Αποκάλυψη από την Κύπρο: «Ο Αταμάν ζήτησε να μην μπει κυπριακή σφραγίδα στα ταξιδιωτικά έγγραφά του» (vid)

Νέες αποκαλύψεις έρχονται από την Κύπρο, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη στάση του Εργκίν Αταμάν στο φιλικό απέναντι στην Μακάμπι σε κυπριακό έδαφος και τις δηλώσεις που ακολούθησαν.

Ο Τούρκος προπονητής εκβίασε την αποβολή του από το ματς λίγα λεπτά μετά την εμφάνιση στην εξέδρα των οπαδών του Παναθηναϊκού πανό με αντικατοχικό μήνυμα, γεγονός που παραδέχθηκε ο ίδιος την επόμενη ημέρα. Ο Αταμάν μάλιστα αποκάλυψε πως για το περιστατικό του ζήτησαν συγγνώμη τόσο η Θύρα 13 όσο και η επίσημη ΚΑΕ.

Σε συνέχεια των δηλώσεων του προπονητή του τριφυλλιού, ο Κύπριος δημοσιογράφος, Ιάκωβος Κακουρής, έφερε στο φως της δημοσιότητας τι προηγήθηκε της άφιξης της πράσινης αποστολής στη χώρα και το αίτημα του Εργκίν Αταμάν να μην μπουν σφραγίδες της Κυπριακής Δημοκρατίας στα ταξιδιωτικά του έγγραφα, καθώς «είναι πολύ φανατικός του Ερτογάν, μπορεί να ενοχληθεί και να μην έρθει»!

Ο δημοσιογράφος κατέγραψε αναλυτικά τη μαρτυρία του, σε άρθρο με τίτλο «Πόσο ηλίθιος ήμουν…», καθώς ήταν ο ίδιος στον οποίο ζητήθηκε να μεσολαβήσει για να γίνει δεκτό το αίτημα του Τούρκου προπονητή.

Γράφει ο Ιάκωβος Κακουρής στην εφημερίδα ‘Ο Φιλελεύθερος’:

«Τέλος Αυγούστου, ο αριθμός που κουδούνιζε το κινητό μου ήταν άγνωστος. Ούτε κι έχει σημασία αν ήταν από την Ελλάδα ή την Κύπρο. Απάντησα… «Σε χαιρετώ. Ο τάδε είμαι… Τι κάνεις; Η οικογένεια; Τα παιδιά; Έναν Κύπριο κυβερνητικό αξιωματούχο με το ίδιο επώνυμο, τι τον έχεις;».

Όταν ρώτησα «περί τίνος πρόκειται», η ιστορία απέκτησε ενδιαφέρον: «Όπως ξέρεις, θα έρθει ο καλαθοσφαιρικός Παναθηναϊκός στην Κύπρο, για ένα διεθνές τουρνουά. Θα θέλαμε να μην μπουν σφραγίδες της Κυπριακής Δημοκρατίας στα ταξιδιωτικά έγγραφα του Τούρκου προπονητή του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν. Ξέρεις, είναι πολύ φανατικός και γνωστός φίλος του Ερτογάν! Προσπαθούμε να τον εξυπηρετήσουμε, διότι μπορεί να ενοχληθεί και να μην έρθει…».

Με έτρωγε το χέρι μου πολλές ημέρες να δημοσιοποιήσω την «επιχείρηση Αταμάν!», αλλά θεώρησα ότι δεν ήταν σωστό. Ήταν μια προσωπική, ιδιωτική συνομιλία. Πόσο ηλίθιος ήμουν… Μετά απ’ όσα έγιναν, όμως, αισθάνομαι ότι έχω ηθική υποχρέωση, να τη μοιραστώ.

Ο Αταμάν, ο προπονητής του ιστορικού Παναθηναϊκού, ο κύριος που σήμερα παριστάνει τον ανήξερο και μας πουλάει… παραμύθι ότι «τα γήπεδα είναι τόπος φιλίας και ειρήνης, όχι πολιτικής», δεν ήθελε να… αμαυρώσει το διαβατήριο με τη σφραγίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Είναι ο άνθρωπος που σηκώθηκε κι έφυγε από το γήπεδο που τον φιλοξενούσε (με τιμές και δόξες!) για το πανό που αναρτήθηκε από τη «θύρα 13» κι έγραφε «50 χρόνια παράνομης κατοχής. Κανείς δεν ξεχνά».

