Ο Λουτσέσκου κέρδισε Κόλεϊ, Μπακαγιόκο και ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για μάχη στην Πόλη

Κόλεϊ και Μπακαγιόκο έκαναν περισσότερα από αυτά που περίμενε ο Λουτσέσκου στο ντεμπούτο τους και ο ΠΑΟΚ πάει με έξτρα επιλογές και την ψυχολογία στα ύψη για μάχη κόντρα στη Γαλατάσαραϊ, θέλοντας να ξεκινήσει το ταξίδι του στη League Phase του Europa League με ένα μεγάλο αποτέλεσμα

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η πέμπτη αγωνιστική της Super League για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος είχε… άγιο Κοτάρσκι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον Βόλο και μετά «καθάρισε» για το τελικό 1-4, με το οποίο απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής.

Πράγμα που δεν έχει και μεγάλη σημασία μιας και βρισκόμαστε ακόμη στην 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αυτό που κρατάει ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι η επιστροφή στις νίκες πριν τη μάχη με τη Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη για την πρώτη αγωνιστική της League Phase του Europa League και φυσικά τα εξαιρετικά δείγματα γραφής που άφησαν στο ντεμπούτο τους οι Ομάρ Κόλεϊ και Τιεμουέ Μπακαγιόκο.

Σίγουρα δεν είναι το καταλληλότερο παιχνίδι για να κριθούν, όμως ο Ρουμάνος τεχνικός μόνο να χαμογελάει μπορεί από αυτά που είδε στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου, όπου «κέρδισε» ακόμη δύο ποδοσφαιριστές που μπορούν να του δώσουν άμεσα έξτρα λύσεις.

Αρχικά δεν πρόκειται να προκαλέσει καμία εντύπωση αν την Τετάρτη το αμυντικό δίδυμο που θα ξεκινήσει κόντρα στη Γαλατάσαραϊ είναι το ίδιο με αυτό του Βόλου. Δεν είναι το σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, αλλά ο Κόλεϊ ήρθε στη Θεσσαλονίκη με αγωνιστικό ρυθμό από τις πρώτες υποχρεώσεις της Μπεσίκτας τη φετινή σεζόν και χρειαζόταν απλά χρόνο προσαρμογής.

Κάπως έτσι έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στην ομάδα της Μαγνησίας και μάλιστα αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο. Μένει να φανεί αν τα όσα έκανε στο πλάι του Κεντζιόρα, έβαλαν στο μυαλό του Ραζβάν Λουτσέσκου να του δώσει φανέλα βασικού κόντρα στη Γαλατά.

Πάντως οι αριθμοί δείχνουν ένα εξαιρετικό ντεμπούτο, με μοναδικό λάθος ίσως τη φάση του γκολ του Βόλου όπου δεν καταφέρνει ανάμεσα σε δύο αντίπαλους επιθετικούς να πάρει την κεφαλιά και να «τελειώσει» τη φάση, χωρίς ωστόσο η ευθύνη να είναι 100% δική του.

Σε ένα παιχνίδι που οι Ασπρόμαυροι είχαν αρκετά την μπάλα στα πόδια του όπως συνηθίζουν, ο 31χρονος σέντερ μπακ είχε 37/41 επιτυχημένες μεταβιβάσεις (90%), με τις τρεις από αυτές να είναι μακρινές μπαλιές, κάτι που γίνεται συχνά από τους αμυντικούς του Δικεφάλου.

Σε 46 επαφές με την μπάλα έχασε την κατοχή μόλις τέσσερις φορές κι όχι σε σημείο που θα μπορούσε να βάλει σε άμεσο κίνδυνο την ομάδα του. Τρία κοψίματα, 3/5 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες και 1/2 με την μπάλα κάτω ήταν οι αριθμοί με τους οποίους ολοκλήρωσε το επιτυχημένο του ντεμπούτο με τα ασπρόμαυρα ο Κόλεϊ.

Τιεμουέ Μπακαγιόκο, ένα μεγάλο στοίχημα για τον ΠΑΟΚ, που όσο περνάνε οι μέρες τόσο οι άνθρωποι της ομάδας είναι πιο αισιόδοξοι ότι θα τους βγει σε καλό. Στην Τούμπα θέλει να κάνει το «restart» και το έδειξε από τα πρώτα του λεπτά με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 67′ και αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν είναι η διάθεση που έδειξε. Το σκορ ήταν ήδη στο 1-3 αλλά δεν τον ενδιέφερε καθόλου, καθώς το μόνο που ήθελε ήταν να αρπάξει τη στιγμή.

Και τα κατάφερε. Εξαιρετικά πρώτα λεπτά με τη φανέλα του Δικεφάλου και θετικό μήνυμα προς τον προπονητή του, που ήδη είναι ικανοποιημένος από αυτά που βλέπει στις προπονήσεις, αλλά πλέον ξέρει ότι μπορεί να τον υπολογίζει κανονικά από εδώ και πέρα. Ο Γάλλος χαφ δεν βρίσκεται στο σημείο να χτυπήσει την πόρτα της βασικής ενδεκάδας κόντρα στη Γαλατάσαραϊ, αλλά έδειξε έτοιμος να δώσει λύσεις αν χρειαστεί και ανάλογα με το πως θα πάει το παιχνίδι.

