Αταμάν για το πανό στην Κύπρο: Μεγάλωσα με τις αρχές του Ατατούρκ «Ειρήνη στο σπίτι, ειρήνη στον κόσμο»

Την πίστη του στο δόγμα του Κεμάλ Ατατούρκ εξέφρασε για πολλοστή φορά ο Εργκίν Αταμάν.

Σε συνέντευξή του στη Fanatik, ο προπονητής του Παναθηναϊκού υπερασπίστηκε την κίνησή του να προκαλέσει την αποβολή του στο ματς με τη Μακάμπι ως αντίδραση στο αντικατοχικό πανό που ανέβηκε από τους Κύπριους οπαδούς των Πρασίνων, τονίζοντας πως μεγάλωσε με τις αρχές του Ατατούρκ από την παιδική του ηλικία.

«Η στάση μου είναι ξεκάθαρη. Έφτασα εδώ μέχρι σήμερα ως άνθρωπος και ως προσωπικότητα που εκπροσωπεί τη χώρα μου στον κόσμο. Ταυτόχρονα όμως, ως διεθνής φιγούρα, είχα επικεντρωθεί στη νεολαία, στους λάτρεις του αθλητισμού και στην ειρήνη. Μεγάλωσα με τις αρχές του Ατατούρκ από την παιδική μου ηλικία. Το σημαντικό πράγμα στο μυαλό μου ήταν πάντα η αρχή «Ειρήνη στο σπίτι, ειρήνη στον κόσμο». Αυτή είναι η φιλοσοφία της ζωής μου.

Αν αυτό το περιστατικό είχε συμβεί σε άλλη χώρα, θα είχα αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο. Αν μια μέρα συμβεί ένα τέτοιο περιστατικό στη χώρα μου, θα αντιδράσω με τον ίδιο τρόπο. Δε διστάζω να εκφράσω την αντίδρασή μου σε πολλά θέματα. Δεν έχω τίποτα εναντίον καμίας χώρας, δε με αφορά. Είμαι υπέρ της συζήτησης για τον αθλητισμό σε αθλητικούς χώρους.

Στην Κύπρο έγινε ένα περιστατικό και αντέδρασα. Αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, μας υποδέχτηκαν πολύ καλά. Σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό, είναι μια ομάδα που έχει 7-8 ξένους στο δυναμικό της, αλλά κυριαρχούν ντόπιοι. Εκτός από αυτό, έχει προσθέσει δύο Τούρκους στο ρόστερ και έχει εμπιστευτεί την ομάδα σε Τούρκο προπονητή. Με υποδέχονται με απίστευτη αγάπη στην Ελλάδα. Δεν έχω δει ποτέ κάτι κακό από την άποψη της αγάπης μεταξύ του τουρκικού λαού και του ελληνικού λαού. Αλλά φυσικά υπάρχουν αυτονομιστικές ομάδες, υπάρχουν σε κάθε χώρα. Δεν πρέπει να κολλάμε πολύ σε αυτό.

Στις αρχές της περασμένης χρονιάς λέγατε στους οπαδούς του Παναθηναϊκού «Αγοράστε τα εισιτήριά σας για το Final Four». Ο Ergin Ataman έχει κάποιο μήνυμα για τους οπαδούς αυτή τη σεζόν; Επίσης, πώς είναι η σχέση σου με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο; Είναι ένας μοναδικός χαρακτήρας και κάποιος που βιώνει τα συναισθήματά του σε υψηλό επίπεδο».

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε επίσης εκτενώς για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την τιμωρία του για τις δηλώσεις ενάντια στην Τσαρούχα στους περσινούς τελικούς:

«Ο Γιαννακόπουλος είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Συναρπαστικός, παθιασμένος, επιθετικός… Έχει απίστευτο όραμα εκτός γηπέδου. Άνοιξε την αρένα όπου έγιναν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες και διοργάνωσε ένα φεστιβάλ μπάσκετ για 42 χιλιάδες άτομα. Ο κόσμος μιλάει για αυτό αυτή τη στιγμή.

Τώρα ανακαινίζει το ΟΑΚΑ και τοποθετεί πλήρες παρκέ LED, που δεν υπάρχει ούτε στο ΝΒΑ. Έκανε μια επένδυση 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Άλλωστε με εμπιστεύτηκε και εκπλήρωσε όλα όσα ήθελα. Έχουμε πολύ καλή φιλική σχέση. Έτσι έρχεται η επιτυχία στους συλλόγους. Κάπως έτσι ήρθε η επιτυχία μου στην Αναντολού Εφές. Είναι σημαντικό να υπάρχει αυτή η εμπιστοσύνη. Εμπιστευόμαστε πολύ ο ένας τον άλλον εντός και εκτός γηπέδου και ενεργούμε μαζί. Παλέψαμε στο γήπεδο και εκείνος εκτός γηπέδου. Γι’ αυτό τον ευχαριστώ πολύ. Είμαστε δυναμικοί και αυτή τη σεζόν. Γνωρίζουμε ότι και άλλες ομάδες είναι δυναμικές. Ο πρόεδρος χρησιμοποιεί πολύ καλά και τα social media, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ονόματα στην Ελλάδα.

