Λιόν – Μαρσέιγ 2-3: Με παίκτη λιγότερο από το 5′ λύγισε την αντίπαλο του Ολυμπιακού σε μυθικό δεύτερο ημίχρονο (vid)

Η Μαρσέιγ βρίσκει ξανά τον δρόμο της και το κάνει ακόμα κι όταν όλα στραβώνουν! Αν και αγωνίστηκε για 90′ με παίκτη λιγότερο, η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι απέδρασε από το Γκρουπάμα επικρατώντας με 2-3 της Λιόν σε ένα απίστευτο ντέρμπι, με την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού να υφίσταται την τρίτη ήττα της στα πρώτα πέντε παιχνίδια στη Ligue 1 και να φτάνει τα 11 γκολ παθητικό στο ίδιο διάστημα!

Η νίκη για τη Μαρσέιγ αποκτά τεράστια σημασία αν αναλογιστεί κανείς πως ουδέποτε ομάδα της Ligue 1 κατάφερε να κερδίσει παιχνίδι που έμεινε με παίκτη λιγότερο από τόσο νωρίς. Η ανοησία του Μπαλέρντι στοίχισε στη Μαρσέιγ στο 5′ σε ένα πρώτο ημίχρονο που κύλησε εφιαλτικά και θα μπορούσε να πάει ακόμα χειρότερα.

Ο Ρούλι σταμάτησε τον Λακαζέτ από το σημείο του πέναλτι (το 4ο που πιάνει ο Αργεντινό τερματοφύλακας από τα 7 που του έχουν εκτελέσει στη Ligue 1) με το 0-0 να μοιάζει κολακευτικό για σκορ πρώτου ημιχρόνου και να μη μένει έτσι για πολλή ώρα στο δεύτερο μέρος.

Το 1-0 για τη Λιόν ήρθε στο 53ο λεπτό. Ο Κλίντον Μάτα έσωσε μια χαμένη κατοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ και σέντραρε από τα δεξιά για τον Τσαλέτα-Τσαρ που όντας προωθημένος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να τιμωρήσει την αδράνεια της πρώην ομάδας του.

Οι αλλαγές έδωσαν τη λύση στους Φωκαείς και ο Λιρόλα εξελίχθηκε στον πρωταγωνιστή της ομάδας του Ντε Τζέρμπι. Ο Ιταλός πέρασε τον Ισπανό στο 46′ αντί του Γουαχί κι αυτός τον δικαίωσε στο 69′ όταν από τη μαγική κάθετη του Ενρίκε έφυγε απέναντι από τον Περί και πλάσαρε για το 1-1.

Βέβαια, ο Ντε Τζέρμπι δεν έκλεισε εκεί τις αλλαγές του αφού πέντε λεπτά αργότερα έριξε στην… αρένα τον Ουλίσες Γκαρσία. Ο Ελβετός έγινε ήρωας του αγώνα στο 82′ όταν από την ασίστ του Λιρόλα με αδιανόητο τελείωμα έκανε το 1-2.

Η Λιόν κατόρθωσε να μείνει ζωντανή (σε εκείνο το σημείο) και εκείνη με έναν παίκτη που ήρθε από τον πάγκο ένα λεπτό μετά το γκολ του ποδοσφαιριστή της Μαρσέιγ. Ο Σερκί μπήκε στο 83′ και δέκα λεπτά αργότερα (στις καθυστερήσεις) με μια τρομεή εκτέλεση.

Αλλά ποιος είπε ότι αυτό το παιχνίδι τελείωσε εκεί; Η Μαρσέιγ ήξερε πόσο αφελής είναι η Λιόν και στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρόου «σκότωσε» τους Γκον για να στείλει στην κορυφή (παρέα με Μονακό και Παρί) την ομάδα του και να βάλει σε πίεση τους γηπεδούχους πριν υποδεχθούν τον Ολυμπιακό στο ίδιο γήπεδο σε λίγα βράδια.

ΛΙΟΝ (Πιέρ Σαζ): Περί, Κλίντον Μάτα, Τσαλέτα-Τσαρ, Ταγλιαφίκο, Μέιτλαντ-Νάιλς, Μάτιτς (83′ Σερκί), Τολισό (76′ Φοφανά), Βερετού (67′ Κακρέ), Άμπνερ (76′ Νουαμά), Λακαζέτ (67′ Μικαουτάτζε), Όρμπαν

ΜΑΡΣΕΪΓ (Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι): Ρούλι, Μουρίγιο, Μπαλέρντι, Κοντογκμπιά, Μπρασιέ, Κονέ (74′ Γκαρσία), Αρίτ (11′ Ρονζιέ), Χόιμπιεργκ, Ενρίκε (79′ Ρόου), Γκρίνγουντ (79′ Μοπέ), Γουαχί (46′ Λιρόλα)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 20/9

Νις – Σεντ Ετιέν 8-0 (4′ αυτ. Μπατουμπινσικά, 7′ Εντομπελέ, 24′ Τσο, 26′, 39′ Μουκοκό, 37′ Γκεσάν, 75′ Ντιόπ, 86′ πέν. Ροζάριο)

