Ολυμπιακός: Οι 20 πόντοι του Φουρνιέ και το σωστό παράδειγμα που έδωσε ο Γάλλος σταρ με τις δηλώσεις του

Ο Γάλλος σταρ έδειξε γιατί αποτελεί παράδειγμα με τις δηλώσεις και τη σκληρή αυτοκριτική του, δίνοντας στον Ολυμπιακό έναν πραγματικό λόγο να χαμογελά αφού έχει στις τάξεις του μια τεράστια προσωπικότητα που δεν θα διστάσει να πάρει την ευθύνη δημόσια

Ο Ολυμπιακός έφυγε για δεύτερη φορά (μετά την πρεμιέρα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε) από την Κωνσταντινούπολη με άδεια χέρια αφού η αρνητική παράδοση απέναντι στην Αναντολού Εφές συνεχίστηκε για ακόμα μια σεζόν, με τους Ερυθρόλευκους να αγνοούν τη νίκη τα τελευταία επτά χρόνια στο σπίτι του τούρκικου συλλόγου. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έβγαλε τα μάτια της στο φινάλε με τα λάθη που έκανε και έχασε μέσα από τα χέρια της ένα αποτέλεσμα που θα ανέβαζε περισσότερο την αυτοπεποίθησή της.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού μίλησε για «μάθημα» που πήρε η ομάδα του σε αυτή τη διαδικασία αναζήτησης ρόλων και ενσωμάτωσης των νέων προσώπων στο πλάνο του: ένα εξ αυτών, ο σπουδαίος Εβάν Φουρνιέ, έκανε το κορυφαίο του παιχνίδι με τα ερυθρόλευκα μετρώντας 20 πόντους από 7/11 σουτ (4/6 τρίποντα) σε 16’37” συμμετοχής. Δυστυχώς για εκείνον και την ομάδα του, υπέπεσε σε δύο σκληρά λάθη στο φινάλε που στοίχισαν στον Ολυμπιακό στο Basketball Development Center κι απέναντι σε μια ομάδα που με την εμπειρία και το ρόστερ που διαθέτει, δύσκολα τα αφήνει ατιμώρητα σε εκείνο το σημείο.

Παρά ταύτα, ο Γάλλος παρουσίασε εικόνες από το… μέλλον. Μπήκε ζεστός στην αναμέτρηση με πέντε γρήγορους πόντους στο άψογο διάστημα του Ολυμπιακού στην πρώτη περίοδο αλλά τα δύο γρήγορα φάουλ που χρεώθηκε σε Μπράιαντ και Πουαριέ, τον έστειλαν στον πάγκο για να προφυλαχθεί ενόψει της συνέχειας του αγώνα.

Μαζί με τον εκπληκτικό Σακίλ ΜακΚίσικ, ο Γάλλος έκανε σπουδαία πράγματα στο σκοράρισμα και ζεστάθηκε ακόμα περισσότερο στην τρίτη περίοδο: βλέποντας την Εφές να πλησιάζει έβαλε το καλάθι για το 45-49 και στη συνέχεια πήρε επ’ ώμου τα μεγάλα σουτ για να απαντήσει σε εκείνα των Μπράιαντ και Λάρκιν, με αποκορύφωμα φυσικά το τεράστιο τρίποντο στη λήξη της τρίτης περιόδου που έφερε τον Ολυμπιακό στο +5 (65-70).

Μιλώντας στην εκπομπή της NOVA μετά το φινάλε του αγώνα, θα περίμενε κανείς από έναν τέτοιο σταρ αυτού του βεληνεκούς να στέκεται αρκετά στην ατομική του εμφάνιση. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη παρότι και ο δημοσιογράφος των PlayMakers του τόνισε ότι ήταν πολύ καλός.

Ο πολύπειρος περιφερειακός ήταν ξεκάθαρος ασκώντας σκληρή αυτοκριτική: «Ήμασταν πάνω 15 πόντους, έπρεπε να κοντρολάρουμε το παιχνίδι. Είναι δικό μου λάθος και στις δύο περιπτώσεις όταν η ομάδα με χρειάστηκε. Στη μία περίπτωση ντρίμπλαρα ψηλά και στην άλλη περίπτωση έκανα λάθος πάσα. Ένιωθα καλά γενικά στο ματς, αλλά ήταν δύο μεγάλα λάθη στο τέλος και αυτό είναι απογοητευτικό».

Σίγουρα, ο Ολυμπιακός θα βρει πολλά πράγματα να κρατήσει από την αναμέτρηση – πέρα από εκείνα που ασφαλώς θα επιχειρήσει να διορθώσει προϊόντος του χρόνου σε ένα δύσκολο πρόγραμμα. Τα πρώτα δείγματα γραφής, άλλωστε, είναι εξαιρετικά στο ομαδικό παιχνίδι παρά τις όποιες ανορθογραφίες στο κομμάτι των ριμπάουντ και της άμυνας.