Διοργανώθηκε ένα τουρνουά στο όνομα του πατέρα του Γιαννακόπουλου, αλλά δεν μπόρεσε να συμμετάσχει λόγω της τιμωρίας του. Εφάρμοσαν αυτή την ποινή 5-6 ώρες πριν τον αγώνα. Ο πρόεδρος δεν μπορούσε να λάβει μέρος αν και κατέβαλε τόσο μεγάλη προσπάθεια. Δεν τον προσβάλλει όμως αυτό με κανέναν τρόπο, είναι περήφανος για αυτό που έκανε για τον πατέρα του. Είναι άτομο με όραμα και αυτό μου αρέσει».

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Εθνικός – Άρης 0-1: «Επαγγελματική» πρόκριση των Κίτρινων στους «16» του Κυπέλλου

Ο Άρης επιβεβαίωσε και στο χορτάρι τη διαφορά ποιότητας...

Ο ένας αποθεώνεται στην Ιταλία, ο άλλος διχάζει ακόμα και στην πατρίδα του: Η τεράστια διαφορά Μπαρτζώκα και Αταμάν (vid)

Μέσα σε λίγα 24ωρα, διαφορετικά γεγονότα ήρθαν για πολλοστή φορά να εκθέσουν όσους έχουν αναλάβει εργολαβικά τις προσωπικές επιθέσεις στον Γιώργο Μπαρτζώκα, υπερασπιζόμενοι την ίδια στιγμή έναν άνθρωπο που διχάζει τους πάντες όπου σταθεί κι όπου βρεθεί: Ελλάδα, Κύπρο, ακόμα και στην ίδια την πατρίδα του

Μπαρτζώκας: Οι σημαντικές κινήσεις που κάναμε θα μας δυναμώσουν πολύ, επιβάλλεται να παλέψουμε για την πρωτιά σε όλες τις διοργανώσεις

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στις σημαντικές απουσίες των Μιλουτίνοφ και Φαλ, στη μεταγραφική ενίσχυση, αλλά και στους στόχους για τη νέα σεζόν, τονίζοντας πως οι Ερυθρόλευκοι επιβάλλεται να παλέψουν για την πρωτιά σε όλες τις διοργανώσεις

Επίθεση Φενέρ σε Αταμάν: Ασέβεια προς τον σύλλογό μας αλλά και το κύρος ενός ομοσπονδιακού τεχνικού, αγνοούμε τη συγγνώμη του

Η Φενέρμπαχτσε «αδειάζει» με σκληρό τρόπο τον Εργκίν Αταμάν, κάνοντας λόγο για ασέβεια προς τον σύλλογό της και για ενέργειες που δεν συνάδουν με το κύρος ενός ομοσπονδιακού τεχνικού

Πουαριέ: «Ο Ολυμπιακός έχει φτιάξει τρελή ομάδα»

Την εικόνα της φετινής Euroleague, μία εβδομάδα πριν από...

Βόμβα Φενέρ: Δεν θα ξαναστείλει παίκτες στην εθνική όσο είναι προπονητής ο Αταμάν!

🏀🇹🇷Η Φενέρ δεν... μάσησε από τη διόλου πειστική «συγγνώμη» του Αταμάν και έκανε γνωστό πως δεν θα ξαναστείλει παίκτες στην εθνική όσο ο ίδιος βρίσκεται στον τουρκικό πάγκο‼

Πιέρ Σαζ: Σεβόμαστε τον κάτοχο του Conference, μεγάλη πρόκληση να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό

Ο Πιέρ Σαζ βρίσκεται σε δύσκολη θέση το τελευταίο...

Ο Φρεντερίκ Φοτού και επίσημα στον πάγκο της εθνικής Γαλλίας

Ο Φρεντερίκ Φοτού είναι ο αντικαταστάτης του Βενσάν Κολέ...

Φωτιά σε συρμούς του ΗΣΑΠ, προσωρινά η κυκλοφορία στο τμήμα Νέα Ιωνία – Πειραιάς

Στη Γραμμή 1 του ΗΣΑΠ, η κυκλοφορία προσωρινά διεξάγεται...

Συμφώνησε με Ουντινέζε ο Σολέ που είχε απασχολήσει τον ΠΑΟΚ

Η Ζάλτσμπουργκ, μολονότι είχε ένα χρόνο ακόμη στο συμβόλαιό...

Εθνικός – Άρης 0-1: «Επαγγελματική» πρόκριση των Κίτρινων στους «16» του Κυπέλλου

Ο Άρης επιβεβαίωσε και στο χορτάρι τη διαφορά ποιότητας...

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος

Ο Γιάννης Μόρτζος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία...