Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 3-1: Ο Τζούρισιτς τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση

Ένα γκολ του Τζούρισιτς στο 81' (με παίκτη των Σερραίων στο χορτάρι από ώρα) λύτρωσε τους Πράσινους, ο Σέρβος σκόραρε ξανά στο 88' και κάπως έτσι ο ΠΑΟ απέφυγε με αγχωτικό τρόπο μια ακόμη χοντρή γκέλα

Αυτή τη διαφορά ο επίλογος σε παιχνίδι του Παναθηναϊκού γράφτηκε με διαφορετικό τρόπο για τους Πράσινους που επέστρεψαν στις νίκες απέναντι στον ουραγό Πανσερραϊκό (3-1) και πανηγύρισαν το δεύτερο τρίποντο στη σεζόν στο άδειο (λόγω τιμωρίας) ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο προβλημάτισε λιγότερο συγκριτικά με προηγούμενες αναμετρήσεις ωστόσο ο Φίλιπ Τζούρισιτς που ήρθε από τον πάγκο στο 68′, έδιωξε το… φάντασμα της γκέλας με δύο σουτ εκτός περιοχής στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Αντίθετα, η ομάδα του Χουάν Φεράντο (ντεμπούτο για τον Ισπανό προπονητή) εμφάνισε καλή εικόνα αλλά μετά το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, κλείστηκε υπερβολικά στα καρέ του και το πλήρωσε από τα δύο πολύ ωραία γκολ του Σέρβου μεσοεπιθετικού του Παναθηναϊκού.

Το τριφύλλι πλησίασε στους δύο βαθμούς τον Ολυμπιακό και στους πέντε τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ ενώ έχει μπροστά του τόσο το ντέρμπι με την ΑΕΚ όσο και αυτό με τους Ερυθρόλευκους! Και ενδιάμεσα υπάρχει η Μπόρατς σε ένα πρόγραμμα που αναμένεται να είναι απαιτητικό και που επί της ουσίας θα δείξει τι θα συμβεί με τον Ντιέγκο Αλόνσο που βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο της κριτικής…

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τις δύο ομάδες που σκόραραν από ένα γκολ και ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός. Οι Σερραίοι έβρισκαν χώρους αλλά ελέω… Σαλασάρ δεν τους αξιοποιούσαν σωστά με αποτέλεσμα οι Πράσινοι να εκμεταλλευτούν πρώτοι τη στιγμή τους στο 10′.

Ο Μπακασέτας άνοιξε αριστερά στον Μλαντένοβιτς, εκείνος γύρισε στο δεύτερο δοκάρι με την μπάλα να κοντράρει στον Κουτσογούλα και να φτάνει στον Τετέ που εύκολα έκανε το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 15′ με τον Σαλαζάρ να περνά αριστερά στον Φαρές που ανενόχλητος έβγαλε σέντρα και ο Μπετανκόρ με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-1. Ο φορ της ομάδας του Χουάν Φεράντο είχε χάσει μοναδική ευκαιρία να σκοράρει με γυριστό σουτ, παίρνοντας το ριμπάουντ σε ασταθή επέμβαση του Ντραγκόφσκι στο μακρινό σουτ του Στάικου.

Οι σαφώς καλύτεροι φιλοξενούμενοι έκαναν κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια όταν έβγαιναν με αριθμητικό πλεονέκτημα αφού τόσο ο Μπετανκόρ όσο και ο Σαλασάρ προσπαθούσαν με σουτ από μακριά να αιφνιδιάσουν. Ο τελευταίος στο 32′ υποχρέωσε σε σημαντική επέμβαση τον Ντραγκόφσκι.

Μια απόφαση για πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους τελικά πάρθηκε πίσω… κακήν κακώς. Ο Γκουγκεσασβίλι με γροθιά βγήκε για να απομακρύνει την μπάλα και βρήκε και τον Βαγιαννίδη, με τον Ευαγγέλου καθ’ υπόδειξη του Ζαμπαλά από το VAR να πηγαίνει να δει τη φάση και να παίρνει πίσω το πέναλτι που ήταν έτοιμος να εκτελέσει ο Μπακασέτας.

Οι Πράσινοι κέρδισαν μέτρα στο δεύτερο μέρος αλλά η κύρια απειλή ήρθε με εκτελέσεις φάουλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής.

Σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν να σκοράρουν Ουναΐ και Μπακασέτας αφού ο Γκουγκεσασβίλι είχε την απάντηση. Από την άλλη, ο Πανσερραϊκός έγινε απειλητικός σε μία περίπτωση μόνο με ένα σουτ του Ντέλετιτς που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Ντραγκόφσκι.

