Γιοβάνοβιτς: Ανατριχιάζεις με τον εθνικό ύμνο, έχω την ευθύνη για να πάμε σε μεγάλη διοργάνωση

Το ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της εθνικής Ελλάδας ήταν το ιδανικό, με τον ομοσπονδιακό προπονητή να βλέπει διάθεση και συνοχή από τους παίκτες του στο ματς με τη Φινλανδία.

Όπως υποστήριξε μετά το 3-0 απέναντι στους Φινλανδούς, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς περιμένει από τους νεαρούς παίκτες να αποκτήσουν εμπειρίες, να βελτιωθεί η ομάδα στο παιχνίδι χωρίς την μπάλα ενώ επανέλαβε πως είναι σημαντικό να γίνει η υπέρβαση και σε αντιπάλους όπως η Αγγλία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Κρατάω το σκορ γιατί αισθανόμουν σαν να είναι το ντεμπούτο μου. Σημαντικό που ξεκινήσαμε με νίκη, με τέτοιες ομάδες αυτά τα αποτελέσματα έχουμε καλύτερη διάθεση να αναλύσουμε τα λάθη που κάνουμε. Κρατάμε το αποτέλεσμα, τη διάθεση, την προσπάθεια που κάναμε γιατί δεν έπρεπε να απογοητεύσουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Στο δεύτερο ημίχρονο μπορούσαμε να διορθώσουμε πράγματα που δεν κάναμε καλά στο πρώτο κυρίως όσον αφορά στο παιχνίδι χωρίς την μπάλα που δώσαμε στον αντίπαλο. Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου και τα γκολ μας βοήθησαν στη διαχείριση με καλύτερο τρόπο.

Βάσει της δεξαμενής μας έχουμε αρκετούς παίκτες νέους στην εθνική ομάδα χωρίς μεγάλη εμπειρία. Μπορούμε να κάνουμε ένα καλό mix μαζί με τους πιο έμπειρους, όμως τα παιχνίδια της εθνικής είναι διαφορετικά με εκείνα των συλλόγων. Θα πρέπει να πάρουν όλοι τις ευκαιρίες τους για να έχω κι εγώ μια εικόνα για όλους. Να αποκτήσουν όλοι τη σκληράδα, τη διάθεση, τις ευθύνες ανεξαρτήτως της ομάδας που παίζουν και της ηλικίας τους για να φτιάξουμε όλοι μια ομάδα όπως πρέπει.

Έχουμε και κάποια ακόμα παιδιά, τρία-τέσσερα που υπολογίζουμε. Ο Μασούρας τραυματίστηκε χθες για παράδειγμα. Πέρα από τη συνοχή, μεγάλο ρόλο έπαιξε η διάθεσή μας. Κάποια στιγμή στο πρώτο μέρος υποφέραμε όταν δεν είχαμε την μπάλα. Υπάρχουν παιδιά που παίζουν και άλλα όχι, αλλά τουλάχιστον είχαμε ένα κομμάτι αγωνιστικής συμπεριφοράς που ήταν ίσως σε καλύτερο βαθμό από ό,τι εγώ περίμενα αρχικά. Το δυσκολότερο για εμάς ήταν το παιχνίδι χωρίς την μπάλα. Αν διορθωθεί αυτό το κομμάτι, θα τρέχουμε λιγότερο, θα γυρίζουμε λιγότερο σε χαμηλό μπλοκ και θα είμαστε καλύτερα τοποθετημένοι στο γήπεδο.

Δεν πετάμε στα σύννεφα επειδή κερδίσαμε στην πρεμιέρα στην έδρα μας. Στόχος μας είναι με το κάθε αποτέλεσμα να κερδίζουμε τον χρόνο και να προετοιμαστούμε καλύτερα μέσα από την ανάλυση και λιγότερο μέσα από την προπόνηση. Το παιχνίδι με την Ιρλανδία μπορεί να δώσει στους ποδοσφαιριστές μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το επόμενο. Αντιπροσωπεύουμε την Ελλάδα και θέλουμε να είμαστε στο καλύτερο δυνατό σημείο πάντα.

Σαν προπονητής βάσει της εμπειρίας μου πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Για αυτό και ζητάω το μάξιμουμ από τον εαυτό μου και τους ποδοσφαιριστές μου. Δεν υπάρχει μέση, θες πάντα το καλύτερο. Οι διαφορές μεταξύ των εθνικών ομάδων δεν είναι τόσο μεγάλες όσο αυτές στους συλλόγους. Η ποιότητα μπορεί να μην κρίνει πάντα ένα παιχνίδι και πρέπει να ψάξουμε τις ευκαιρίες μας απέναντι σε αντιπάλους που πιθανώς είναι σε υψηλότερο επίπεδο.

