Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-0: Τρικυμία στο Αγρίνιο για την Ένωση, τα Καναρίνια την κέρδισαν μετά από έξι χρόνια (vid)

Ο εξαιρετικός Παναιτωλικός του Πετράκη έριξε στο καναβάτσο την ομάδα του Αλμέιδα και την προσγείωσε απότομα για την πρώτη της ήττα στη σεζόν στο πρωτάθλημα χάρη στο υπέροχο τέρμα του Μιγκέλ Λουίς

Η ΑΕΚ «κόλλησε» στη βροχή του Αγρινίου και ο εξαιρετικός Παναιτωλικός του Πετράκη την τιμώρησε με σκληρή ήττα (1-0) χάρη στο εξαιρετικού τέρμα του Μιγκέλ Λουίς που πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε τη διαφορά για τα Καναρίνια.

Η Ένωση προερχόταν από τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο προσγειώθηκε απότομα στο Αγρίνιο γνωρίζοντας την πρώτη της ήττα στη σεζόν στο πρωτάθλημα απέναντι στον πολύ καλό Παναιτωλικό που ανέβηκε στην 5η θέση με 11 βαθμούς, ενώ θυμίζουμε ότι έχει αποσπάσει και ισοπαλία εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΛΟΥΪΣ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Παναιτωλικός πήρε κεφάλι στο σκορ απέναντι στην ΑΕΚ στο 73′.

Μετά από εξαιρετική ενέργεια του Χάρη Μαυρία από τα δεξιά και τη σέντρα του Έλληνα αμυντικού, ήρθε ο Μιγκέλ Λουίς να πιάσει ένα τρομερό πλασέ στην κίνηση για να πετύχει το 1-0 για τον Παναιτωλικό μέσα σε συνεχόμενη βροχή στο Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου.

Η Ένωση διαμαρτύρεται σε δύο φάσεις για πέναλτι ωστόσο από το VAR δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση, με αποτέλεσμα η ομάδα του Αλμέιδα να κάνει μεγάλο πισωγύρισμα μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και πριν υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ (20/10) στην OPAP Arena κι ενώ ακολουθεί η διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Παναιτωλικού επί της ΑΕΚ ανεξαρτήτου έδρας εδώ και έξι χρόνια, καθώς τελευταία φορά τη νίκησε στο Αγρίνιο πίσω στο 2018 με σκορ 2-1.

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο και η βροχή έφερε ελάχιστες καλές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Η Ένωση είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά μέχρι εκεί, καθώς δεν απείλησε ιδιαίτερα στην εστία του Τσάβες, πέραν τη φάσης με τον Περέιρα που πάτησε περιοχή, έπεσε σε αυτήν και ζήτησε πέναλτι αλλά διαιτητής και VAR δεν εντόπισαν παράβαση.

Στην επανάληψη η βροχή δεν σταμάτησε αλλά ο ρυθμός του ματς ανέβηκε. Ο Λομόνακο ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 47′ δοκιμάζοντας τα αντανακλαστικά του Στρακόσα, ενώ από πλευράς ΑΕΚ χάθηκαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με Πιερό και Λιούμπισιτς, με το σκορ ακόμα στο 0-0.

Τελικώς, ήρθε ο Μιγκέλ Λουίς από τον πάγκο για να «υπογράψει» τη σπουδαία νίκη του Παναιτωλικού με το πρώτο του γκολ στη σεζόν με τα Καναρίνια κι ενώ οι Κιτρινόμαυροι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο λόγω τραυματισμού του Βίντα που βγήκε εκτός για να λάβει ιατρική φροντίδα.

Η ΑΕΚ έψαξε το γκολ της ισοφάρισης αλλά χωρίς επιτυχία και το 1-0 υπέρ του Παναιτωλικού έμεινε μέχρι το φινάλε και γράφτηκε στην ιστορία.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΕΚ 1-0

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου

Διαιτητής: Πουλικίδης

ΓΚΟΛ: 73′ Μιγκέλ Λουίς

Παναιτωλικός (Γ. Πετράκης): Τσάβες, Μαυρίας (90+1’ Μπακάκης), Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς, Νικολάου (59’ Λουίς), Πέρες, Μπουζούκης (59’ Ρόα), Λιάβας, Ντίας (71’ Μπελεβώνης), Λομόνακο (71’ Μαϊντέβατς).

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα (75’ Άμραμπατ), Κάλενς, Βίντα, Πήλιος (75’ Άμραμπατ), Σιμάνσκι (64’ Λιούμπιτσιτς), Πινέδα (75’ Γκατσίνοβιτς), Περέιρα, Κοϊτά, Ελίασον (64’ Γκαρσία), Πιερό
Στον πάγκo: Μπρινιόλι, Μουκουντί, Γιόνσον, Τσούμπερ.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ρεάλ – Βιγιαρεάλ 2-0: Έβγαλε αντίδραση και έπιασε την Μπαρτσελόνα στην κορυφή, αγωνία για τον Καρβαχάλ

Με κυνισμό και αξιοθαύμαστη αποτελεσματικότητα η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε...

Άρης – Λαμία 2-0: Οι Κίτρινοι πάτησαν κορυφή με ασταμάτητο Μορόν

Οι Θεσσαλονικείς πιστοποίησαν την εξαιρετική περίοδο που διανύουν με τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και άλμα στην κορυφή της κατάταξης - Δύο υπέροχα γκολ από τον Λορέν Μορόν που συνεχίζει... καυτός από πέρυσι

Ατρόμητος – Βόλος 1-2: Με ανατροπή… εξπρές η πρώτη νίκη στην εποχή Πουρσαϊτίδη

Σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις, αρκετή ένταση και...

Ολυμπιακός – Αθηναϊκός 84-71: Διαστημική Χέμπε έβαλε 38 πόντους για την ανατροπή και τη μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα

Ο Αθηναϊκός έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι πρωταθλήτριες Ελλάδας με τη συγκλονιστική Χέμπε να σημειώνει 38 πόντους, επέστρεψαν από το -15 και πήραν τη νίκη απέναντι στη δύσκολη ομάδα του Βύρωνα στο ΣΕΦ

Χωρίς Γουίλιαν η αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Βραζιλιάνος χάνει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να μην τον συμπεριλαμβάνει στην 21μελή αποστολή του Ολυμπιακού

Με τις γνωστές απουσίες η αποστολή του Λεβαδειακού για το ματς με τον ΠΑΟΚ

Με προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Λεβαδειακού για την...

Ρεάλ – Βιγιαρεάλ 2-0: Έβγαλε αντίδραση και έπιασε την Μπαρτσελόνα στην κορυφή, αγωνία για τον Καρβαχάλ

Με κυνισμό και αξιοθαύμαστη αποτελεσματικότητα η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε...

Serie A: Η Ίντερ λύγισε την Τορίνο με χατ τρικ του Τουράμ, ξέσπασε στην Τζένοα η Αταλάντα

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τουράμ, η Ίντερ επικράτησε με...

Η Λας Πάλμας πήρε δύσκολη νίκη στη Μελίγια με το μυαλό στον Ολυμπιακό

Μια δύσκολη και καθαρή (1-3) εκτός έδρας νίκη στην...

Έβερτον – Νιούκαστλ 0-0: Τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη για τις Καρακάξες

Χωρίς νίκη για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι έμεινε η Νιούκαστλ...