Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι ωστόσο πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Super Cup στη Ρόδο όπου θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έμεινε ικανοποιημένος από το βιαστικό παιχνίδι των παικτών του και το απογοητευτικό ποσοστό (22%) στο τρίποντο, με τον κόουτς του Ολυμπιακού να τονίζει πως η ομάδα του βρίσκεται εκτός ρυθμού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Συγχαρητήρια στο Περιστέρι. Είχε μια καλή απόδοση. Έχουμε μια παντελή απουσία συνέχειας και ρυθμού στο παιχνίδι μας. Εμείς δείχνουμε μη συμπαγείς, χρειάστηκε να πιεστούμε στο τέλος για να κερδίσουμε το αξιόμαχο Περιστέρι. Αυτά τα παιχνίδια είναι κάπως έτσι, τα οποία όμως αν τα χάσεις αντιμετωπίζεις πρόβλημα. Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ότι με τον Ολυμπιακοί οι αντίπαλοι θα παίζουν χωρίς άγχος, θα σουτάρουν την μπάλα καλά. Σε μια ομάδα με τόσο καλούς σουτέρ, δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, όταν τα περισσότερα από αυτά – περίπου 14,15 – ήταν μετά από κυκλοφορία και έξτρα πάσα. Πήραν spot-up πάρα πολύ καλοί σουτέρ και δεν τα έβαλαν. Ας δούμε τους συγκεκριμένους τομείς που πρέπει να βελτιωθούμε και να δουλέψουμε σε αυτούς. Έτσι είναι πάντα η διαδικασία.

Για τα παιχνίδια στην αρχή της σεζόν και για την απουσία του Φαλ: «Ο Φαλ δίνει μια σημαντική δυναμική σε κάθε είδους άμυνα που θέλουμε να παίξουμε. Και λόγω του μεγέθους του και λόγω της προσήλωσής του. Στην ουσία δένει τα κομμάτια. Το να πούμε ότι δεν ασχολούμαστε με την άμυνα και επικεντρωνόμαστε μόνο στην επίθεση είναι αφελές.

Εμείς το σημερινό παιχνίδι πρέπει να το δούμε ως συνέχεια των παιχνιδιών που έχουμε να παίξουμε για να είμαστε πιο συμπαγείς. Όλες οι ομάδες της Ευρωλίγκας δεν έχουν καλές εμφανίσεις σε αυτό το σημείο της σεζόν. Εμείς έχουμε τους περισσότερους διεθνείς και έπρεπε να δώσουμε περισσότερη άδεια.

Έχουμε παίκτες που είναι μη εγωιστές. Πολλοί από εκείνους δεν είναι ότι δεν θέλουν να ακολουθήσουν το πλάνο, είναι ότι έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στον τρόπο που σουτάρουν και συχνά πηγαίνουν βιαστικά, ενώ αυτή η ομάδα δεν έχει μάθει να παίζει βιαστικά. Όλοι πρέπει να περάσουμε από αυτή τη διαδικασία. Σήμερα είχαμε αυτά τα ποσοστά. Θα υπάρχουν και βραδιές που δεν θα βάζουμε τα καλάθια, όμως αν δείτε το παιχνίδι όταν φτάσαμε στο +10 βάζαμε σουτ και κάναμε σωστή άμυνα, όμως μετά αρχίσαμε να παίζουμε βιαστικά».

Για την αρχική πεντάδα που θέλει να επιλέξει: «Εξαρτάται. Δεν είμαι δογματικός σε αυτό, ούτε τα προηγούμενα χρόνια ήμουν. Αποφάσισα να έχω μια πιο σταθερή πεντάδα γιατί κάπως λειτουργούσε. Κάποιοι προτιμούν να ξεκινούν, κάποιοι να μπαίνουν από τον πάγκο. Θα δω τι λειτουργεί καλύτερα στην ομάδα μας και θα αποφασίσω. Η διεργασία που γίνεται πάντα σε μια ομάδα είναι να δεις τι λειτουργεί καλύτερα και να αποδεχτούν και εκείνοι αυτό που τούς λες».

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Μεντιλίμπαρ: Ρισκάρουμε ακόμα και να χάσουμε όταν δεν παίζουμε με τη νοοτροπία που πρέπει

Ο Βάσκος τεχνικός τοποθετήθηκε τόσο για το ματς με τον Ατρόμητο όσο και για το βάθος στο ρόστερ του Ολυμπιακού και την ανάγκη να αγωνίζεται σε κάθε ματς με τη σωστή νοοτροπία

Μπολόνια – Αταλάντα 1-1: O Σάμαρτζιτς έδωσε τον βαθμό στο 90′ κόντρα στην ομάδα του Ιταλιάνο

Η Μπολόνια κρατούσε μια μεγάλη νίκη στα χέρια της...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

LEN Euro Cup: Ζωντανοί για πρόκριση στους «16» Πανιώνιος, Απόλλων και ΝΟΒ, εκτός ομίλων ο ΠΑΟΚ

Πάλεψε μέχρι τα τελευταία λεπτά ο ΝΟ Βουλιαγμένης. Η...