Λες και τα ‘χε όλα σχεδιασμένα ο Αταμάν, ο «φανατικός», ο «φίλος του Ερτογάν»! Στην Τουρκία τον αποθεώνουν για τη συμπεριφορά του κι η ομάδα που τον αδροπληρώνει, ο ιστορικός Παναθηναϊκός ανακοινώνει «η ομάδα, ο προπονητής μας, οι οπαδοί μας και όλοι εμείς, είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά και δεν μπορεί να μας κουνήσει τίποτα»!

Μόνο αν μπήκε σφραγίδα στο διαβατήριο του, δεν μας είπαν…»

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Champions League: Η εξαιρετική Μονακό σόκαρε την Μπαρτσελόνα – Έγραψε ιστορία η Μπρεστ, σώθηκε στο 90′ η Ατλέτικο

Η Μονακό ήταν... πριγκίπισσα στο Πριγκιπάτο και πήρε τεράστια νίκη επί της αγνώριστης Μπάρτσα των 10 παικτών - Ιστορικό τρίποντο για την Μπρεστ, ο Ράγια έσωσε την Άρσεναλ και ο Χιμένεθ την Ατλέτικο

Ολυμπιακός: Ο πανευτυχής Ροντινέι φωτογραφήθηκε με τον Μαρινάκη μετά την ανανέωση του συμβολαίου του

Παίκτης του Ολυμπιακού και μετά το 2025 θα είναι ο Ροντινέι με τους...

Ροντινέι: Πραγματοποίησα άλλο ένα όνειρο, να ανανεώσω το συμβόλαιό μου με αυτόν τον μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο

Ο Βραζιλιάνος μπακ νιώθει απόλυτα χαρούμενος στον Ολυμπιακό και τονίζει πως πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη όνειρό του με την υπογραφή νέου συμβολαίου έως το 2027

Επίσημη η «βόμβα» Μαρσιάλ στην ΑΕΚ, υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2027

Ο 28χρονος Γάλλος σταρ υπέγραψε το τριετές συμβόλαιό του με την Ένωση σε μία μεταγραφική «βόμβα» που θα κοστίσει περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ -μαζί με τα μπόνους- στους Κιτρινόμαυρους

Επίσημο: Ριζώνει στον Πειραιά ο Ροντινέι, υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό

Κάτοικος Πειραιά μέχρι το 2027 θα παραμείνει ο Ροντινέι που έκανε πράξη την επιθυμία του και θα συνεχίσει να μάχεται με την ερυθρόλευκη φανέλα ως ένας από τους καλύτερους μπακ των τελευταίων ετών

Θύρα 13: «Δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη, η αγάπη μας στον προπονητή είναι αδιαμφισβήτητη»

Η Θύρα 13 ύψωσε ασπίδα αγάπης και προστασίας στον Εργκίν Αταμάν και τονίζει πως δεν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει «συγγνώμη» μετά την αντίδραση του Τούρκου τεχνικού στο πανό των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στη Μεγαλόνησο κατά της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

Champions League: Η εξαιρετική Μονακό σόκαρε την Μπαρτσελόνα – Έγραψε ιστορία η Μπρεστ, σώθηκε στο 90′ η Ατλέτικο

Η Μονακό ήταν... πριγκίπισσα στο Πριγκιπάτο και πήρε τεράστια νίκη επί της αγνώριστης Μπάρτσα των 10 παικτών - Ιστορικό τρίποντο για την Μπρεστ, ο Ράγια έσωσε την Άρσεναλ και ο Χιμένεθ την Ατλέτικο

Εύκολη νίκη του Πήγασου Πολίχνης στην πρεμιέρα του Βαλκανικού Κυπέλλου βόλεϊ

Ο Πήγασος Πολίχνης πήρε άνετη νίκη στην πρεμιέρα του...

Ο Μάριος Ηλιόπουλος ξενάγησε τον Μαρσιάλ στην OPAP Arena (pics)

Ο 28χρονος Γάλλος σταρ, Aντονί Μαρσιάλ, υπέγραψε το τριετές...

Η Πουατιέ έριξε τη βόμβα με Ενγκαπέ, διατηρεί δικαίωμα opt-out τον Δεκέμβρη ο Γάλλος σταρ

Δεν συμπληρώθηκε καλά ένας μήνας από την ημέρα που...