Παναθηναϊκός – Μακάμπι 75-88: Ισραηλινός περίπατος κόντρα στους Πράσινους

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε δείξει από την περυσινή σειρά των πλέι οφ της EuroLeague (αλλά και από τα δύο ματς της κανονικής περιόδου) πως έχει τον τρόπο να βάζει δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Αυτό φρόντισε να κάνει και στο φιλικό παιχνίδι των δύο ομάδων στην Κύπρο, στην αναμέτρηση που έκλεισε το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης».

Οι αλλαγμένοι Ισραηλινοί – που είχαν βάλει δύσκολα και στον ελλιπή Ολυμπιακό στο ΣΕΦ που πήρε τη νίκη – πήραν άνετα τη νίκη με 88-75 απέναντι στους Πράσινους και έκλεισαν με μία νίκη το τουρνουά στην Κύπρο, ενώ από μία είχαν και η Μπάγερν και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος το επόμενο Σάββατο θα φιλοξενήσει στο Καλλιμάρμαρο την Παρτιζάν μπροστά στον κόσμο του.

Η ομάδα του Όντεντ Κάτας ήταν πολύ εύστοχη από την περιφέρεια και σε συνδυασμό με την παρουσία του Γκάμπριελ κάτω από τη ρακέτα πήρε εύκολα το αποτέλεσμα που ήθελε και μάλιστα με διψήφια διαφορά, την οποία είχε και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Για τον Παναθηναϊκό ήταν εμφανής η απουσία του Κέντρικ Ναν (ταλαιπωρείται από μυϊκό σπασμό) ενώ θυμίζουμε πως στην Αθήνα είχαν μείνει για να ακολουθήσουν ατομικό οι Καλαϊτζάκης και Αντετοκούνμπο.

Ο Εργκίν Αταμάν εμφανίστηκε εκνευρισμένος με τους διαιτητές και δεν απέφυγε την αποβολή στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Τότε ήταν που τα έβαλε με… θεούς και δαίμονες και με δύο τεχνικές ποινές οδηγήθηκε στα αποδυτήρια, με τον Χρήστο Σερέλη να κοουτσάρει ως το φινάλε του αγώνα.

Ο Λορέντζο Μπράουν με 14 πόντους ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού, με τον Γιουρτσεβέν να ακολουθεί με 12 σε μια ακόμα καλή εμφάνιση.

Από την άλλη, για τους Ισραηλινούς ο Σόρκιν είχε 18 πόντους, ενώ ο Γιοκουμπάιτις ακολούθησε με 13. Φανταστικός στη δημιουργία με 10 ασίστ ο Ταμίρ Μπλατ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-30, 44-47, 55-58, 75-88

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Μπράουν 14 (2/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο), Σλούκας 5 (1/2 τρίποντα, 5 ασίστ), Οσμάν 8 (6/9 βολές, 4 ριμπάουντ), Γκραντ 3, Ερνανγκόμεθ 2 (9 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ), Γιουρτσεβέν 12 (5 ριμπάουντ), Μωραΐτης, Σαμοντούροφ, Παπαπέτρου 9 (3/3 δίποντα, 3/3 βολές), Λεσόρ 11 (4/5 δίποντα, 5 λάθη), Γκριγκόνις 8 (2 ριμπάουντ), Μήτογλου 3 (1/3 τρίποντα)

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Κάτας): Λόιντ 4 (5 ριμπάουντ), Σόρκιν 18 (2), Ριβέρο 8 (5 ριμπάουντ), Ράντολφ 10 (1), Μπλατ 6 (2/8 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 10 ασίστ), Χόαρντ 6, Σίμονς 4, Μένκο 9 (3/4 τρίποντα), Μάιερ, Ρέιμαν, Κοέν 3 (1), Γιοκουμπάιτις 13 (3/3 τρίποντα, 4 ασίστ), Γκάμπριελ 7 (6 ριμπάουντ).

