Παπανικολάου: Όλα τα παιδιά ξέρουν τι σημαίνει Ολυμπιακός, θέλουμε να πετυχουμε κάτι ιδιαίτερο σε μια χρονιά-ορόσημο

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε ενόψει της αυριανής (15/10) αναμέτρησης με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ και στάθηκε μεταξύ άλλων στο βαρύ πρόγραμμα και στις επιστροφές που υπάρχουν, οι οποίες όπως είπε, ανεβάζουν τον εσωτερικό ανταγωνισμό και αυτό βγαίνει σε καλό στο αποτέλεσμα.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού τόνισε πως χρειάζεται προσοχή το παιχνίδι με την Αρμάνι, ενώ αναφέρθηκε και στα 100 χρόνια που συμπληρώνει ο σύλλογος και δήλωσε πως όλοι ξέρουν τι σημαίνει αυτό και ότι οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να πετύχουν κάτι ιδιαίτερο τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη δυσκολία της προετοιμασίας των συνεχόμενων αγώνων: «Είναι πνευματικό το κομμάτι. Σίγουρα θέλω να πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι, έχουμε την προπόνηση να δείξουμε κάποια πράγματα, είδαμε κάποια πράγματα στο γήπεδο. Υπάρχει διάθεση και όρεξη, υπάρχει συγκέντρωση από ο,τι φαίνεται από όλα τα παιδιά, αλλά δεν παύει να είναι ένα τρίτο παιχνίδι μέσα σε έξι ημέρες που είναι πάρα πολύ δύσκολο με μια ομάδα καινούργια μεν σαν ρόστερ, αλλά με πάρα πολλή ποιότητα, πάρα πολύ αθλητική και ομάδα που πρέπει να προσέξεις πάρα πολύ».

Για το scouting ενόψει της Αρμάνι: «Δεν είχαμε την ευκαιρία λόγω και του αγώνα με τον Άρη, δεν υπάρχει στο κομμάτι της πληροφορίας τόση εικόνα. Υπάρχει από το τουρνουά της Κρήτης που την είδαμε απέναντι στην Φενέρ και την Μπολόνια. Είναι μια απειλητική ομάδα, έχει προσθέσει ποιότητα και στα γκαρντ και στους ψηλούς της, χρειάζεται πάρα πολλή προσοχή.

Αναμφισβήτητα είναι ένα παιχνίδι εντός έδρας που πρέπει να κερδίσουμε, ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Το βασικό κομμάτι είναι η δική μας ετοιμότητα και πως θα παρουσιαστούμε μέσα στο παρκέ».

Για το εάν συμφέρει να υπάρχουν αρκετά παιχνίδια από την αρχή της σεζόν: «Νομίζω ότι όλη η δουλειά γίνεται στην προπόνηση, ειδικά στην αρχή της χρονιάς. Νομίζω ότι και οι προπονητές το ίδιο θέλουν, όσες περισσότερες προπονήσεις ώστε να εντρυφήσει σε όλους η φιλοσοφία του προπονητή, να βρεθεί χημεία, να μάθει ο ένας τον άλλον, τις κινήσεις του και ποιες θέσεις τον βολεύουν. Είναι πάρα πολλά τα κομμάτια, τα οποία μπορείς να τα δεις μόνο μέσα από την προπόνηση.

Αυτό μας λείπει αυτήν την στιγμή, όπως και σε όλες τις ομάδες, λόγω του προγράμματος. Για αυτό προσπαθεί το προπονητικό τιμ αλλά και καθένας στο κομμάτι της πνευματικής ετοιμότητας να είναι όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένος ώστε σε αυτήν την λίγη προπόνηση να βάζουμε κομμάτια στο παιχνίδι μας».

Για τις επιστροφές των Φαλ και Μιλουτίνοφ και τον ανταγωνισμό για μια θέση στην 12άδα: «Αυτό είναι ευτύχημα και για τον κόουτς πρωτίστως, αλλά και για την ομάδα ως γενικότερο καλό. Όταν έχεις 15 ισάξιους να παλεύουν για μια θέση στην δωδεκάδα, σημαίνει ότι η ποιότητα της προπόνησης ανεβαίνει γιατί κανείς δεν νιώθει σίγουρος για την θέση του. Όλο αυτό βγαίνει ως αποτέλεσμα αυτή η ομάδα να βελτιώνεται και να γίνεται ακόμα πιο δυνατή. Είναι μια ευχάριστη κατάσταση που όλοι την θέλουμε και μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ομάδα μας».

Για τον κόσμο και την επέτειο των 100 χρόνων: «Είναι η ομάδα, είναι η συγκυρία των 100 χρόνων, είναι πάρα πολλά τα πράγματα που μας κάνουν να θέλουμε να τιμήσουμε τον σύλλογο και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που δίνει το παρών, είναι εδώ μας στηρίζει και είναι κομμάτι των επιτυχιών των τελευταίων τριών χρόνων, αλλά φέτος θέλουμε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο».

Για το εάν έχει μιλήσει στους νέους παίκτες για την αυτήν την χρονιά ορόσημο: «Η πλειοψηφία των παιδιών έχει καταλάβει σίγουρα 100%. Όλα τα παιδιά που έχουν έρθει ξέρουν την ιστορία, ξέρουν τι σημαίνει Ολυμπιακός και σε ποιον σύλλογο έχουν έρθει. Προφανώς και υπάρχουν κομματάκια που τους μεταφέρεις σιγά-σιγά.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που ίσως να μην καταλαβαίνουν σχετικά με την ελληνική κουλτούρα και με τον τρόπου που διαχειρίζονται τα πράγματα εδώ. Έχουμε βέβαια καιρό μπροστά μας, το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε καλούς χαρακτήρες και παιδιά που είναι πρόθυμα να βοηθήσουν, να ακούσουν και να είναι κομμάτι αυτού του πρότζεκτ».

