Εφές – Ολυμπιακός 91-89: Ο Λάρκιν σκότωσε τους… αυτόχειρες Ερυθρόλευκους

Η Εφές χρειάστηκε μόλις έναν παίκτη για να κάνει σμπαράλια την ερυθρόλευκη άμυνα: ο Σέιν Λάρκιν έβαλε σχεδόν όσους πόντους είχε στα πρώτα τρία ματς, οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού Φουρνιέ και ΜακΚίσικ έκαναν τραγικά λάθη στο φινάλε και η κατάρα συνεχίστηκε για 7η σεζόν, έστω και σε νέο γήπεδο

Ό,τι καλό έχτισε στην πρώτη περίοδο το γκρέμισε στο φινάλε και έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από την Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός που στη δεύτερη επίσκεψή του στην Τουρκία στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές ηττήθηκε με 91-89 από την Αναντολού Εφές και έπεσε στο 2-2 στη βαθμολογία της EuroLeague.

Παρά την απουσία του Νταν Οτούρου, οι Τούρκοι έβγαλαν μεγάλη ενέργεια στον τομέα των ριμπάουντ (εκεί που πληγώθηκε για ακόμα μια φορά ο Ολυμπιακός) και προστέθηκε σε όλο αυτό το κομμάτι ο παράγοντας που ονομάζεται Σέιν Λάρκιν. Ο Αμερικανός που ήταν εξαιρετικά αμφίβολος, έβαλε 14 πόντους σε 11′ στο πρώτο μέρος και έκλεισε τον αγώνα με 24. Πήρε σημαντικές βοήθειες από τον ανεβασμένο Τόμπσον ενώ ο Μπράιαντ επέστρεψε μετά την τιμωρία του και ήταν εκείνος που έδωσε το πρώτο προβάδισμα στους Τούρκους στα 3’30” πριν τη λήξη.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός έχει πολλούς λόγους να αισθάνεται πληγωμένος από τον τρόπο που έχασε ένα δικό του παιχνίδι. Η κακή δεύτερη περίοδος – μα κυρίως τα τρία καθοριστικά λάθη στο φινάλε – έκριναν ουσιαστικά την αναμέτρηση. Οι Ερυθρόλευκοι έχασαν μια τεράστια ευκαιρία στη νέα έδρα της Εφές και διατήρησαν μια πολύ κακή παράδοση αφού τελευταία φορά που την κέρδισαν στην Τουρκία ήταν πριν από επτά χρόνια.

Ο Εβάν Φουρνιέ έκανε την κορυφαία του εμφάνιση με 20 πόντους (συνολικά οι Ερυθρόλευκοι είχαν 26 ασίστ για 9 λάθη), ο Σακίλ ΜακΚίσικ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε με 17 ενώ στους 16 έμεινε ο Σάσα Βεζένκοφ (10π. στο πρώτο δεκάλεπτο).

ΤΟ ΜΑΤΣ

Με πέντε γρήγορους πόντους του Φουρνιέ (ο οποίος χρεώθηκε όμως και με δύο γρήγορα φάουλ) ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στο παρκέ και πέρασε εύκολα την μπάλα στο καλάθι της Εφές. Μέσα σε 1′, οι Ερυθρόλευκοι έτρεξαν ένα σερί 0-7 με τους Βεζένκοφ και Φαλ να χτυπούν στη ρακέτα (3-12). Ο Βούλγαρος φόργουορντ έγινε διψήφιος κι άνοιξε τη διαφορά στο +13 (5-18). Ανάσα στην Εφές έδωσε ο Σμιτς που ήρθε από τον πάγκο και έδωσε έξι πόντους για το 11-23 στο 10′.

Οι αλλαγές έγιναν στο δεύτερο δεκάλεπτο και ο Πετρούσεφ αντικατέστησε τον Φαλ στο «5» από το φινάλε της πρώτης, με τον Σέρβο να πιστώνεται μια γρήγορη ασίστ και να βάζει ένα γκολ-φάουλ χωρίς όμως η συνέχεια να είναι ανάλογη. Ο Λάρκιν πήρε φωτιά με 14 πόντους (5/6 σουτ) και μαζί με τον Τόμπσον έκαναν μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό που είχε θέμα στις αμυντικές προσαρμογές στην περιφέρεια.

Ο Ράιτ δεν μπήκε άμεσα στο πνεύμα του αγώνα, η Εφές σκόραρε με χαρακτηριστική ευκολία και μείωσε τη διαφορά με το Ντόρσεϊ να κρατά τους Ερυθρόλευκους μπροστά σε μια γρήγορη επίθεση στο φινάλε του πρώτου μέρους (41-44).

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν καλύτερα στην τρίτη περίοδο αλλά γρήγορα ο Μπράιαντ και ο Λάρκιν άρχισαν να εκμεταλλεύονται (ξανά) κάθε αμυντικό ζήτημα του Ολυμπιακού ειδικά από τη στιγμή που το ένα μετά το άλλο χάνονταν τα ριμπάουντ.

Ο Φουρνιέ το πήρε προσωπικά, έβαλε απίθανα σουτ από μακριά και έστειλε τον Ολυμπιακό στο +5 (65-70) με τρομερό τρίποντο στη λήξη της τρίτης περιόδου.