Αυτό που τον έκανε να ξεχωρίσει κόντρα στον Βόλο δεν ήταν οι 14/14 μεταβιβάσεις (!) που είχε στα λεπτά που αγωνίστηκε, αλλά το γεγονός πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν μένει στάσιμος. Μόλις η μπάλα έφευγε από τα πόδια του, ο ίδιος δεν σταματούσε να μιλάει στους συμπαίκτες του αλλά και να κινείται για να τους δώσει έξτρα λύση.

Στις 16 επαφές του με την μπάλα δεν την έχασε ποτέ, ενώ με το παιχνίδι «τελειωμένο» και λίγο χρόνο να απομένει για την ολοκλήρωση του, έδωσε μόλις δύο μονομαχίες κερδίζοντας τη μία.

Κόλεϊ και Μπακαγιόκο έκαναν περισσότερα από αυτά που περίμενε ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεδομένου πως ήταν η πρώτη τους εμφάνιση και ο ΠΑΟΚ πάει με έξτρα επιλογές και με την ψυχολογία στα ύψη για μάχη κόντρα στη Γαλατάσαραϊ, θέλοντας να ξεκινήσει το ταξίδι του στη League Phase του Europa League με ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Κουάισον κι επίσημα στον Άρη, υπέγραψε για δύο χρόνια ο Σουηδός φορ

Ο Άρης επισημοποίησε τη σπουδαία συμφωνία με τον 30χρονο διεθνή Σουηδό επιθετικό προς επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του ΑΘΛΟΥ από τις 14 Σεπτεμβρίου

Τεράστιο σοκ με Ρόδρι στη Σίτι: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, σύμφωνα με τη Marca

Ο κορυφαίος παίκτης του Euro και φαβορί για τη φετινή Χρυσή Μπάλα είναι και ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν, αφού ασφαλείς πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν πως υπέστη ρήξη χιαστού και θα μείνει εκτός για πολλούς μήνες

Καραπαπάς για το χέρι του Μουκουντί: «Η UEFA ξεκαθάρισε τα πράγματα αλλά η βαθμολογία θα παραμείνει αλλοιωμένη»

Η Επιτροπή Διαιτητών της UEFA αναφέρει πως όταν η μπάλα κατευθύνεται...

Ανατροπή με Σιόβα: Υπογράφει στη Λαμία και επιστρέφει μετά από 7 χρόνια στη Super League

Μπορεί ο Δημήτρης Σιόβας να παρουσιαζόταν μέχρι χθες ως......

Νέα οδηγία της UEFA για τo χέρι: «Φάσεις σαν του Κουκουρέγια πρέπει να δίνονται πέναλτι»

Μεγάλη συζήτηση σήκωσε το χέρι του Μαρκ Κουκουρέγια στον...

Ένα μικρό ρόστερ, κάποιοι ευσεβείς πόθοι και μια ειλικρινής συζήτηση μεταξύ φίλων

Ο Γιώργος Χαλάς κάνει ΕΥΘΕΩΣ τον μεταγραφικό απολογισμό του Ολυμπιακού, εν μέσω βαθμολογικών απωλειών και κακών εμφανίσεων που επιβάλλουν μια διαφορετική προσέγγιση από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές

Η υπόκλιση των Ιταλών δημοσιογράφων με χειροκροτήματα προς τον Γιώργο Μπαρτζώκα (vid)

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του,...

Κουάισον κι επίσημα στον Άρη, υπέγραψε για δύο χρόνια ο Σουηδός φορ

Ο Άρης επισημοποίησε τη σπουδαία συμφωνία με τον 30χρονο διεθνή Σουηδό επιθετικό προς επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του ΑΘΛΟΥ από τις 14 Σεπτεμβρίου

Χωρίς Φαμπιάνο και Σουλεϊμάνοφ κόντρα στον Εθνικό ο Άρης

Με την προπόνηση, που θα γίνει το μεσημέρι της...

Πυροβολισμοί με έναν τραυματία στην Ομόνοια

Πυροβολισμοί έπεσαν το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή της...

«Η Λίνα Σουλούκου μπορεί να συνεχίσει στη Σαουδική Αραβία»

Η Λίνα Σουλούκου γνωστοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής (22/9)...

Τεράστιο σοκ με Ρόδρι στη Σίτι: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, σύμφωνα με τη Marca

Ο κορυφαίος παίκτης του Euro και φαβορί για τη φετινή Χρυσή Μπάλα είναι και ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν, αφού ασφαλείς πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν πως υπέστη ρήξη χιαστού και θα μείνει εκτός για πολλούς μήνες