ΣΕΑΥ: «Ο Άλιμος οφείλει χρήματα σε πρώην αθλήτριές του, ακατανόητο να ζητά υπομονή μετά από τόσες σημαντικές μεταγραφές»

Σε μια αποκάλυψη που δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα προχώρησε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα (21/10) γνωστοποιώντας πως ο Άλιμος οφείλει χρήματα σε πρώην αθλήτριές του.

Η μακράν πιο ενισχυμένη ομάδα στην Α1 πόλο Γυναικών, εκείνη που έχει επενδύσει πάρα πολλά χρήματα, φέρεται να χρωστά δεδουλευμένα δύο μηνών καθώς και πριμ με αποτέλεσμα ήδη κάποιες πρώην αθλήτριες να έχουν αποστείλει εξώδικα στη διοίκηση που για την ώρα δεν έχει απαντήσει σε καμία περίπτωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί συναθλητές μας,

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να δημοσιοποιήσουμε ένα θέμα που έχει ανακύψει στο χώρο μας προς το σκοπό ενημέρωσής σας και υπεράσπισης των μελών μας.

Προς μεγάλη μας έκπληξη, πληροφορηθήκαμε ότι ο Άλιμος Ν.Α.Σ. δεν έχει ανταποκριθεί σε περσινές οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι σε ορισμένες αθλήτριες, στοχοποιώντας ιδίως αυτές που επέλεξαν να αποχωρήσουν από την ομάδα το περασμένο καλοκαίρι. Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, ότι ουδέποτε είχε ειπωθεί το οτιδήποτε αρνητικό για το εν λόγω σωματείο και μας θλίβει το γεγονός ότι πρέπει να τοποθετηθούμε επί του θέματος, καθότι ήταν η ύστατη λύση.

Και εξηγούμε: Σεβόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες που μπορεί ανακύπτουν ανά καιρούς καθώς και την αξιόλογη πορεία της συγκεκριμένης ομάδας τα τελευταία χρόνια, αποφασίσαμε να δώσουμε ένα εύλογο περιθώριο μέχρι να προβούμε στην οποιαδήποτε δράση. Οι οφειλές απέναντι στις αθλήτριες αφορούν σε δεδουλευμένους μισθούς Μαΐου, Ιουνίου και ορισμένα ποσά που σχετίζονται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων που τέθηκαν (και επιτεύχθηκαν) για την περσινή αγωνιστική περίοδο.

Βρισκόμαστε πλέον στα τέλη Οκτώβρη, οι οφειλές εξακολουθούν να υφίστανται και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει απάντηση από μέρους της διοίκησης. Στο διάστημα από τον Ιούνιο μέχρι και τώρα, οι αθλήτριες προσπάθησαν επανειλημμένως να επικοινωνήσουν με το σωματείο για να ενημερωθούν για το διάστημα των πληρωμών. Κλειστά τηλέφωνα, «από την επόμενη εβδομάδα» και παραπομπές από το ένα μέλος της διοίκησης σε άλλο, ήταν μερικές μόνο από τις απαντήσεις που έλαβαν. Την περασμένη Δευτέρα λοιπόν, αδυνατώντας να συνεννοηθούν με τον οποιονδήποτε μέσα από την ομάδα, τέσσερις αθλήτριες επέδωσαν εξώδικη όχληση προς το σωματείο ελπίζοντας να εισακουστούν, να διευθετηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες και να μπει ένα τέλος σε αυτήν την ψυχοφθόρα κατάσταση.

Η μοναδική πρόταση που τέθηκε στο τραπέζι αφορούσε σε τμηματικές καταβολές, για διάστημα έξι τουλάχιστον μηνών, με την καταβολή ενός ποσού που θα μοιράζεται στις αθλήτριες. Η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή από την μεριά των παιδιών, καθότι:

(1) η δόση που αναλογεί στην κάθε αθλήτρια θα είναι ένα πολύ μικρό ποσό,
(2) το διάστημα των έξι μηνών είναι αρκετά μεγάλο, αναλογιζόμενοι ότι ήδη έχουν εξαντλήσει την υπομονή τους μη εισπράττοντας χρήματα από τον Μάϊο, και
(3) αδυνατούν πλέον να εμπιστευτούν τους υπεύθυνους του σωματείου ότι θα συμμορφωθούν με το έστω προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης.

Είναι δε ακατανόητο και αντιφατικό να ζητείται από τα παιδιά αυτά να περιμένουν περισσότερο για να πληρωθούν ήδη δεδουλευμένα χρήματα, όταν γίνεται λόγος για ένα σωματείο το οποίο επέλεξε το καλοκαίρι να αυξήσει σημαντικά τον προϋπολογισμό του, προβαίνοντας σε σημαντικές μεταγραφές αθλητριών από τα μεγαλύτερα σωματεία της χώρας και το οποίο επέλεξε να ανταποκριθεί ομαλά στις πληρωμές της φετινής αγωνιστικής περιόδου (Σεπτεμβρίου) προτού εξοφλήσει περσινές οικονομικές του υποχρεώσεις. Αφότου κατέστη σαφής η αρνητική απάντηση των παιδιών, ουδεμία απάντηση έλαβαν για εναλλακτικό τρόπο επίλυσης του ζητήματος.