Βιλντόσα και Ράιτ έφεραν τον Ολυμπιακό στο +8 (67-75) αλλά οι Ερυθρόλευκοι έδωσαν ξανά δικαιώματα με τους Γουίλις – Πουαριέ, ζεστάθηκε ο Μπράιαντ που για πρώτη φορά έδωσε προβάδισμα στους Τούρκους (85-82) στα 3’36” για το φινάλε, με τον Φαλ – μετά από δύο εξαιρετικές άμυνες – να δίνει ξανά προβάδισμα στους Ερυθρόλευκους (85-86). Λάρκιν και Μπράιαντ έκαναν το 89-86 μετά τα δύο λάθη του Φουρνιέ και ένα του ΜακΚίσικ και το παιχνίδι τελείωσε μετά το έρμπολ σουτ του Γάλλου.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ντιφαλά – Λάτισεβς – Τσίτσι

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-23, 41-44, 65-70, 91-89

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Μιγιάτοβιτς): Λάρκιν 24 (5/7 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο), Μπομπουά 4, Νουόρα 10 (4/5 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Μπράιαντ 11 (3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα), Σμιτς 8 (1/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/3 βολές), Τόμπσον 13 (2/5 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Πουαριέ 7 (7 ριμπάουντ), Οσμάνι 4 (4 ριμπάουντ), Γιλμάζ 5 (1), Γουίλις 5

Τα ομαδικά στατιστικά της Αναντολού Εφές: 22/36 δίποντα, 12/24 τρίποντα, 11/15 βολές, 36 ριμπάουντ (23 αμυντικά – 13 επιθετικά), 19 ασίστ, 6 κλεψίματα, 13 λάθη, 14 φάουλ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ (2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα), Ράιτ 7 (3/5 δίποντα), Βιλντόσα 2, Φαλ 9 (2/2 δίποντα, 5/6 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Βεζένκοφ 16 (5/10 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/3 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Παπανικολάου (5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ντόρσεϊ 11 (2/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1/2 βολές), Πίτερς 4, Πετρούσεφ 3, ΜακΚίσικ 17 (3/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ασίστ), Φουρνιέ 20 (3/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 2/2 βολές)

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 22/38 δίποντα, 10/23 τρίποντα, 15/17 βολές, 21 ριμπάουντ (14 αμυντικά – 7 επιθετικά), 26 ασίστ, 8 κλεψίματα, 9 λάθη, 19 φάουλ

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Σπαρακτικές εικόνες στο Έλαντ Ρόουντ: Η Σέφιλντ και η Λιντς απέτισαν φόρο τιμής στον Τζορτζ Μπάλντοκ

Ρίγη συγκίνησης και ανατριχιαστικές στιγμές έλαβαν χώρα στο Έλαντ...

Μπαρτζώκας: Μας στοίχισαν τα τρία λάθη στο τέλος, θα μάθουμε από αυτό το παιχνίδι

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εστίασε στα λάθη που έκανε ο...

Φουρνιέ: Απογοητευτικό ότι έκανα δύο μεγάλα λάθη στο τέλος

Ο Εβάν Φουρνιέ έκανε το κορυφαίο του παιχνίδι με...

Άλιμος – Ολυμπιακός 10-12: Θρυλικό διπλό για τις αδάμαστες Ερυθρόλευκες

Οι αυτοκράτειρες του ελληνικού πόλο έδωσαν μια πρώτη απάντηση σχετικά με το αν οι ομάδες χτίζονται ή αγοράζονται, νικώντας στην έδρα του Αλίμου που φιλοδοξεί να γίνει ο φετινός ανταγωνιστής του Ολυμπιακού

Μεντιλίμπαρ: Είμαστε συγκλονισμένοι από τον θάνατο του Μπάλντοκ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού εμφανίστηκε μουδιασμένος από τον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ και συλλυπήθηκε τον Παναθηναϊκό και τα οικεία πρόσωπα του 31χρονου - Τι ανέφερε για το ματς με τον Λεβαδειακό και τους μικρούς που έπαιξαν με την εθνική Ελπίδων

Σπαρακτικές εικόνες στο Έλαντ Ρόουντ: Η Σέφιλντ και η Λιντς απέτισαν φόρο τιμής στον Τζορτζ Μπάλντοκ

Ρίγη συγκίνησης και ανατριχιαστικές στιγμές έλαβαν χώρα στο Έλαντ...

Βιλερμπάν – Μπασκόνια 76-69: Ο ασταμάτητος Μαλεντόν ισοπέδωσε τους Βάσκους του Λάσο

Η Μπασκόνια ξεκίνησε με δυο νίκες στις τρεις πρώτες...

Κραβαρίτης: Η χρονιά είναι μεγάλη αλλά τα κορίτσια έχουν πάρα πολλή όρεξη

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό στον Άλιμο για...

Ντόρτμουντ – Ζανκτ Πάουλι 2-1: Αγχωτική νίκη κόντρα στους νεοφώτιστους του Σάλιακα

Η επιστροφή από τη διακοπή των εθνικών ομάδων βρήκε...