Γαλατάσαραϊ – ΠΑΟΚ 3-1: Πάλεψε στην Πόλη αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει το μοιραίο

Απέναντι σε μια ομάδα που ξεκίνησε με τον εκρηκτικό Όσιμεν στην κορυφή και τον αντικατέστησε με τον Ικάρντι, οι πρωταθλητές Ελλάδας πάλεψαν όσο μπορούσαν όμως αποδείχθηκε αδύνατο να αποφύγουν την ήττα στο Αλί Σαμί Γεν

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε, δημιούργησε πονοκεφάλους κατά διαστήματα στη Γαλατάσαραϊ, όμως στα κρίσιμα σημεία η διαφορά επιπέδου έκανε τη διαφορά και έτσι οι Τούρκοι επικράτησαν με 3-1 για την πρώτη αγωνιστική της League Phase του Europa League.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε αρκετά καλό ξεκίνημα, όμως ο Γιάννης Κωνσταντέλιας (που τελικά σκόραρε) δεν βρέθηκε στην καλύτερη βραδιά και σπατάλησε αρκετές φάσεις με λανθασμένες επιλογές. Ο Κοτάρσκι κράτησε όσο μπορούσε την ομάδα του, όμως η διαφορά επιπέδου ήταν εμφανής και έπαιξε μεγάλο ρόλο (κυρίως στο τέλος) για το τελικό αποτέλεσμα.

Σίγουρα ο MVP του σημερινού ματς για τους Ασπρόμαυρους ήταν ο Κοτάρσκι παρά την ήττα, αλλά και ο Κόλεϊ, ο οποίος στο δεύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος κερδίζοντας τις περισσότερες μονομαχίες που έδωσε.

Ο Δικέφαλος μπήκε καλά στο ματς και κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό στα πρώτα 25 λεπτά. Στο διάστημα αυτό οι ποδοσφαιριστές της Γαλατάσαραϊ δεν έφταναν με μεγάλες αξιώσεις στην εστία του Κοτάρσκι και οι τελικές που δημιουργούσαν δεν ανησυχούσαν (με κάποιες εξαιρέσεις) τον Κροάτη γκολκίπερ.

Όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, η ομάδα του Λουτσέσκου βγήκε κάποιες φορές με αξιώσεις στην επίθεση αλλά οι λάθος επιλογές δεν της επέτρεψαν να φτάσει σε κάποια μεγάλη φάση.

Από το 25′ και μετά η Γαλατά έφτανε με μεγαλύτερη ευκολία σε φάσεις και έκανε τον Κοτάρσκι να… ζεσταθεί. Ο Σάρα σούταρε εκτός περιοχής με καλές προϋποθέσεις στο 27′, αλλά είδε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 42′ ο Ακγιούν πετάχτηκε ωραία στην πλάτη της άμυνας του Δικεφάλου αλλά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Όσιμεν που είχε κάποιες στιγμές και νωρίτερα στο παιχνίδι, έστειλε την μπάλα άουτ με το κεφάλι.

Ωστόσο η μεγαλύτερη φάση του ημιχρόνου ήρθε από πλευράς ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Κόλεϊ βρήκε με εξαιρετική μακρινή μπαλιά τον Κωνσταντέλια, ο οποίος βγήκε σε θέση τετ-α-τετ όμως νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Από μια εκτέλεση κόρνερ του Μέρτενς από τα αριστερά, ο Όσιμεν πήδηξε ψηλότερα από όλους για την κεφαλιά και ο Μπάμπα στην προσπάθειά του να απομακρύνει βρήκε άσχημα την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Η Γαλατά προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γκολ και πίεσε για δεύτερο, την ώρα που ο ΠΑΟΚ ήταν επηρεασμένος και έψαχνε τα πατήματα του στον αγωνιστικό χώρο. Μετά από περίπου 10 λεπτά κατάφερε να ηρεμήσει το παιχνίδι και κράτησε μπάλα. Κάπως έτσι άρχισε να δημιουργεί σιγά-σιγά φάσεις, αλλά από την άλλη άφησε χώρους πίσω, με τους γηπεδούχους να φτάνουν μια ανάσα από το 2-0 και τον Κοτάρσκι να λέει «όχι» με σπουδαία επέμβαση εξ επαφής σε πλασέ του Όσιμεν.

Στο 67ο λεπτό ήρθε η ισοφάριση. Ο Ότο έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Γκιουβένκ δεν απομάκρυνε σωστά και ο Κωνσταντέλιας από κοντά έκανε το 1-1.

Η χαρά του ΠΑΟΚ δεν κράτησε για πολύ. Στο 76′ ο Μέρτενς σημάδεψε τον Όσιμεν κι αυτός με κεφαλιά βρήκε τον Ακγκούν που με δυνατό σουτ έγραψε το 2-1.