Για τη δυσκολία των κορυφαίων ομάδων της Euroleague να προσαρμοστούν για το επόμενο ματς:

«Είναι βαρύ το πρόγραμμα, αλλά αυτήν την στιγμή το πνευματικό κομμάτι είναι πιο σημαντικό από οποιαδήποτε προπόνηση, η οποία θα είναι μια προπόνηση που δεν θα μπορείς να βάλεις πολλή ένταση λόγω του παιχνιδιού χτες και αύριο. Είναι σημαντικό το πόσο συγκεντρωμένος θα είσαι σε κάθε κομμάτι που πατάς μέσα στο παρκέ, είτε σε αυτήν την μίση ώρα που κάνουμε τώρα, είτε στον κάθε αγώνα ξεχωριστά.

Το παιχνίδι με τον Άρη έχει τελειώσει, πρέπει να κοιτάμε που θέλουμε να φτάσουμε, να κοιτάμε πού έχουμε περιθώρια βελτίωσης και τα αρνητικά κομμάτια, όπως στο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις που ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ και ουσιαστικά τα τρία δεκάλεπτα μετά το πρώτο, δεν ήμασταν στο επίπεδο που θέλαμε. Είναι κομμάτια πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψεις, για να συνεχίσεις να βελτιώνεσαι»

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Οι εικόνες ντροπής στο «Π. Γιαννακόπουλος» είχαν και την περιγραφή που τους αξίζει

Από το gov.gr στην απόλυτη ασυδοσία του κλειστού «Παύλου Γιαννακόπουλος» και από εκεί στη μόνιμη αντιολυμπιακή πρόκληση που λέγεται ΕΡΤ: Πόσο ειλικρινές είναι το ενδιαφέρον των κρατικών Αρχών για όσα συμβαίνουν στα γήπεδα και ποιος τελικά συμμετέχει στην υποκίνηση της βίας;

Μπαρτζώκας: Το rotation θα γίνεται βάσει αριθμών και όχι αξίας παικτών

Ξεκάθαρος ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του για το ματς με την Αρμάνι: Τι είπε για τη διαχείριση του ρόστερ, τους Φαλ, Μιλουτίνοφ, αλλά και για τα συνεχόμενα παιχνίδια

Ολυμπιακός: Μπήκε και ο Μιλουτίνοφ στις προπονήσεις, στόχος το ματς με την Εφές

Ευχάριστα νέα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα που είδε τον Μιλουτίνοφ να επιστρέφει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και να φουλάρει ώστε να είναι έτοιμος στο ματς με την Εφές

Super League: Ενός λεπτού σιγή στα ματς της 8ης αγωνιστικής στη μνήμη του Μπάλντοκ

Μετά τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων η αγωνιστική δράση...

Daily Mail: «Σύλλογος με αξίες ο Παναθηναϊκός, θα τιμήσει το συμβόλαιο του Μπάλντοκ»

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι Πράσινοι σκοπεύουν να τιμήσουν το τριετές συμβόλαιο του Μπάλντοκ και να καταβάλουν τα χρήματα στην οικογένεια του: «Πηγές αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος με ισχυρές αξίες και φιλεύσπλαχνο ιδιοκτήτη, που θα φροντίσει την οικογένεια του Μπάλντοκ»

Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν σήμερα τα εισιτήρια για το ματς με τον Λεβαδειακό

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση με εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Λεβαδειακό για τον Ολυμπιακό: Τα εισιτήρια της αναμέτρησης

Ολοταχώς για την πρωτιά στον όμιλο η επί έναν χρόνο αήττητη Εθνική

Με τη σκέψη τους στον Μπάλντοκ και κίνητρο να τιμήσουν τη μνήμη του, οι διεθνείς οδηγούν τη φορμαρισμένη Εθνική στην πρωτιά του ομίλου, στοχεύοντας να διατηρήσουν το αήττητο

Τα παιδικά χαμόγελα και η ολοκληρωτική εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στον Άρη στην ερυθρόλευκη παρακάμερα

Ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός, έπαιξε ωραίο και συνδυαστικό μπάσκετ για να...

Οι εικόνες ντροπής στο «Π. Γιαννακόπουλος» είχαν και την περιγραφή που τους αξίζει

Από το gov.gr στην απόλυτη ασυδοσία του κλειστού «Παύλου Γιαννακόπουλος» και από εκεί στη μόνιμη αντιολυμπιακή πρόκληση που λέγεται ΕΡΤ: Πόσο ειλικρινές είναι το ενδιαφέρον των κρατικών Αρχών για όσα συμβαίνουν στα γήπεδα και ποιος τελικά συμμετέχει στην υποκίνηση της βίας;

Βρούτσης: Υπάρχει η πολιτική βούληση, υπάρχει και η αθλητική συναίνεση για τη δημιουργία επαγγελματικής Λίγκας στο βόλεϊ γυναικών

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αναπληρωτή Υπουργού...

Ο Λεβαδειακός απέκτησε το 100% των δικαιωμάτων του Λαμαράνα, που υπέγραψε μέχρι το 2028

Ο Λεβαδειακός προχώρησε στην απόκτηση των πλήρων δικαιωμάτων του...

Το «ευχαριστώ» της εθνικής στον κόσμο: «Γεμίσατε την ψυχή μας»

Ένα συγκινητικό ευχαριστήριο μήνυμα έστειλε η εθνική ομάδα στους...