Ως Σύνδεσμος έχουμε την ηθική υποχρέωση να στηρίξουμε τις αθλήτριες μας, όπως έχουμε πράξει στο παρελθόν και θα πράξουμε όποτε χρειαστεί στο μέλλον, ελπίζοντας να είναι η τελευταία φορά που γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων ανάρμοστων συμπεριφορών στο χώρο της υδατοσφαίρισης. Για εμάς, όλες οι αθλήτριες και όλοι οι αθλητές είναι ίσοι απέναντι στα σωματεία τους, τα οποία με τη σειρά τους θα πρέπει να τις/τους αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο.

Καλούμε τους υπεύθυνους για την κατάσταση αυτή να ανταποκριθούν άμεσα στις υποχρεώσεις τους και τονίζουμε ότι ο Σ.Ε.Α.Υ. θα βρίσκεται δίπλα στις αθλήτριες, έως ότου λυθεί το θέμα οριστικά.

ΥΓ: μοναδικός μας σκοπός ήταν, είναι και θα είναι η προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας και κανένα προσωπικό όφελος έχουμε να εμπλεκόμαστε με τέτοια θέματα. Για το λόγο αυτό, δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε οι πρώτοι που θα ανακοινώσουμε τη θετική έκβαση της υπόθεσης εφόσον εξοφληθούν οι αθλήτριες και αποκατασταθεί η ομαλότητα!

Με εκτίμηση,

Σύνδεσμος Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης»

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Σφαιρόπουλος για Μπολομπόι: «Είναι σοβαρός ο τραυματισμός του, θα ξέρουμε περισσότερα την Τρίτη»

Ο φορμαρισμένος σέντερ του Ερυθρού Αστέρα έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και όλα δείχνουν πως οι πρωταθλητές της Αδριατικής Λίγκας θα βγουν στην αγορά αναζητώντας αντικαταστάτη

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 94-74: Βρήκε κέφι και… Μπράουν μετά το σοκ της διαβολοβδομάδας

Ο Λορέντζο Μπράουν ήταν εξαιρετικός, οι Πράσινοι προέρχονταν από δυο ήττες στην Ευρωλίγκα και η Ένωση ήταν εκείνη που πλήρωσε τα σπασμένα, γλιτώνοντας από διαφορά-μαμούθ στο τελευταίο δεκάλεπτο

Μπαρτζώκας: Δεν είμαι ευχαριστημένος από το πώς παίξαμε, υπήρχαν πεντάλεπτα που αδιαφορήσαμε πλήρως

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του και υποστήριξε πως απαιτείται για 40' η απαιτούμενη σοβαρότητα και σωστή προσέγγιση για μια ομάδα όπως αυτή των Ερυθρόλευκων

Καρδίτσα – Ολυμπιακός 61-77: «Αποθεραπεία» στον Κάμπο με επιστροφή κεφάτου Μιλουτίνοφ

Η δυναμική επιστροφή του Μιλουτίνοφ ήταν η πιο ευχάριστη είδηση για τον Ολυμπιακό στην Καρδίτσα μετά την επίπονη διαβολοβδομάδα, με τον Σέρβο να γίνεται διψήφιος σε μόλις 14' συμμετοχής

Η ΑΕΚ απάντησε στη διαρροή του ΠΑΟΚ: «Λόγοι γάρ έργων σκιαί εισί, ο νοών νοείτω»

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» ανακοινώσεων και διαρροών μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, με την Ένωση να επανέρχεται με αρχαίο ρητό μετά τα όσα φέρεται να είπε ο Ιβάν Σαββίδης για Μάριο Ηλιόπουλο και Λουτσέσκου

Εννέα συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. πριν το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Σε εννέα συλλήψεις ατόμων προχώρησε η ΕΛΑΣ πριν την...

Μπράουν: Δουλεύω κάθε μέρα όσο πιο σκληρά γίνεται, θέλω να προσαρμοστώ και να φαίνομαι στην ομάδα

Ο Λορέντζο Μπράουν αγωνίστηκε για 3’39” απέναντι στη Ρεάλ στη Μαδρίτη...

Σφαιρόπουλος για Μπολομπόι: «Είναι σοβαρός ο τραυματισμός του, θα ξέρουμε περισσότερα την Τρίτη»

Ο φορμαρισμένος σέντερ του Ερυθρού Αστέρα έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και όλα δείχνουν πως οι πρωταθλητές της Αδριατικής Λίγκας θα βγουν στην αγορά αναζητώντας αντικαταστάτη