Γκολ με το… σταγονόμετρο: Στο 0-0 η Μαν. Σίτι με την Ίντερ, απέφυγε γκέλα στο 90′ η Παρί

Σίτι και Ίντερ έφεραν... ζερό στο remake του τελικού του 2023, η Παρί άναψε λαμπάδα στο μπόι του γκαφατζή Γκασανίγκα, η Σέλτικ διέλυσε τη Σλόβαν και η Ντόρτμουντ εκμεταλλεύτηκε την κατάρρευση της Μπριζ μετά το 76'

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε με απώλεια τις υποχρεώσεις της στη League Phase του Champions League. Οι πρωταθλητές Αγγλίας κόλλησαν στο 0-0 με την Ίντερ στο Έτιχαντ και σε μια αναμέτρηση που οι φάσεις ήταν αρκετές για τους γηπεδούχους ειδικά στο δεύτερο μέρος όπου οι Νερατζούρι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Οι καλές ευκαιρίες ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η άμυνα της ομάδας του Ιντζάγκι χαλάρωσε αρκετά (δύο ευκαιρίες του Τουράμ και ένα άστοχο σουτ του Μιχιταριάν ήταν οι πιο απειλητικές στιγμές των Ιταλών). Ο Γκουντογκάν ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης με τον Χάλαντ και εκείνος που έχασε τις δύο κορυφαίες ευκαιρίες με κεφαλιές μετά από σέντρες στην περιοχή.

Η μεγάλη… γκέλα της βραδιάς φαινόταν να έρχεται από την Παρί που κινδύνευσε να μείνει στο μηδέν με την Τζιρόνα στο Παρκ Ντε Πρενς ωστόσο στο 90′ βρήκε ένα χρυσό γκολ από λάθος του τερματοφύλακα των Ισπανών.

Οι πρωτοεμφανιζόμενοι Ισπανοί κατέβασαν όσο το δυνατόν πιο έμπειρη ενδεκάδα (ο Κριστιάν Στουάνι έγινε ο γηραιότερος που κάνει ντεμπούτο σε βασική ενδεκάδα), δεν απείλησαν, ενώ οι Γάλλοι αναλώθηκαν σε φλύαρη κατοχή (71%) και κάποιες ελάχιστες καλές ευκαιρίες με διαγώνια σουτ στο δεύτερο μέρος.

Ωστόσο, στο 90ό λεπτό μια σέντρα από τα αριστερά του Νούνο Μέντες αιφνιδίασε τον Γκασανίγκα που έκανε τραγικό λάθος, με την μπάλα να του φεύγει από τα χέρια και να καταλήγει στα δίχτυα.

Πάρτι της Σέλτικ απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Οι Σκωτσέζοι δε δυσκολεύτηκαν καθόλου και επικράτησαν άνετα με 5-1 στο ξεκίνημα της League Phase του Champions League. Μ

Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2001 και το 4-3 επί της Γιουβέντους που η Σέλτικ καταφέρνει να βάλει τέσσερα γκολ σε παιχνίδι Champions League.

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν από την πρώτη στιγμή και μπορούσαν να πάνε με μεγαλύτερο προβάδισμα στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο. Τελικά αρκέστηκαν στο 1-0 χάρη σε γκολ του Σκέιλς στο 17′. Σ

το δεύτερο μέρος μετουσίωσαν τις φάσεις σε γκολ και μέχρι το 56′ ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Βίμερ πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα με το εξωτερικό φάλτσο για να μειώσει σε 3-1 στο 60′, με τον Μαέντα να σκοράρει για το 4-1 πριν γίνει το τελικό 5-1 στο 87′.

Στον πάγκο για τη Σέλτικ έμεινε ο Λουίς Πάλμα, ενώ ντεμπούτο στη διοργάνωση έκανε ο Κυριάκος Σαββίδης που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 76′.

Ο Χρήστος Τζόλης αγωνίστηκε βασικός στο παιχνίδι της Μπριζ με την Ντόρτμουντ (βγήκε στο 85′), ήταν ορεξάτος και κινητικός, αλλά η ομάδα του λύγισε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και δέχθηκε τρία τέρματα σε 20 λεπτά για το τελικό 0-3.

Οι Βέλγοι του Έλληνα μεσοεπιθετικού παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόσωπο, απείλησαν και έβαλαν δύσκολα στην Ντόρτμουντ, όμως στο τέλος έμειναν με άδεια χέρια. Οι Βεστφαλοί κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με τον Γκίτενς να ανοίγει τον δρόμο για τη νίκη στο 76′ και να σκοράρει 10 λεπτά αργότερα για το 0-2.

Ο Γκιρασί έβαλε το κερασάκι στην τούρτα από το σημείο του πέναλτι στο 95′ με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Βεστφαλών, που έδειξαν πως τη φετινή σεζόν η άμυνα έχει μετατραπεί στη μεγάλη τους δύναμη, κάτι που δε συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Η Ντόρτμουντ έχει δώσει τέσσερα παιχνίδια (σε όλες τις διοργανώσεις) τη φετινή σεζόν μαζί με το σημερινό και έχει κρατήσει το μηδέν στα τρία. Μοναδικό ματς που δέχθηκε τέρματα ήταν κόντρα στη Χάιντενχαϊμ, ωστόσο ακόμη και σε εκείνο το παιχνίδι πανηγύρισε τη νίκη (4-2).

