Τρινκιέρι: Βεζένκοφ, ο Κλέι Τόμπσον της Ευρώπης, κορυφαία άμυνα στη EuroLeague ο Ολυμπιακός

Ο προπονητής της Ζαλγκίρις έπλεξε το εγκώμιο του απίθανου Σάσα Βεζένκοφ, αναφέρθηκε στην κορυφαία άμυνα του Ολυμπιακού και την απουσία των δύο ψηλών ενώ εξήγησε γιατί βλέπει άκρως ενδιαφέρουσα την ακόμα μεγαλύτερη επένδυση των Ερυθρόλευκων

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Φενέρμπαχτσε είναι κατά τον Αντρέα Τρινκιέρι οι τρεις καλύτερες ομάδες στη EuroLeague φέτος, με τον Ιταλό πάντως να τονίζει πως όλα μπορούν να γίνουν σε μια μεγάλη σεζόν.

Ο Ιταλός προπονητής παραχώρησε συνέντευξη Τύπου πριν την επίσκεψη της Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ και έπλεξε το εγκώμιο του Σάσα Βεζένκοφ και του Κίναν Έβανς, αναγνωρίζοντας πως η ομάδα του θα έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι σε ένα σύνολο που έχει την κορυφαία άμυνα της Ευρώπης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξει ο Μπρέιντι Μάνεκ που προσπαθεί να ξεπεράσει τον τραυματισμό του, ενώ εξήγησε γιατί ο Ολυμπιακός επένδυσε ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι που πέρασε.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα ταξίδια, το πιο δύσκολο απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες. Είχαμε μια τρομερή νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα αλλά ένα κακό παιχνίδι απέναντι στη Ρίτας. Πρέπει να ανασυνταχθούμε, να παίξουμε έξυπνα απέναντι στη σκληρότερη άμυνα της Ευρώπης. Θα είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το παιχνίδι προς το δικό μας στυλ μπάσκετ γιατί ο Ολυμπιακός έχει το δικό του ιδιαίτερο, πολύ, πολύ φίζικαλ παιχνίδι με σκληρή άμυνα, ένα σύστημα που είναι ικανό να καταστρέψει πολλές επιθέσεις.

Θα πρέπει να βρούμε κάποιους ρόλους παικτών μας μέσα στην ομάδα, όλα είναι καινούργια και ακόμα ψάχνουμε τη χημεία στην ομάδα. Μοιάζει σαν να τη βρήκαμε τη μια μέρα και να τη χάσαμε δύο μέρες μετά. Πιστεύω ότι θα πάει έτσι ως τον Δεκέμβριο, θα προσπαθήσουμε να το μειώσουμε. Όταν αλλάζεις κομβικούς παίκτες, τον τρόπο παιχνιδιού, πρέπει να περιμένεις κάτι τέτοιο. Δείξαμε μια αντίδραση απέναντι στη Ρίτας που είναι καλό αλλά περίμενα να παίξουμε καλύτερα. Από τους 20 πόντους διαφορά μειώσαμε στους δύο αλλά δεν ήταν αρκετό. Πρέπει να αυξήσουμε τα καλά μας διαστήματα και να μικρύνουμε τα άσχημα», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε:

Για τον Βεζένκοφ: «Ο Βεζένκοφ είναι μία ιδιοφυΐα. Είναι ο Ευρωπαίος Κλέι Τόμπσον, μπορεί να σκοράρει 30 πόντους χωρίς να κάνει ντρίμπλα, αυτό είναι σπάνιο. Είναι μονόκερος, ο μόνος που μπορεί να το κάνει αυτό. Το να αμυνθείς απέναντί του είναι πονοκέφαλος για προπονητές, παίκτες, για όλους.

Για την άμυνα της Φενέρμπαχτσε πάνω του: «Η Φενέρ έκανε ένα πολύ, πολύ καλό παιχνίδι. Νομίζω ότι ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς έπαιξε ρόλο σε αυτό, επειδή το να έχεις έναν τέτοιο παίκτη μέσα στην ρακέτα σε βοηθάει να μαρκάρεις στην περιφέρεια και να οδηγείς τους αντιπάλους σου πάνω σε αυτό τον γίγαντα.

Ο Βεζένκοφ είναι καλός στο να περνάει τον αντίπαλό του στο τρίποντο και να τελειώνει κοντά στο καλάθι, ή να κόβει προς αυτό, να κινείται χωρίς την μπάλα, προβλέποντας καταστάσεις. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε όμως ό,τι έκανε η Φενέρ, έχουμε διαφορετικό ρόστερ»

Για το αν μπορεί να χτυπήσει στην άμυνα τον Φουρνιέ: «Όχι, επειδή ο Ολυμπιακός έχει ένα μοναδικό αμυντικό σύστημα, το οποίο είναι σχεδιασμένο να μην έχει αδυναμίες. Έχουν το καλύτερο σύστημα υποστήριξης στην Ευρώπη, δεν βλέπω κάποια αδυναμία σε αυτό»

