Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 62-55: Πράσινο το πρώτο ντέρμπι με Σταμολάμπρου και ριμπάουντ

Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν στην Α1 μπάσκετ Γυναικών κατέληξε στα χέρια του Παναθηναϊκού, ο οποίος επικράτησε με 62-55 του Ολυμπιακού στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι Πράσινες στην πρεμιέρα τους στο πρωτάθλημα υπό τις οδηγίες της Βασιλείας Γκουζίνη (ρεπό την πρώτη αγωνιστική) κέρδισαν τη μάχη των ριμπάουντ (56-29) και παρά τα δέκα περισσότερα λάθη (16-6) έφτασαν στη νίκη στο ακατάλληλο για διεξαγωγή τέτοιων αγώνων κλειστό «Π. Γιαννακόπουλος» με την κάπνα να περνάει από την κάμερα της ΕΡΤ κατευθείαν στις οθόνες.

Ένα μικρό… πολιτισμικό σοκ το έπαθαν οι ξένες του Ολυμπιακού από την κατάσταση, με τη Χέμπε να «πληρώνει» τα δύο φάουλ που της σφυρίχτηκαν. Η Τόμπιν συμμάζεψε τη διαφορά (διψήφια με 10π.) και οι Ερυθρόλευκες ακόμα κι αν και οι Πράσινες συνεχίσουν με το απόλυτο ως το δεύτερο ντέρμπι, θα έχουν τον πρώτο λόγο για την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας αν κερδίσουν με πάνω από επτά πόντους το δεύτερο παιχνίδι.

Για τον Παναθηναϊκό η Σταμολάμπρου (19π.) επέστρεψε στη δράση και με την πολύ καλή δεύτερη περίοδο έβαλε τις βάσεις για την αυτοπεποίθηση των Πρασίνων ενώ η Ντίξον έκανε double double με 16 πόντους και 16 ριμπάουντ. Βοήθησε σημαντικά και η Χατζηλεοντή.

Ο Ολυμπιακός είχε πρώτη σκόρερ τη Χριστινάκη (17π.), αλλά δεν πήρε το μακρινό σουτ από τη Λάμπερτ (10π.) και έψαξε να βρει λύσεις από τις Σπυριδοπούλου – Πηλακούτα για να επιστρέψει στην τρίτη περίοδο.

Κακή και φοβική διαιτησία με τον Καλογριά σε πρώτο… πλάνο (πέρυσι το έδειξε στο ΣΕΦ με τα αδιανόητα σφυρίγματα) και γενικότερα με σφυρίγματα που ήταν εκτός λογικής (ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο με αποκορύφωμα το «επιθετικό της Ράτζα).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Παναθηναϊκός με τα δύο φάουλ που σφύριξαν αμέσως στη Χέμπε (MVP της 1ης αγωνιστικής) έχτισε ένα 4-0 από τη γραμμή των βολών ωστόσο ο Ολυμπιακός άρχισε να βελτιώνει την άμυνα στο καλάθι, δεν δεχόταν απειλή από μακριά ενώ η Χριστινάκη έβαλε μεγάλα σουτ (8π.) για το προσπέρασμα και το +3 (14-17) του πρώτου δεκαλέπτου.

Η φθορά για τη Λάμπερτ και τη Ράτζα με δύο φάουλ (όπως στην περίπτωση της Χέμπε) ήταν κομβική, με τις ξένες του Ολυμπιακού να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην… κάπνα της Λεωφόρου που περνούσε και από τις κάμερες της ΕΡΤ.

Η Σταμολάμπρου πήρε πολλές φάσεις πάνω της και πρόσθεσε σκορ που είχαν ανάγκη οι Πράσινες αλλά και τρίποντα. Το σχήμα με την Καρακασίδου βοήθησε στην κυκλοφορία και ο Ολυμπιακός βραχυκύκλωσε και στο κομμάτι των ριμπάουντ ενώ έχασε πολλά λέι απ από καλή θέση. Η Χαιριστανίδου έφερε στο +7 τον Παναθηναϊκό (32-25) αλλά ο Ολυμπιακός έκλεισε τη διαφορά στους τρεις με τη Λάμπερτ και την Τόμπιν στο 20′ (32-29).

Τα προβλήματα για τις Ερυθρόλευκες συνεχίστηκαν στην 3η περίοδο με τη διαφορά να φτάνει τους 12 πόντους από το καλάθι της Χατζηλεοντή (47-35), με τον Θάνο Νίκλα να περνά Κολλάτου, Πηλακούτα στο παιχνίδι για να βρει λύσεις. Η Κύπρια σέντερ έβαλε κάποια καλάθια σε ένα παιχνίδι που έγινε πολύ κλειστό στην 4η περίοδο και με τον Παναθηναϊκό να κρατά στην άμυνα για να πάρει τη νίκη.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσολάκος – Θεονάς – Καλογριάς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-17, 32-29, 54-46, 62-55

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βασιλεία Γκουζίνη): Λαγωνικάκη, Σταμολάμπρου 19 (3/8 τρίποντα), Καρακασίδου 8 (1/3 τρίποντα), Κωτούλα, Κόνιαλη, Τσβίτκοβιτς 8 (10 ριμπάουντ), Πατσιατζή, Αλεξανδρή, Χατζηλεοντή 4 (8 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ντίξον 16 (16 ριμπάουντ), Τζόουνς 5 (1/3 τρίποντα), Χαιριστανίδου 2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θάνος Νίκλας): Χέμπε 2, Ράτζα 2, Αγραφιώτη, Πηλακούτα 6, Κυριακούδη, Σπυριδοπούλου 8 (2/4 τρίποντα), Σύρρα, Καμπισιούλη, Καρλάφτη, Λάμπερτ 10 (5 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Δίελα, Χριστινάκη 17 (2/6 τρίποντα), Κολλάτου, Τόμπιν 10 (2 μπλοκ).