Πάντα είναι στόχος ένα γεμάτο γήπεδο και για αυτό πρέπει να έχουμε τα αποτελέσματα και να κάνουμε τις εμφανίσεις που θα κάνει τον κόσμο να μας υποστηρίξει. Ήταν πολύ όμορφη η ατμόσφαιρα και χαίρομαι που όλοι έφυγαν ικανοποιημένοι από το γήπεδο. Αυτό μας δημιουργεί τις ευθύνες και για το ματς με την Ιρλανδία την Τρίτη. Ο κόσμος μας στήριξε ακόμα και στο διάστημα που δεν ήμασταν ίσως τόσο καλοί στο παιχνίδι.

Σε άλλα παιχνίδια έχεις αποτελεσματικότητα, σε άλλα όχι αλλά πρέπει να έχεις στυλ παιχνιδιού που σε διακρίνει. Προσπαθώ να μεταφέρω στους παίκτες πολλές πληροφορίες σε σύντομο διάστημα. Δεν είναι πάντα αυτό θετικό. Όλοι μαθαίνουμε και βγάζουμε τις προτεραιότητές μας για να πετύχουμε. Δυστυχώς, μόνο μέσα από τα παιχνίδια μπορούμε να διορθωνόμαστε.

Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, ανταγωνιστικά και παίζουμε απέναντι σε σοβαρούς αντιπάλους. Πρέπει να ξεπερνάμε τον εαυτό μας και για αυτό πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση για να έχουμε μια εικόνα που θα είναι γνωστή όσον αφορά στον τρόπο που παίζουμε για να έρθουν και τα αποτελέσματα.

Ανατριχιάζεις με τον εθνικό ύμνο. Τον έχω ακούσει χιλιάδες φορές. Τα παιδιά μου γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Αισθάνεσαι μια περηφάνεια γιατί εκπροσωπείς μια χώρα που έχεις περάσει τα μισά χρόνια ή και παραπάνω εδώ. Η ευθύνη μου είναι μεγάλη γιατί θέλω να πάμε σε μια μεγάλη διοργάνωση».

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

ΑΕΚ – Βόλος: Διπλή ανακοίνωση για… «γκιορίλα – επαναστάτη» με αφορμή το 1-0 αλλά και τη μη αποβολή του Πιερό

Με δυο άκρως... ύποπτες φάσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο...

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 75-88: Ισραηλινός περίπατος κόντρα στους Πράσινους

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε δείξει από την περυσινή...

Βόμβα από τις ΗΠΑ: Κυρώσεις στο μέλος της ΚΑΕ ΠΑΟ, Φέλιξ Μπίτζιο από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών για την υπόθεση του Predator (vid)

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ γνωστοποίησε την επιβολή κυρώσεων στο μέλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Φέλιξ Μπίτζιο και σε άλλα τρία πρόσωπα αναφορικά με την περιβόητη υπόθεση υποκλοπών του Predator

Έντονα παράπονα Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Άλλα σχεδιάσαμε κι άλλα κάναμε»

Ο Ισπανός προπονητής έβαλε άγριο χέρι στους ποδοσφαιριστές του για την εικόνα απέναντι στον Παναιτωλικό και τόνισε πως έκαναν διαφορετικά πράγματα από αυτά που είχαν σχεδιάσει

Λιόλιος: Έγιναν προεκλογικά έκνομες ενέργειες, θέλουμε καθαρό μπάσκετ κι όσοι το μολύνουν πρέπει να φύγουν

Μετά τον χθεσινό του θρίαμβο ο πρόεδρος της ΕΟΚ ανέλυσε το πλάνο του για την επόμενη τετραετία ενώ αποκάλυψε πως προεκλογικά έγιναν έκνομες ενέργειες που θα πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης

Στον ΠΑΟΚ κι επίσημα ο Λόβρεν, υπέγραψε διετές συμβόλαιο

Ο πολύπειρος Κροάτης στόπερ ανακοινώθηκε για δύο χρόνια από τον Δικέφαλο του Βορρά και πιάνει άμεσα δουλειά υπό τις οδηγίες του Ραζβάν Λουτσέσκου

ΑΕΚ – Βόλος: Διπλή ανακοίνωση για… «γκιορίλα – επαναστάτη» με αφορμή το 1-0 αλλά και τη μη αποβολή του Πιερό

Με δυο άκρως... ύποπτες φάσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο...

Παναθηναϊκός: Το πανό των Κύπριων οπαδών του για την τούρκικη εισβολή με το μήνυμα «κανείς δεν ξεχνά» (vid)

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την παρουσία του στο τουρνουά «Νεόφυτος...

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 75-88: Ισραηλινός περίπατος κόντρα στους Πράσινους

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε δείξει από την περυσινή...

Τραυματισμός για Σαλασάρ: Χάνει τον μαέστρο της η Μπράγκα ενόψει Ολυμπιακού

Μια πολύ σοβαρή απώλεια καλείται να διαχειριστεί τις επόμενες...