Λας Πάλμας – Μπενφίκα 3-1: Πρώτο βήμα πρόκρισης με ρεσιτάλ Γουάλα και στο βάθος… Ολυμπιακός

Την περασμένη σεζόν η Λας Πάλμας αποκλείστηκε στο χρυσό σετ στα προημιτελικά του CEV Champions League απέναντι στη Ζιράτ, στην παρθενική της παρουσία στη διοργάνωση. Το καλοκαίρι έχασε πολλούς παίκτες αλλά η δυναμική που μοιάζει να έχει χτίσει (γήπεδο, κόσμος, οργάνωση κλπ.) την κάνει να ξεκινά από θέση ισχύος φέτος κι αυτό το έδειξε από το πρώτο ματς με την Μπενφίκα στη Λας Πάλμας.

Η πρωταθλήτρια Ισπανίας επικράτησε με 3-1 των πρωταθλητών Πορτογαλίας (που έχουν σταθερή παρουσία στο Champions League) και απέκτησαν σαφές προβάδισμα για να περάσουν στον 2ο γύρο όπου θα βρουν τον Ολυμπιακό. Χρειάζονται δύο σετ στον επαναληπτικό της Λισαβόνας.

Μυθική εμφάνιση από τον Γουάλα, με τον Βραζιλιάνο διαγώνιο της Γουάγουας να κερδίζει 26 πόντους από 23/35 επιθέσεις (66%), 3 μπλοκ και +21 στην αναλογία κερδισμένων/χαμένων πόντων!

Δεν ήταν και το πιο ποιοτικό παιχνίδι μιας και οι δύο ομάδες έκαναν συνολικά 63 λάθη (πολλά τα χαμένα σερβίς) ενώ κέρδισαν από έναν άσο έκαστη στα τέσσερα σετ. Ως εκ τούτου, η υποδοχή ήταν πολύ καλή και για τις δύο ομάδες και εκεί που κρίθηκαν όλα ήταν στην απόδοση των πασαδόρων.

Ο Ντε Άμο έκανε δύο καταπληκτικά πρώτα σετ αλλά έπεσε στο τρίτο με τον Ντε Άρο να τον αντικαθιστά προσωρινά ωστόσο αμφότεροι οι πασαδόροι ενώ μπορούσαν να παίξουν αρκετό πρώτο χρόνο, στηρίχθηκαν πολύ στους ακραίους (κακοί επιθετικά οι Μπρούνο – Ρουσό).

Η Μπενφίκα έδειξε να είναι ένα κλικ πίσω αλλά όποτε της έδωσε δικαίωμα η ισπανική ομάδα, προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί. Ωστόσο, τόσο στο πρώτο, όσο και στο τέταρτο σετ, οι Ισπανοί αξιοποίησαν τα σετ μπολ τους και πια οι Πορτογάλοι αναζητούν υπέρβαση στη Λισαβόνα: νίκη με 3-0 ή 3-1 και να κερδίσουν και το χρυσό σετ. Δεδομένα πάντως οι πρωταθλητές Πορτογαλίας ήταν καλύτεροι με την παρουσία του Νιβάλντο αντί του Νάταν στα άκρα.

Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός (εφόσον σφραγίσει και τυπικά την πρόκρισή του) θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στο «Μ. Μερκούρη» του Ρέντη και ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί σε Κανάρια νησιά ή Λισαβόνα μια εβδομάδα αργότερα.

ΤΑ ΣΕΤ: 3-1 (27-25, 25-20, 21-25, 26-24)

*Οι πόντοι της Γουάγουας προήλθαν από 1 άσο, 56 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 34 λάθη αντιπάλων ενώ της Μπενφίκα από 1 άσο, 56 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 29 λάθη αντιπάλων

