Μεντιλίμπαρ: Στις μέρες μας η pre-season είναι άχρηστη, στα πρώτα επίσημα ματς δεν ξέρεις καν τι κάνεις

Ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού εξέφρασε με ξεκάθαρο τρόπο την άποψή του για την καλοκαιρινή προετοιμασία στο ποδόσφαιρο του σήμερα, ενώ αναφέρθηκε και στο πόσο άνετα και ωραία νιώθει στην Ελλάδα από τη συμπεριφορά των φιλάθλων της ομάδας

Απολαυστικός και αποκαλυπτικός ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε μία διαφορετική συνέντευξή του σε Μέσο της Βασκονίας όπου εξέφρασε τη γνώμη του για τις pre-seasons των ομάδων στις μέρες μας, μίλησε για την καθημερινότητά του στην Ελλάδα ως προπονητής του Ολυμπιακού, τον Ερνέστο Βαλβέρδε, την αγάπη που λαμβάνει από τον κόσμο στον Πειραιά αλλά και τις μοναδικές στιγμές που έζησε μετά την ιστορική κατάκτηση του Conference League.

«Στις μέρες μας η εποχή που προηγείται της σεζόν (preseason) είναι άχρηστη. Παίζεις τέσσερα παιχνίδια με την αγορά ακόμα ανοιχτή, και κάποιοι παίκτες έρχονται ή φεύγουν την τελευταία στιγμή και χωρίς σχεδόν καμία προετοιμασία, πρέπει να τους φέρεις σε φόρμα με το πρωτάθλημα να βρίσκεται σε εξέλιξη, και στους πρώτους επίσημους αγώνες δεν ξέρεις καν τι κάνεις», ήταν η καυστική του τοποθέτηση αναφορικά με τη χρησιμότητα της καλοκαιρινής προετοιμασίας των ομάδων στην εποχή μας ενώ στη συνέχεια μίλησε για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον οποίο διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις.

«Ο Ερνέστο (Βαλβέρδε) είναι ο καλύτερος προπονητής για την Αθλέτικ λόγω του ποιος είναι ως τύπος, για το πώς είναι προπονητής και για το πώς έχει προσαρμοστεί στις ιδιομορφίες της Αθλέτικ. Έχω καλή σχέση με τον Ερνέστο, λίγοι θα μπορέσουν για να μιλήσω άσχημα για αυτόν, είναι καλός άνθρωπος και καλός τύπος».

Στη συνέχεια μίλησε για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας ότι «όλα είναι καλά μέχρι να τα χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι και όλα χρησιμοποιούνται για κριτική, αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε».

Μιλώντας για τους ποδοσφαιριστές του σήμερα, παρατήρησε ότι «οι παίκτες λένε ότι τώρα οι παίκτες έχουν τάμπλετ και όχι κοιλιά; Δεν είναι αλήθεια, πριν ήμασταν πολύ επαγγελματίες, αλλά με διαφορετικό τρόπο.

Τώρα δεν είναι πιο επαγγελματίες γιατί πηγαίνουν στο γυμναστήριο, εδώ το σημαντικό είναι το γήπεδο. Όλοι θα βλέπουν εσένα, αλλά πρέπει να κοιτάς περισσότερο την ομάδα και την ομάδα παρά την ατομική φιγούρα, τώρα όλα είναι τεχνολογία και αναλυτές. Είναι εντάξει, αλλά για μένα υπάρχουν πάρα πολλά δεδομένα. Είναι αδύνατο να τα χειριστείς αργότερα με όσο λίγο χρόνο υπάρχει. Κοιτάξτε τον Εμπαπέ στο ντοκιμαντέρ του Λουίς Ενρίκε».

Παραδέχεται ότι αισθάνεται πολύ άνετος στην Ελλάδα και αγαπητός από τον κόσμο: «Στο δρόμο με φωνάζουν «κόουτς, προπονητή» αλλά με αφήνουν ήσυχο παρόλο που είναι πιο θερμοί από εμάς, πολύ περισσότερο, για καλό και για κακό, αν δεν κερδίσεις τα πρόσωπα είναι χαμηλότερα, αλλά αν κερδίσεις η χαρά είναι τεράστια», εξήγησε.

«Στο Θαλντιμπάρ ή στο Λαρέδο κυκλοφορούσα και δεν ήμουν πολύ γνωστός, αλλά τώρα σε αναγνωρίζουν και σου ζητούν φωτογραφίες, αυτόγραφα, ναι, έχω παρατηρήσει τη διαφορά. Στην πόλη μου ήμουν μόνο ένας ακόμα, ενώ τώρα τα παιδιά σε κοιτούν με το στόμα ανοιχτό».