CHAMPIONS LEAGUE: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ LEAGUE PHASE

Τρίτη 17/9

Γιουβέντους – PSV 3-1 (21′ Γιλντίζ, 27′ ΜακΚένι, 52′ Γκονσάλες / 90+3′ Σαϊμπαρί)



Γιανγκ Μπόις – Άστον Βίλα 0-3 (27′ Τίλεμανς, 38′ Ράμσεϊ, 86′ Ονάνα)


Μίλαν – Λίβερπουλ 1-3 (3′ Πούλισικ / 23′ Κονατέ, 41′ Φαν Ντάικ, 67′ Σομποσλάι)



Μπάγερν – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 9-2 (19′ πεν., 57′, 73′ πεν., 78′ πεν. Κέιν, 33′ Γκερέιρο, 38′, 61′ Ολίζ, 85′ Σανέ, 90+2′ Γκορέτσκα / 49′ Πέτκοβιτς, 50′ Ογκιβάρα)



Ρεάλ Μαδρίτης – Στουτγκάρδη 3-1 (46′ Εμπαπέ, 83′ Ρούντιγκερ, 90+6′ Έντρικ / 68′ Ουντάβ)



Σπόρτινγκ – Λιλ 2-0 (38′ Γιόκερες, 65′ Ντεμπάστ)

Τετάρτη 18/9

Μπολόνια – Σαχτάρ 0-0



Σπάρτα Πράγας – Ζάλτσμπουργκ 3-0 (2′ Κάιρινεν, 42′ Ολατούτζι, 58′ Λάτσι)

Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ 0-0

Μπριζ – Ντόρτμουντ 0-3 (76′, 86′ Μπάινο-Γκίτενς, 90+5′ πεν. Γκιρασί)

Παρί Σεν Ζερμέν – Τζιρόνα 1-0 (90′ Νούνο Μέντες)



Σέλτικ – Σλόβαν Μπρατισλάβας 5-1 (17′ Σκέιλς, 47′ Φουρουχάσι, 56′ πεν. Ένγκελς, 70′ Μαέντα, 87′ Ίντα / 61′ Βίμερ)

Πέμπτη 19/9

Ερυθρός Αστέρας – Μπενφίκα (19:45)

Φέγενορντ – Λεβερκούζεν

Αταλάντα – Άρσεναλ (22:00)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λειψία

Μονακό – Μπαρτσελόνα

Μπρεστ – Στουρμ Γκρατς

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Data provided by Scoreaxis

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Θύρα 13: «Δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη, η αγάπη μας στον προπονητή είναι αδιαμφισβήτητη»

Η Θύρα 13 ύψωσε ασπίδα αγάπης και προστασίας στον Εργκίν Αταμάν και τονίζει πως δεν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει «συγγνώμη» μετά την αντίδραση του Τούρκου τεχνικού στο πανό των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στη Μεγαλόνησο κατά της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

«Πέρασε τα εργομετρικά τεστ και υπογράφει στην ΑΕΚ ο Μαρσιάλ»

Στην τελική ευθεία έχει μπει η σπουδαία μεταγραφή του...

Ο Ροντινέι βάζει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό

Ο Βραζιλιάνος μπακ θέλει να «ριζώσει» στον Πειραιά και πλέον η ανανέωση του συμβολαίου του με τους Κυπελλούχους Ευρώπης έχει μπει στην τελική ευθεία

Ολυμπιακός: Τελέστηκε ο ετήσιος αγιασμός παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη

Στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακό στον Ρέντη για τον ετήσιο αγιασμό βρέθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος συζητήσει με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και θα μιλήσει ξανά στους ποδοσφαιριστές

Η αναπάντητη πρόκληση του Ακίφ Κιλίτς: «Ανήθικη προπαγάνδα στη ‘Νότια Κύπρο’, συγχαίρω τον Αταμάν»

🇹🇷☘️🇨🇾Ο πρώην υπ. Παιδείας της Τουρκίας και νυν σύμβουλος του Ερντογάν κάνει λόγο για «ελληνοκυπριακό τομέα της Νότιας Κύπρου», χαρακτηρίζει «ανήθικη προπαγάνδα» το πανό για την τουρκική κατοχή και εκθέτει περαιτέρω τον Εργκίν Αταμάν συγχαίροντάς τον για την αντίδρασή του

Άρης: Ομιλία Καρυπίδη στους παίκτες στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς με τον Ολυμπιακό

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του Άρη για...

Νέο επενδυτικό σχήμα από Αlter Ego, συμφερόντων Μαρινάκη – Αρχικό κεφάλαιο 10 εκατ. ευρώ

Την έναρξη ενός φιλόδοξου επενδυτικού σχήματος, με αρχικό προϋπολογισμό...

Θύρα 13: «Δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη, η αγάπη μας στον προπονητή είναι αδιαμφισβήτητη»

Η Θύρα 13 ύψωσε ασπίδα αγάπης και προστασίας στον Εργκίν Αταμάν και τονίζει πως δεν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει «συγγνώμη» μετά την αντίδραση του Τούρκου τεχνικού στο πανό των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στη Μεγαλόνησο κατά της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

Παρελθόν από τη Ράκοφ μετά από μόλις 3 μήνες ο Σουρλής

Ο Βασίλης Σουρλής αποτελεί παρελθόν από τη Ράκοφ μετά...

ΠΑΕ Άρης: «Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό χρειάζεται αυξημένη προσοχή από όλους»

Η ΠΑΕ Άρης εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το παιχνίδι...