Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Ο χρόνος κατά τον οποίο θα μπορεί κάποιος να μιλήσει για υψηλό βαθμό ετοιμότητας του Ολυμπιακού φαίνεται ότι απέχει πολύ ακόμη. Σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα, αν σκεφτεί κάποιος πόσο μακριά είναι ο χρόνος επιστροφής των Φαλ και Μιλουτίνοφ, αλλά και το αναμενόμενο φορμάρισμα του Εβάν Φουρνιέ – για αρχή.

Μέχρι τότε οι Ερυθρόλευκοι είναι αναγκασμένοι να βρίσκουν τις λύσεις αλλά και τον τρόπο να αποφεύγουν τις κακοτοπιές. Για να συμβαίνει αυτό σε σταθερή βάση θα πρέπει κάθε φορά να βγαίνουν μπροστά κάποιοι πέραν του… συνήθη υπόπτου Σάσα Βεζένκοφ. Γιατί ακόμα και οι 20 πόντοι σαν τους αποψινούς δεν θα είναι αρκετοί, αν δεν υπάρχουν συμπαραστάτες.

Όπως συνέβη με τον Φίλιπ Πετρούσεφ, ο οποίος ανέλαβε στα δύσκολα την ευθύνη να κουβαλήσει την ομάδα του στο σκοράρισμα και την έφερε εις πέρας με θαυμαστή επιτυχία. Οι 18 πόντοι του Σέρβου με 7/8 δίποντα ήταν αυτοί που απομάκρυναν το ενδεχόμενο μιας πολύ δυσάρεστης έκπληξης με το «καλησπέρα» στη σεζόν. Μια σεζόν που πολύ πριν ξεκινήσει βρίσκει τους Πειραιώτες με μεγάλη πίεση από τις προσδοκίες που δημιούργησαν οι καλοκαιρινές αφίξεις. Οι οποίες ολοκληρώθηκαν στις αρχές Σεπτέμβρη με την έλευση του Φουρνιέ…

Οι 17 πόντοι του Περιστερίου σε λιγότερα από 6 λεπτά στην πρώτη περίοδο ήταν ένα δυνατό καμπανάκι στα αυτιά των Ερυθρόλευκων, το οποίο μάλλον έκανε δουλειά αφού στη συνέχεια το 11-17 έγινε 22-19 στη λήξη του δεκαλέπτου. Το πόση ενέργεια παίρνει ο Ολυμπιακός από την άμυνά του είναι γνωστό εδώ και χρόνια: για να φτάσουν οι Αθηναίοι από τους 17 στους 22 χρειάστηκαν δέκα αγωνιστικά λεπτά. Και μόλις 19 δευτερόλεπτα για να σκοράρουν 7 σερί πόντους (με δυο τρίποντα και μια βολή) για να κατεβάσουν τη διαφορά από τους 12 στους 5.

Αυτό που φάνηκε ως μικρή χαλάρωση προς το τέλος του ημιχρόνου απέκτησε χαρακτηριστικά κατάρρευσης στην τρίτη περίοδο. Για κάτι παραπάνω από 7 λεπτά οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα υπέφεραν και στις δυο πλευρές του παρκέ, με το επιμέρους 12-27 σε βάρος τους να αποτυπώνει πλήρως ό,τι γράψαμε προηγουμένως.

Το Περιστέρι βρέθηκε στο +8 περίπου δυόμισι λεπτά πριν τη λήξη της 3ης περιόδου, ενεργοποιώντας το ερυθρόλευκο ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Στο 32′ ο Ολυμπιακός πήρε ξανά το προβάδισμα και φρόντισε να μην το χάσει ως το τέλος, έστω κι αν υπήρξαν διαστήματα κραδασμών με τους παίκτες του Λιμνιάτη να διατηρούνται σε κοντινή απόσταση.

Το πόσο ψάχνεται ο Ολυμπιακός το κατάλαβε εύκολα όποιος είδε το ματς, παρατηρώντας τους αμέτρητους συνδυασμούς που επιχείρησε στην περιφέρεια ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Πέρα από τα πολλά διαφορετικά δίδυμα στα γκαρντ, εμφανίστηκε και ένα σχήμα στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου με τρεις κοντούς (Γουόκαπ, Γκος και Βιλντόσα).

Προτού μάθει να… πετάει, το φετινό ρόστερ των Πειραιωτών θα πρέπει να μάθει να περπατάει. Μπορεί ο κυριακάτικος τελικός του Super Cup κόντρα στον Παναθηναϊκό να έχει περισσότερο χαρακτήρα γοήτρου (άπαντες αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για το τέταρτο και τελευταίο στην ιεραρχία της σπουδαιότητας τρόπαιο που θα κληθούν να διεκδικήσουν οι δυο αιώνιοι), ωστόσο όλοι περιμένουν να δουν μια ανταγωνιστική εικόνα, έστω με τις δεδομένες πολλές και σοβαρές απουσίες ειδικά στη γραμμή των ψηλών.

Το πρώτο αιώνιο ντέρμπι της σεζόν είναι ήδη εδώ και θα μας βάλει από νωρίς στο κλίμα για το τι χρειάζεται να βρουν Ερυθρόλευκοι και Πράσινοι ενόψει συνέχειας…

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου, Τσολάκος, Αγραφιώτης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-19, 41-34, 60-63, 79-74

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 5 (1/5 τρίποντα, 6 ασίστ), Ράιτ 7 (5 ριμπάουντ, 2 μπλοκ), Βεζένκοφ 20 (6/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Παπανικολάου 2, Φουρνιέ 7 (1), Γουίλιαμς-Γκος 6 (2/7 σουτ, 3 ασίστ), Βιλντόσα 4 (1/7 σουτ, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ντόρσεϊ 7 (1/6 τρίποντα), Πίτερς 3 (1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ), Πετρούσεφ 18 (7/8 δίποντα, 4/7 βολές, 9 ριμπάουντ)

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Λιμνιάτης): Κόφι 19 (6/8 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Πάπας 7 (1/6 τρίποντα), Πουλιανίτης 6 (2), Πάτον 11 (4/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ), Κάρμπερι 15 (1/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Ξανθόπουλος 2, Αβδάλας (0/6 σουτ), Έντι 12 (2/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Ζούγρης 3 (7 ριμπάουντ)

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 21/30 δίποντα, 7/32 τρίποντα, 16/25 βολές, 43 ριμπάουντ (26 αμυντικά – 17 επιθετικά), 17 ασίστ, 5 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 13 λάθη, 17 φάουλ

Τα ομαδικά στατιστικά του Περιστερίου: 16/33 δίποντα, 11/26 τρίποντα, 9/14 βολές, 32 ριμπάουντ (22 αμυντικά – 10 επιθετικά), 21 ασίστ, 5 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 15 λάθη, 24 φάουλ

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Μεντιλίμπαρ: Ρισκάρουμε ακόμα και να χάσουμε όταν δεν παίζουμε με τη νοοτροπία που πρέπει

Ο Βάσκος τεχνικός τοποθετήθηκε τόσο για το ματς με τον Ατρόμητο όσο και για το βάθος στο ρόστερ του Ολυμπιακού και την ανάγκη να αγωνίζεται σε κάθε ματς με τη σωστή νοοτροπία

Μπολόνια – Αταλάντα 1-1: O Σάμαρτζιτς έδωσε τον βαθμό στο 90′ κόντρα στην ομάδα του Ιταλιάνο

Η Μπολόνια κρατούσε μια μεγάλη νίκη στα χέρια της...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...