Για την απουσία των Μιλουτίνοφ – Φαλ: «Θεωρώ ότι ο Ράιτ και ο Πετρούσεφ παίζουν πολύ καλά. Είναι λίγο διαφορετικό αλλά τους δίνουν περισσότερες επιλογές στην επίθεση. Πιστεύω ότι όταν πήρε ο Ολυμπιακός πήρε πίσω τον Βεζένκοφ και κράτησε τους ψηλούς, έδειξε ότι πάει να τα κατακτήσει όλα. Είναι πολύ ενδιαφέρον απέξω να το βλέπεις γιατί έχασαν σε δύο Final Four. Μετά από αυτό επένδυσαν ακόμα περισσότερο, πήραν τον καλύτερο παίκτη πίσω από το NBA. Βλέπω ποια είναι η αποστολή τους. Αν δεν είμαστε τέλειοι στο ΣΕΦ, το παιχνίδι θα πάρει τον δρόμο του».

Για την ένταση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με τον Γιώργο Μπαρτζώκα: «Τους ξέρω και τους δύο, είναι παθιασμένοι για τη δουλειά τους και υπέροχοι προπονητές. Είμαι σίγουρος ότι ένα καλό μπουκάλι κρασί θα διορθώσει το πρόβλημα ξανά».

Για τον Κίναν Έβανς: «Ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις το καλοκαίρι. Είναι υπέροχος άνθρωπος και θα έχει πάντα μια θέση στην καρδιά μου για τον χαρακτήρα του αλλά και για το πώς είναι ως παίκτης. Όταν τον δω θα τον αγκαλιάσω στοργικά».

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ολυμπιακός: Ενοχλήσεις για Ζέλσον Μαρτίνς

Ενοχλήσεις αποκόμισε από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο...

Ευχάριστα στον Ολυμπιακό: Προπονήθηκε κανονικά ο Φαλ!

Ο Γάλλος σέντερ του Ολυμπιακού προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και τίθεται στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα

Παναθηναϊκός: Τρεις εβδομάδες εκτός ο Ιωαννίδης, χάνει μια κρίσιμη τριάδα αγώνων

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού θα μείνει οριστικά τρεις εβδομάδες εκτός δράσης και θα χάσει μια πολύ απαιτητική τριάδα αγώνων των Πράσινων μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων

Νέος διευθυντής ποδοσφαίρου της ΑΕΚ ο Χαβιέρ Ριμπάλτα: «Όλα τα μάτια της Ευρώπης στην ΑΕΚΑΡΑ μας», λέει ο Μάριος Ηλιόπουλος

Ο Χαβιέρ Ριμπάλτα είναι επίσημα ο νέος διευθυντής ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, με τον Μάριο Ηλιόπουλο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας να τονίζει πως: «Από σήμερα όλα τα μάτια της Ευρώπης είναι στραμμένα στην ΑΕΚΑΡΑ»

Μπαρτζώκας: Δεν πιστεύω ότι έχω το αλάθητο, όταν κάποιος πηγαίνει κόντρα στο ομαδικό καλό, είμαι εκεί να το διαφυλάξω

Ο προπονητής του Ολυμπιακού παραδέχθηκε πως έχει κάνει λάθη αλλά διατηρεί τις αρχές του, εξηγώντας μεταξύ άλλων στη μακροσκελή του συνέντευξη πως τον ενδιαφέρει να διατηρεί τη συνεκτικότητα και το ομαδικό καλό χωρίς να τον αφορά η ταμπέλα του «ηγέτη»

Κλειδωμένο το deal της ΑΕΚ με Ριμπάλτα σύμφωνα με Ιταλό δημοσιογράφο

Θέμα χρόνου και ωρών είναι πλέον η οριστικοποίηση της...

Φωτιά, το βασικό συστατικό της ανθρωπότητας εδώ και ένα εκατομμύριο χρόνια (video)

Η φωτιά δεν αποτελεί απλά μια από τις σημαντικότερες...

Γκαρντίνι: Πρόβλημα με την απουσία του Τζούριτς, θα παλέψουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας

Την απουσία του Δημήτρη Τζούριτς καλείται να διαχειριστεί στα...

Σέρρες: Σε δίκη 11 άτομα για τον θάνατο μαθητή σε σχολείο ύστερα από έκρηξη λέβητα

Σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών παραπέμπονται 11 άτομα...

Μιτσέλι: Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι, χρειαζόμαστε πολλή δουλειά

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Πέμπτη (10/10, 19:00) στο κλειστό...

ΑΕΚ: Μαρσιάλ, Λαμέλα και Οντουμπάτζο είναι έτοιμοι για ΠΑΟΚ

Άδειο είναι μετά από καιρό το ιατρικό δελτίο της...

Ο Στολτίδης επέστρεψε στον Ηρακλή μετά από 21 χρόνια ως σύμβουλος τεχνικών θεμάτων

Μια σημαντική προσθήκη στο δυναμικό του έκανε ο Ηρακλής,...