Σάββατο 21/9

Λιλ – Στρασμπούρ 3-3 (15′, 27′ Zέγκροβα, 84′ πεν. Ντέιβιντ / 38′ Σάντος, 42′ Εμεγκά, 66′ Νάνασι)

Ρεν – Λανς 1-1 (23′ πεν. Καλιμουεντό / 90’+6′ Ενζολά)

Ρεμς – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1 (9′ Νακαμούρα / 68′ Ντεμπελέ)

Κυριακή 22/9

Μονακό – Χάβρη 3-1 (9′ Τέζε, 66′ Μπεν Σεχίρ, 70′ Μπάλογκαν / 30′ Κουζιάεφ)

Ανζέ – Ναντ 1-1 (24′ πεν. Αμπντελί / 18′ Λεπενάν)

Μπρεστ – Τουλούζ 2-0 (21′ Μπαλντέ, 90+1′ Φεβρ)

Μονπελιέ – Οσέρ 3-2 (65′, 75′ Άνταμς, 71′ Σανιάν / 18′ Τραορέ, 72′ Ονάιου)

Λιόν – Μαρσέιγ 2-3 (53′ Τσαλέτα-Τσαρ, 90+3′ Σερκί / 69′ Λιρόλα, 82′ Ουλίσες Γκαρσία, 90+5′ Ρόου)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Τράπανι – Ολυμπιακός 90-95: Με κανονιέρη Βεζένκοφ και χαλαρή άμυνα έκλεισε τα φιλικά και ετοιμάζεται για Ρόδο

Ο πληθωρικός Σάσα Βεζένκοφ ήταν αγριεμένος, ο διψήφιος Φουρνιέ ανεβαίνει και ο Πίτερς έβαλε το κομβικό τρίποντο στη Σικελία για την ερυθρόλευκη νίκη λίγες μέρες πριν το Super Cup στη Ρόδο

Athens Kallithea – ΑΕΚ 0-0: Νέα καλλιθεάτικη «κηδεία», αυτή τη φορά σε βάρος των κάκιστων Κιτρινόμαυρων

Η δεύτερη χοντρή γκέλα της σεζόν για την ΑΕΚ ήρθε κόντρα στην Καλλιθέα, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να έχει πάρει την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα

Ατρόμητος – Λαμία 4-2: Περιστεριώτικο ξέσπασμα για τη δεύτερη σερί νίκη

Τη δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Ατρόμητος...

Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 2-2: Μόνη στην κορυφή με γκολ στο 98′ αλλά όλα γυρίζουν γύρω από τον τραυματισμό του Ρόδρι

Οι πρωταθλητές Αγγλίας πήραν κουράγιο από την ισοφάριση στο 98', ωστόσο γνωρίζουν ότι θα έχουν πολύ δύσκολες μέρες μπροστά τους εφόσον επιβεβαιωθεί η πρώτη εκτίμηση για ρήξη χιαστού στο γόνατο του Ρόδρι

Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 3-1: Ο Τζούρισιτς τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση

Ένα γκολ του Τζούρισιτς στο 81' (με παίκτη των Σερραίων στο χορτάρι από ώρα) λύτρωσε τους Πράσινους, ο Σέρβος σκόραρε ξανά στο 88' και κάπως έτσι ο ΠΑΟ απέφυγε με αγχωτικό τρόπο μια ακόμη χοντρή γκέλα

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 24-36: Τον καθάρισε ξανά στην πρεμιέρα της Handball Premier, με μοναδική εμφάνιση του Σάββα

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο τίτλο...

Στη Θεσσαλονίκη ο Κουάισον: «Νιώθω ενθουσιασμένος, είδα το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό»

Στη Θεσσαλονίκη έφτασε αργά το βράδυ της Κυριακής ο...

Η ΑΕΚ υπέγραψε τον ΡαϊΚουάν Γκρέι

Την προσθήκη που έψαχνε λίγο πριν το τζάμπολ του...

Ράγιο – Ατλέτικο 1-1: Στραβοπάτημα στο Βαγιέκας

Την πρώτη της γκέλα εκτός έδρας γνώρισε η Ατλέτικο...

Τράπανι – Ολυμπιακός 90-95: Με κανονιέρη Βεζένκοφ και χαλαρή άμυνα έκλεισε τα φιλικά και ετοιμάζεται για Ρόδο

Ο πληθωρικός Σάσα Βεζένκοφ ήταν αγριεμένος, ο διψήφιος Φουρνιέ ανεβαίνει και ο Πίτερς έβαλε το κομβικό τρίποντο στη Σικελία για την ερυθρόλευκη νίκη λίγες μέρες πριν το Super Cup στη Ρόδο

Αλμέιδα: Κάναμε τα πάντα για να κερδίσουμε απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο

Η ΑΕΚ «κόλλησε» στο 0-0 κόντρα στην Athens Kallithea...