Επίσης, θυμήθηκε ξανά τους πανηγυρισμούς μετά την κατάκτηση του Conference League:

«Εκεί ήταν όλοι, αφού παίξαμε τον τελικό στην Αθήνα και ήμασταν εκεί μέχρι τις 7 το πρωί: από το γήπεδο με το λεωφορείο στους δρόμους και το δημαρχείο, από εκεί στο γήπεδο στις 5 το πρωί και εκεί τελείωσαν όλα. Όλα ήταν πολύ ζεστά και μέσα σε λίγο, σαν τρελοί στο λεωφορείο περικυκλωμένοι από μηχανές και φωτοβολίδες».

Από την Έιμπαρ στη Σεβίλλη και μετά στην Αθήνα…

«Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, η έκπληξη είναι εκεί, στον δρόμο· ήμουν ήρεμος μετά τα Χριστούγεννα και τον Μάρτιο με πήραν τηλέφωνο από τη Σεβίλλη, που ήταν κοντά στον υποβιβασμό, αλλά κρατήσαμε καλά, κάτι που μας έδωσε την ευκαιρία να προετοιμαστούμε καλύτερα για το UEL και είχαμε την επιτυχία και την τύχη να το κερδίσουμε», κατέληξε στη συνέντευξή του στο «OndaVasca».

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Οι General Managers του NBA ανέδειξαν τον Βεζένκοφ ως καλύτερο διεθνή παίκτη εκτός Λίγκας

Μία ακόμη μεγάλη διάκριση για τον Σάσα Βεζένκοφ ήρθε...

LIVE για τη Euroleague γυναικών: Μπρνο – Ολυμπιακός

Παρακολουθήστε ζωντανά την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Ζαμπίνι Μπρνο στην Τσεχία για την πρώτη αγωνιστική στη Euroleague γυναικών

Οριστική συμφωνία Άρη με Μορόν για νέο συμβόλαιο μέχρι το 2027

Ο Άρης έδωσε τα χέρια με τον Λορέν Μορόν που μέσα στις επόμενες ημέρες θα βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο διάρκειας 1+2 ετών με τους Κιτρίνους

Λύγισε στο αντίο του ο Ινιέστα: «Είναι δάκρυα χαράς, θα ήθελα να επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα» (vid)

Αντρές Ινιέστα ή αλλιώς ποίηση σε κίνηση. Όταν ακούς χαφ,...

Ηλιόπουλος: Η ΑΕΚ έχει τη μεγαλύτερη κληρονομιά, δεν θα ανεχτούμε χτυπήματα κάτω από τη μέση

«Επιζητούμε το ευ αγωνίζεσθαι»: Έτσι ξεκίνησε τη δήλωση του ο Μάριος Ηλιόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μάκη Γκαγκάτση στα γραφεία της ΕΠΟ

Ξεκίνησαν οι… επισκέψεις στην ΕΠΟ: Ο Μάριος Ηλιόπουλος έκανε την αρχή

Μετά τις (αποδεδειγμένα ανυπόστατες) διαμαρτυρίες της ΠΑΕ ΑΕΚ για τη διαιτησία, μόνο συμπτωματική δεν μπορεί να θεωρηθεί η σημερινή παρουσία του Μάριου Ηλιόπουλου στα γραφεία της ΕΠΟ

Οι General Managers του NBA ανέδειξαν τον Βεζένκοφ ως καλύτερο διεθνή παίκτη εκτός Λίγκας

Μία ακόμη μεγάλη διάκριση για τον Σάσα Βεζένκοφ ήρθε...

Οργανωμένοι οπαδοί Αστέρα κατά διοίκησης για την υπόθεση Μακελελέ: «Προφανώς ετοιμάζουν κάποιο ριάλιτι με εβδομαδιαίες αποχωρήσεις»

Η είδηση της ξαφνικής απόλυσης του Κλοντ Μακελελέ από τον Αστέρα Τρίπολης μετά από...

LIVE για τη Euroleague γυναικών: Μπρνο – Ολυμπιακός

Παρακολουθήστε ζωντανά την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Ζαμπίνι Μπρνο στην Τσεχία για την πρώτη αγωνιστική στη Euroleague γυναικών

Πλήγμα με Γκιφάι στην Μπάγερν πριν τον Παναθηναϊκό

Σημαντικό πρόβλημα προέκυψε στην Μπάγερν Μονάχου ελέω του σοβαρού...

Οριστική συμφωνία Άρη με Μορόν για νέο συμβόλαιο μέχρι το 2027

Ο Άρης έδωσε τα χέρια με τον Λορέν Μορόν που μέσα στις επόμενες ημέρες θα βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο διάρκειας 1+2 ετών με τους Κιτρίνους