Η λύση για τον Παναθηναϊκό ήρθε από τον Τζούρισιτς μετά το στρώσιμο του Τετέ στο 81′ (η μπάλα βρήκε και κατέληξε στο δοκάρι και στα δίχτυα του Γκουγκεσασβίλι) ενώ ο Σέρβος σφράγισε για τα καλά το τρίποντο στο 89′.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 3-1

Σκόρερ: 10′ Τετέ, 81′, 89′ Τζούρισιτς / 15′ Μπετανκόρ

Γήπεδο: ΟΑΚΑ (κεκλεισμένων των θυρών)

Διαιτητής: Ευαγγέλου

Κίτρινες: Τζούρισιτς / Τέρζιτς, Γκουγκεσασβίλι, Περούτσι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (68′ Μπάλντοκ), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Ουναΐ (87′ Μαξίμοβιτς), Αράο, Μπακασέτας (76′ Γερεμέγεφ), Πελίστρι (68′ Τζούρισιτς), Τετέ, Ιωαννίδης (87′ Τσέριν)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Κουτσογούλας, Μπέργκστρεμ, Ντάβιντσον, Φαρές (83′ Πεταυράκης), Στάικος, Περούτσι, Σαλασάρ (83′ Δεληγιαννίδης), Τομάς (71′ Χατζηστραβός), Τέρζιτς (66′ Ντέλετιτς), Μπετανκόρ (71′ Γκίγκιτς)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 2-2: Μόνη στην κορυφή με γκολ στο 98′ αλλά όλα γυρίζουν γύρω από τον τραυματισμό του Ρόδρι

Οι πρωταθλητές Αγγλίας πήραν κουράγιο από την ισοφάριση στο 98', ωστόσο γνωρίζουν ότι θα έχουν πολύ δύσκολες μέρες μπροστά τους εφόσον επιβεβαιωθεί η πρώτη εκτίμηση για ρήξη χιαστού στο γόνατο του Ρόδρι

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 24-36: Τον καθάρισε ξανά στην πρεμιέρα της Handball Premier, με μοναδική εμφάνιση του Σάββα

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο τίτλο...

GP Σιγκαπούρης: Περίπατος για Νόρις, δεύτερη θέση… λουκούμι για Φερστάπεν

Ο Λάντο Νόρις πανηγύρισε με επιβλητικό τρόπο την τρίτη νίκη στην καριέρα του και... ροκάνισε ακόμη παραπάνω τη διαφορά από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Μαξ Φερστάπεν

Παναθηναϊκός: Υποβάλλεται σε μαγνητική στο αριστερό γόνατο ο Σλούκας, αμφίβολος για το Σούπερ Καπ

Ο αρχηγός των Πρασίνων ένιωσε ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο και αναμένονται τα αποτελέσματα της μαγνητικής του για να φανεί αν θα δώσει το «παρών» στο Σούπερ Καπ

Πλήγμα με Κώστα Αντετοκούνμπο στον Παναθηναϊκό, χάνει το Σούπερ Καπ

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο υπέστη κάταγμα στον αντίχειρα και θα απουσιάσει από την πρώτη επίσημη υποχρέωση των Πρασίνων απέναντι στον Ολυμπιακό στο Σούπερ Καπ

Παραιτήθηκε από τη θέση της CEO στη Ρόμα η Λίνα Σουλούκου

Την ξαφνική απόφαση να παραιτηθεί από τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου στη Ρόμα πήρε η Λίνα Σουλούκου, με τα ιταλικά Μέσα να παρουσιάζουν παρασκηνιακό ρεπορτάζ

Ο Πανιώνιος έριξε βόμβα με Ντένις Τσερίσεφ

Σε μια απίστευτη μεταγραφή πολύ υψηλού επιπέδου προχώρησε ο...

Ρόμα – Ουντινέζε 3-0: Ντεμπούτο με το δεξί για Γιούριτς, οι Τζιαλορόσι έσπασαν το ρόδι την 5η αγωνιστική

Έπρεπε να φτάσουμε στην 5η αγωνιστική και να απομακρυνθεί...

Τζούρισιτς: Πρέπει να βλέπουμε όλους τους αγώνες σαν τους τελευταίους της ζωής μας

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε κόντρα στον Πανσερραϊκό αλλά χάρη σε δύο γκολ του Φίλιπ Τζούρισιτς στο...

LIVE: Athens Kallithea – ΑΕΚ

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τη live περιγραφή του αγώνα Athens Kallithea - ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική της Super League