταση του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση με την Παρί στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστικής στη Euroleague

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να ξεχάσει, αλλά είναι υποχρεωμένος να αφήσει πίσω του τον Λεβαδειακό και να κοιτάξει μπροστά

Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να αφήσει γρήγορα πίσω του το άσχημο αποτέλεσμα κόντρα στον Λεβαδειακό και να κοιτάξει μπροστά, καθώς ακολουθούν κρίσιμοι αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη

CHAMPIONS LEAGUE LIVE

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη των αγώνων της 3ης αγωνιστικής της League Phase του UEFA Champions League

Υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τον Άρη ο Μορόν, την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

Άρης και Λορέν Μορόν συνεχίζουν μαζί. Οι Κίτρινοι τα βρήκαν σε όλα με...

Μανίσα – Περιστέρι 79-77: Πλήρωσε την αστοχία του στο φινάλε και συνεχίζει χωρίς νίκη στο BCL

Το Περιστέρι παρουσιάστηκε με θετική εικόνα στο μεγαλύτερο κομμάτι...

Athletic: «Ο Μαρινάκης τιμωρήθηκε γιατί έφτυσε δίπλα στους διαιτητές του Νότιγχαμ – Φούλαμ»

Ποινή πέντε αγωνιστικών επιβλήθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη από την...