ΓΟΥΑΓΟΥΑΣ ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ (Σέρχιο Καμαρέρο): Μπρούνο 8 (8/19 επ., 100% υπ. – 46% άριστες), Γουάλα 26 (23/35 επ., 3 μπλοκ), Ντε Άμο 2 (1/2 επ., 1 άσος), Ντιεντιού 13 (10/15 επ., 3 μπλοκ), Ρουσό 8 (7/27 επ., 1 μπλοκ, 74% υπ. – 47% άριστες), Ράμος 6 (5/11 επ., 1 μπλοκ) / Λαρανιάγα (λ., 90% υπ. – 67% άριστες), Αλμάνσα, Μορένο, Ντε Άρο 1 (1 μπλοκ)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Μάρσελ Ματζ): Βολφαχρτστέτερ 9 (6/10 επ., 3 μπλοκ), Νάταν 7 (7/15 επ., 71% υπ. – 33% άριστες), Αλεχάντρο 7 (6/12 επ., 1 μπλοκ), Μπαντερό 15 (15/32 επ.), Βιόλας, Τζάπα 9 (9/18 επ., 79% υπ. – 37% άριστες) / Κάσας (λ., 82% υπ. – 45% άριστες), Λεϊτάο, Νιβάλντο 14 (12/19 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ, 83% υπ. – 61% άριστες), Εσένκο 2 (2 μπλοκ), Γκοντλέφσκι 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Θύρα 13: «Δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη, η αγάπη μας στον προπονητή είναι αδιαμφισβήτητη»

Η Θύρα 13 ύψωσε ασπίδα αγάπης και προστασίας στον Εργκίν Αταμάν και τονίζει πως δεν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει «συγγνώμη» μετά την αντίδραση του Τούρκου τεχνικού στο πανό των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στη Μεγαλόνησο κατά της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

«Πέρασε τα εργομετρικά τεστ και υπογράφει στην ΑΕΚ ο Μαρσιάλ»

Στην τελική ευθεία έχει μπει η σπουδαία μεταγραφή του...

Ο Ροντινέι βάζει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό

Ο Βραζιλιάνος μπακ θέλει να «ριζώσει» στον Πειραιά και πλέον η ανανέωση του συμβολαίου του με τους Κυπελλούχους Ευρώπης έχει μπει στην τελική ευθεία

Ολυμπιακός: Τελέστηκε ο ετήσιος αγιασμός παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη

Στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακό στον Ρέντη για τον ετήσιο αγιασμό βρέθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος συζητήσει με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και θα μιλήσει ξανά στους ποδοσφαιριστές

Η αναπάντητη πρόκληση του Ακίφ Κιλίτς: «Ανήθικη προπαγάνδα στη ‘Νότια Κύπρο’, συγχαίρω τον Αταμάν»

🇹🇷☘️🇨🇾Ο πρώην υπ. Παιδείας της Τουρκίας και νυν σύμβουλος του Ερντογάν κάνει λόγο για «ελληνοκυπριακό τομέα της Νότιας Κύπρου», χαρακτηρίζει «ανήθικη προπαγάνδα» το πανό για την τουρκική κατοχή και εκθέτει περαιτέρω τον Εργκίν Αταμάν συγχαίροντάς τον για την αντίδρασή του

Άρης: Ομιλία Καρυπίδη στους παίκτες στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς με τον Ολυμπιακό

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του Άρη για...

Νέο επενδυτικό σχήμα από Αlter Ego, συμφερόντων Μαρινάκη – Αρχικό κεφάλαιο 10 εκατ. ευρώ

Την έναρξη ενός φιλόδοξου επενδυτικού σχήματος, με αρχικό προϋπολογισμό...

Θύρα 13: «Δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη, η αγάπη μας στον προπονητή είναι αδιαμφισβήτητη»

Η Θύρα 13 ύψωσε ασπίδα αγάπης και προστασίας στον Εργκίν Αταμάν και τονίζει πως δεν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει «συγγνώμη» μετά την αντίδραση του Τούρκου τεχνικού στο πανό των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στη Μεγαλόνησο κατά της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

Παρελθόν από τη Ράκοφ μετά από μόλις 3 μήνες ο Σουρλής

Ο Βασίλης Σουρλής αποτελεί παρελθόν από τη Ράκοφ μετά...

ΠΑΕ Άρης: «Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό χρειάζεται αυξημένη προσοχή από όλους»

Η ΠΑΕ Άρης εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το παιχνίδι...