Μα, αυτό που μπορεί να τον κάνει να αισιοδοξεί περισσότερο είναι ο Εβάν Φουρνιέ. Και όχι, δεν αναφερόμαστε στη δεδομένη αγωνιστική ποιότητα που αργά ή γρήγορα – ανάλογα με την προσαρμογή – θα έβγαινε στο παρκέ. Τα διαπιστευτήριά του στο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό μπάσκετ όπου αγωνίστηκε, τα έχει δώσει προ πολλού.

Εκείνο που φέρνει τα περισσότερα χαμόγελα είναι η στάση του Γάλλου. Η απόφασή του να βγάλει από πάνω του τη λάμψη παρά το σπουδαίο του παιχνίδι στο σκοράρισμα. Η δημόσια τοποθέτησή του για τα δύο δικά του λάθη και η διάθεσή του για αυτοκριτική χωρίς να επιρρίψει αλλού ευθύνες, χωρίς να προτάξει τα όσα καλά έκανε στο παρκέ στο σύντομο διάστημα αγωνίστηκε. Είναι ξεκάθαρο πως με τέτοια αγωνιστική συμπεριφορά και τέτοια προσωπικότητα, ο Ολυμπιακός έχει πολλούς λόγους να πιστεύει πως έχει βρει ακόμα έναν παίκτη που πάνω από όλα θα βάλει την ομάδα και θα βγει εκείνος μπροστά να πάρει την ευθύνη, όχι μόνο στα κρίσιμα εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και στις δύσκολες βραδιές που κάθε μεγάλος οργανισμός βιώνει κατά διαστήματα, στη δύσκολη διαδρομή ως την κατάκτηση τίτλων.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ολυμπιακός: Ο κύκλος των χαμένων ριμπάουντ που πρέπει να κλείσει οριστικά

Ο ΑΘΛΟΣ καταγράφει την πληγή των πολλών χαμένων ριμπάουντ του Ολυμπιακού που επιτρέπει στους αντιπάλους του να αποκτούν δεύτερες ευκαιρίες ακόμα και στα παιχνίδια που οι Ερυθρόλευκοι είναι ξεκάθαρα ανώτεροι

Παναθηναϊκός: Με Βαγιαννίδη η αποστολή για Κρήτη, εκτός Ιωαννίδης και Μαξ

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την αναμέτρηση...

«Ο τραγικός θάνατος του Μπάλντοκ»: Το ανατριχιαστικό αφιέρωμα του Athletic

Το Athletic παρουσίασε ένα συγκλονιστικό και μακροσκελές αφιέρωμα στον Τζορτζ Μπάλντοκ, στο οποίο φιλοξενούνται και δηλώσεις των Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν: η ανατριχιαστική αφήγηση των δύο συμπαικτών του εκλιπόντα ποδοσφαιριστή

Σπαρακτικές εικόνες στο Έλαντ Ρόουντ: Η Σέφιλντ και η Λιντς απέτισαν φόρο τιμής στον Τζορτζ Μπάλντοκ

Ρίγη συγκίνησης και ανατριχιαστικές στιγμές έλαβαν χώρα στο Έλαντ...

Μπαρτζώκας: Μας στοίχισαν τα τρία λάθη στο τέλος, θα μάθουμε από αυτό το παιχνίδι

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εστίασε στα λάθη που έκανε ο...

Φουρνιέ: Απογοητευτικό ότι έκανα δύο μεγάλα λάθη στο τέλος

Ο Εβάν Φουρνιέ έκανε το κορυφαίο του παιχνίδι με...

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως στοχοθέτησε τη Χάιφα στο βόρειο Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα πως στοχοθέτησε τη Χάιφα και...

Η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε έξι άτομα που εκτόξευσαν μπουκάλια στο τέλος του αγώνα Athens Kallithea – Παναθηναϊκός

Στην ταυτοποίηση έξι οπαδών που βρέθηκαν στην αναμέτρηση του...

Παναθηναϊκός: Η Σταμολάμπρου ευχαρίστησε προσωπικά τον Γιάννη Αλαφούζο μετά το χειρουργείο της

Η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να...

Ολυμπιακός: Ο κύκλος των χαμένων ριμπάουντ που πρέπει να κλείσει οριστικά

Ο ΑΘΛΟΣ καταγράφει την πληγή των πολλών χαμένων ριμπάουντ του Ολυμπιακού που επιτρέπει στους αντιπάλους του να αποκτούν δεύτερες ευκαιρίες ακόμα και στα παιχνίδια που οι Ερυθρόλευκοι είναι ξεκάθαρα ανώτεροι

ΟΦΗ: Χωρίς Μπρεσάν η πρώτη αποστολή του Ράσταβατς

Με την κομβική απουσία του Ματέους Μπρεσάν αναμένεται να...