Θλίψη προκαλεί η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Χρήστου Παπαδημητρίου, σε ηλικία μόλις 44 ετών.
Ο Χρήστος Παπαδημητρίου αποτελούσε την τρίτη γενιά στην εταιρεία «Παπαδημητρίου» γνωστή από τα προϊόντα «Kalamata Papadimitriou» και με σημαντική εξαγωγική και τυποποιητική δραστηριότητα στο χώρο του βαλσάμικου ξιδιού, της μουστάρδας, του ελαιολάδου καθώς και άλλων τροφίμων.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί το Σάββατο στις 11 π.μ. στο Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος στην Καλαμάτα. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δυο μικρών παιδιών.
Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1939 και εκτοξεύτηκε στα χέρια του
Το 1939, ο 29χρονος Χρήστος Παπαδημητρίου ίδρυσε την εταιρεία που υπάρχει μέχρι και σήμερα στην Καλαμάτα. Αρχικά δραστηριοποιούνταν με το εμπόριο και την εξαγωγή τοπικών προϊόντων της Καλαμάτας όπως αποξηραμένα σύκα, ελιές Καλαμών και ελαιόλαδο. Από το 1950 μπήκε στη βρετανική, την ολλανδική και τη γερμανική αγορά κυρίως μέσω της σταφίδας.
Έπειτα ανέλαβε ο Κώστας Παπαδημητρίου που όντας οινολόγος με σπουδές στη Γαλλία εξέλιξε την εταιρεία και δημιούργησε το πρώτο ελληνικό βαλσαμικό ξίδι από κορινθιακή σταφίδα.
Το 2004 είχε έρθει η ώρα του εγγονού Χρήστου Παπαδημητρίου να αναλάβει τα ηνία της εταιρείας. Υπό την καθοδήγησή του, αναπτύχθηκαν νέες σειρές ποϊόντων βασισμένες στο βαλσαμικό ξίδι, όπως οι κρέμες βαλσαμικού και οι μεσογειακές μουστάρδες.
Επιδιώκοντας όλα τα προϊόντα της εταιρείας να διατηρούν την ελληνική τους ταυτότητα, αξιοποιήθηκαν πλήρως τα τοπικά προϊόντα όπως το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, το ελληνικό μέλι και φρούτα Μεσσηνίας.
Υπό την καθοδήγησή του, το 2013 η εταιρεία εντάχθηκε στο διεθνές δίκτυο Endeabor, καταφέρνοντας να είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία στον κλάδο των τροφίμων που γίνεται μέλος.