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Carabao Cup: Η Τότεναμ προκρίθηκε στο 92′ απέναντι στην Κόβεντρι, στους «16» και η Μπράιτον

Με τον πλέον δραματικό τρόπο η Τότεναμ ξεπέρασε το...

Γκολ με το… σταγονόμετρο: Στο 0-0 η Μαν. Σίτι με την Ίντερ, απέφυγε γκέλα στο 90′ η Παρί

Σίτι και Ίντερ έφεραν... ζερό στο remake του τελικού του 2023, η Παρί άναψε λαμπάδα στο μπόι του γκαφατζή Γκασανίγκα, η Σέλτικ διέλυσε τη Σλόβαν και η Ντόρτμουντ εκμεταλλεύτηκε την κατάρρευση της Μπριζ μετά το 76'

Στην Ελλάδα ο Μαρσιάλ, σε έκσταση χιλιάδες φίλοι της ΑΕΚ στο αεροδρόμιο

Χιλιάδες φίλοι της ΑΕΚ υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο τον Άντονι Μαρσιάλ, ο οποίος αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία της Ένωσης

Έιντριαν Βοϊναρόφσκι: Ο κορυφαίος ρεπόρτερ του NBA έβαλε τέλος στη δημοσιογραφική του καριέρα

Την απόφαση να βάλει τέλος στη δημοσιογραφική του καριέρα...

«Conference League Winners»: Το σήμα που θα υπάρχει στη φανέλα του Ολυμπιακού στο Europa League (vid)

Ο Ολυμπιακός έδωσε στη δημοσιότητα το σήμα που θα είναι ραμμένο στο μανίκι της φανέλας του Europa League και θα υπενθυμίζει πως είναι ο κάτοχος του Conference

Euroleague: Το Βελιγράδι εξελίσσεται σε απόλυτο φαβορί για τη διεξαγωγή του φετινού Final Four

Το Βελιγράδι φαίνεται να κερδίζει την κούρσα από το Άμπου Ντάμπι (θα επανέλθει στα επόμενα χρόνια) για τη διεξαγωγή του τρίτου Final Four στη Σερβία στα 7 τελευταία χρόνια

Έξαλλοι στον Άρη για την αλλαγή διαιτητή με Ολυμπιακό: «Βάλτε καλύτερα την Φραπάρ»

Ο 40χρονος Ιταλός διαιτητής Λούκα Παϊρέτο θα είναι τελικά ο αντικαταστάτης...

Carabao Cup: Η Τότεναμ προκρίθηκε στο 92′ απέναντι στην Κόβεντρι, στους «16» και η Μπράιτον

Με τον πλέον δραματικό τρόπο η Τότεναμ ξεπέρασε το...

Γκολ με το… σταγονόμετρο: Στο 0-0 η Μαν. Σίτι με την Ίντερ, απέφυγε γκέλα στο 90′ η Παρί

Σίτι και Ίντερ έφεραν... ζερό στο remake του τελικού του 2023, η Παρί άναψε λαμπάδα στο μπόι του γκαφατζή Γκασανίγκα, η Σέλτικ διέλυσε τη Σλόβαν και η Ντόρτμουντ εκμεταλλεύτηκε την κατάρρευση της Μπριζ μετά το 76'

Λίβανος: 14 νεκροί και 450 τραυματίες από τις εκρήξεις φορητών ασυρμάτων της Χεζμπολάχ

Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 450 τραυματίστηκαν, σύμφωνα...

Φλικ: Μπορούμε να κατακτήσουμε το Champions League

Αισιόδοξος για την πορεία της Μπαρτσελόνα στο Champions League...

Λας Πάλμας – Μπενφίκα 3-1: Πρώτο βήμα πρόκρισης με ρεσιτάλ Γουάλα και στο βάθος… Ολυμπιακός

Την περασμένη σεζόν η Λας Πάλμας αποκλείστηκε στο χρυσό...

Άρης: Θλάση δευτέρου βαθμού ο Χοτζ

Το τελευταίο φιλικό τεστ μια εβδομάδα πριν από την...