Μέχρι το τέλος οι Ασπρόμαυροι προσπάθησαν αλλά η κούραση επηρέασε τους παίκτες του Λουτσέσκου και εκεί φάνηκε ακόμη περισσότερο η διαφορά επιπέδου, μιας και οι ποδοσφαιριστές της Γαλατά που ήρθαν από τον πάγκο μπόρεσαν να κάνουν τη διαφορά, κράτησαν εύκολα το 2-1 και στις καθυστερήσεις με ένα υπέροχο πλασέ του Ικάρντι έκαναν το τελικό 3-1.

Γαλατάσαραϊ (Μπουρούκ): Γκιουνάι, Αϊχάν (84′ Γέλερτ), Σάντσες, Μπαρντάκσι, Γιάκομπς, Σάρα, Τορέιρα, Γιλμάζ (88′ Μπατσουαγί), Ακγκούν (88′ Κουτλού), Μέρτενς (78′ Ντεμιρμπάι), Οσιμέν (78′ Ικάρντι).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Κόλι, Μπάμπα, Γιόνι, Οζντόεφ (77′ Σβαμπ), Καμαρά (81′ Μπακαγιόκο), Τάισον, Κωνσταντέλιας (77′ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιρς, Τσάλοφ (71′ Τισουντάλι).

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ – ΠΑΟΚ 3-1

Σκόρερ: 48′ αυτ. Μπάμπα, 75′ Ακγκούν, 90+5′ Ικάρντι / 67′ Κωνσταντέλιας

Κίτρινες: Αϊχάν / –

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Θέλτα – Ατλέτικο 0-1: Ο Άλβαρες «χτύπησε» στο 90′ και της χάρισε ένα από τα πιο δύσκολα τρίποντα της σεζόν

Αντιμέτωπη με δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας απώλεια βαθμών βρέθηκε...

Λιόν – Ολυμπιακός 2-0: Έξι λεπτά ήταν αρκετά για τους Γάλλους

Οι αλλαγές σε διάταξη και πρόσωπα κράτησαν τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι μέχρι τα μισά του β' μέρους, ωστόσο δυο γκολ μέσα σε 6 λεπτά έδωσαν στους Λιονέ καθαρή παράσταση νίκης πολύ πριν το τέλος του ματς

Η απάντηση του Χέιζ-Ντέιβις μετά την οργή των Τούρκων: «Δεν ήθελα να φανώ ασεβής, είμαι απλώς τουρίστας που προσπαθεί να μάθει»

Μετά την τουρκική κατακραυγή, ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις απολογήθηκε για το story με το οποίο κατέγραψε την ιστορική πραγματικότητα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

«Οι ενορχηστρωτές της Αρμενικής Γενοκτονίας»: Ο Χέιζ-Ντέιβις άναψε φωτιές στους Τούρκους με ένα story στο Instagram

Ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις ανέβασε stories από την επίσκεψή του στην Αρμενία και αυτό που έλεγε για τους «ενορχηστρωτές της Αρμενικής Γενοκτονίας» έχει προκαλέσει σάλο στα social media της Τουρκίας

Ξεκινούν οι εκπλήξεις για τα 100 χρόνια Ολυμπιακού: Η ΚΑΕ προσφέρει απίστευτα δώρα στην εντός έδρας πρεμιέρα με τη Ζαλγκίρις

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την πρεμιέρα στα... δώρα για την ιστορική σεζόν των 100 ετών, με τους πρώτους 100 που θα βγάλουν εισιτήριο για το ματς με τη Ζαλγκίρις να εξασφαλίζουν δωρεάν είσοδο στο παιχνίδι με την Παρτιζάν στο ΣΕΦ

Θέλτα – Ατλέτικο 0-1: Ο Άλβαρες «χτύπησε» στο 90′ και της χάρισε ένα από τα πιο δύσκολα τρίποντα της σεζόν

Αντιμέτωπη με δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας απώλεια βαθμών βρέθηκε...

Λιόν – Ολυμπιακός 2-0: Έξι λεπτά ήταν αρκετά για τους Γάλλους

Οι αλλαγές σε διάταξη και πρόσωπα κράτησαν τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι μέχρι τα μισά του β' μέρους, ωστόσο δυο γκολ μέσα σε 6 λεπτά έδωσαν στους Λιονέ καθαρή παράσταση νίκης πολύ πριν το τέλος του ματς

Πανιώνιος: Επίσημη η σπουδαία μεταγραφή Τσερίσεφ

Τη σπουδαία μεταγραφή του Ντένις Τσερίσεφ επισημοποίησε το βράδυ...

Λιόν – Ολυμπιακός: Δύο γκολ σε 6′ με Σερκί και Μπενραχμά οι Γάλλοι (vid)

Η Λιόν βρήκε τον τρόπο να «ξεκλειδώσει» την άμυνα...

Σάκοτα: Δεν παρακαλώ τον κόσμο της ΑΕΚ, αλλά θέλω να είναι δίπλα μας και να μας στηρίξει

Δεν έκρυψε την αισιοδοξία του μιλώντας κατά τη διάρκεια...