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Πανσερραϊκός – Αμύντας 63-62

Εσπερίδες – Ηρακλής 71-77

Παναθλητικός – ΠΑΣ Γιάννινα 72-58

Αθηναϊκός – ΠΑΟΚ 105-62

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 62-55

ΡΕΠΟ: Πρωτέας Βούλας

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Τόμπιν: Το γήπεδο είχε κόσμο περισσότερο από τη χωρητικότητά του και πολλοί κάπνιζαν, έχω άσθμα και πέρασα δύσκολα

Σοκάρουν τα όσα δήλωσε η Ρεμπέκα Τόμπιν για τις συνθήκες διεξαγωγής του ντέρμπι αιωνίων στο «Π. Γιαννακόπουλος» τονίζοντας πως οι υπεράριθμοι οπαδοί του Παναθηναϊκού κάπνιζαν και δημιούργησαν προβλήματα στην ίδια λόγω άσθματος

Ολυμπιακός – Άρης 102-72: Πρώτη κατοστάρα στη σεζόν με δυναμίτη Ράιτ και ορεξάτους Βεζένκοφ – Φουρνιέ

Οι σαρωτικοί Ερυθρόλευκοι έπαιξαν θεαματικό και συνδυαστικό μπάσκετ για τη δεύτερη νίκη στη GBL με κατοστάρα επί του Άρη και τον εντυπωσιακό Μόουζες Ράιτ να σταματά στους 23 πόντους

Νίκλας: Μας επηρέασαν και οι συνθήκες του γηπέδου, οι ξένες με ρωτούσαν γιατί υπάρχει τέτοιο μίσος

Ο τεχνικός των Πειραιωτών τόνισε ότι η ομάδα του επηρεάστηκε και από την τις ακατάλληλες συνθήκες στο «Π. Γιαννακόπουλος», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως οι ξένες παίκτριές του σοκαρίστηκαν από τα όσα ζούσαν και έβλεπαν μέσα σε «θολή» ατμόσφαιρα

Αναβρασμός στις τάξεις της Ρεάλ: Η σπόντα του Χεζόνια στον Ματέο και η απάντηση του τεχνικού των Μαδριλένων (vid)

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει κάνει καθόλου καλό ξεκίνημα στη σεζόν...

Ολυμπιακός ΣΦΠ: «Στα όρια του εξευτελισμού η μεροληπτική μετάδοση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ»

Ανακοίνωση στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου του ντέρμπι αιωνίων...

Ολυμπιακός: Εκτός με Άρη ο Γουίλιαμς-Γκος

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος είναι ο ξένος που κόπηκε για τον αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στον Άρη, με τους Ερυθρόλευκους να τον προστατεύουν και να περιμένουν να δουν την κατάστασή του για τα παιχνίδια με Αρμάνι Μιλάνο και Αναντολού Εφές

Τόμπιν: Το γήπεδο είχε κόσμο περισσότερο από τη χωρητικότητά του και πολλοί κάπνιζαν, έχω άσθμα και πέρασα δύσκολα

Σοκάρουν τα όσα δήλωσε η Ρεμπέκα Τόμπιν για τις συνθήκες διεξαγωγής του ντέρμπι αιωνίων στο «Π. Γιαννακόπουλος» τονίζοντας πως οι υπεράριθμοι οπαδοί του Παναθηναϊκού κάπνιζαν και δημιούργησαν προβλήματα στην ίδια λόγω άσθματος

Ολυμπιακός – Άρης 102-72: Πρώτη κατοστάρα στη σεζόν με δυναμίτη Ράιτ και ορεξάτους Βεζένκοφ – Φουρνιέ

Οι σαρωτικοί Ερυθρόλευκοι έπαιξαν θεαματικό και συνδυαστικό μπάσκετ για τη δεύτερη νίκη στη GBL με κατοστάρα επί του Άρη και τον εντυπωσιακό Μόουζες Ράιτ να σταματά στους 23 πόντους

«Ένα λεπτό ακόμα»: Ο ορεξάτος Φαλ ζήτησε από τον Μπαρτζώκα να τον κρατήσει στο παρκέ (vid)

Ο Μουσταφά Φαλ έχει επιστρέψει εδώ και λίγες ημέρες...

Ολυμπιακός – Άρης: Φάση βγαλμένη από NBA με εντυπωσιακό πόστερ κάρφωμα του Ράιτ (vid)

Ο Ολυμπιακός προσφέρει θέαμα και ουσία στο πρώτο ημίχρονο...

Ολυμπιακός – Άρης: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μπάλντοκ (vid)

Όπως σε όλα τα ματς της αγωνιστικής, έτσι και...