Στη θεωρία ο αθλητισμός οφείλει να παραμένει μακριά από την πολιτική και οτιδήποτε προκαλεί διχασμό. Στην πράξη βεβαίως, αυτό έχει καταργηθεί εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, αν όντως ίσχυσε ποτέ. Για παράδειγμα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες που κάποτε ήταν αιτία εκεχειρίας, στη σύγχρονη εποχή χρησιμοποιήθηκαν πολλάκις για προπαγανδιστικούς λόγους καθεστώτων και κυβερνήσεων.
Οι αθλητές παρ’ όλα αυτά θα έπρεπε να είναι σαφώς πιο προσεκτικοί. Έστω κι αν προέρχονται από χώρες που λειτουργούν με καθεστωτική λογική και που ακόμη δεν έχουν αφήσει οριστικά πίσω τους τις βλέψεις αναβίωσης μιας παλαιότερης αυτοκρατορίας. Από εκείνες τις αυτοκρατορίες που κράτησαν για αιώνες στο σκοτάδι πολλούς λαούς, συμπεριλαμβανομένου και του δικού τους.
Στο σκοτάδι φαίνεται πως κράτησαν κάποιοι και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Αναφερόμαστε στην περίπτωση του Τσεντί Οσμάν, ενός παίκτη που παρότι γεννήθηκε στην Οχρίδα της ΠΓΔΜ (και νυν «Βόρειας Μακεδονίας» όπως αναγνωρίζεται από το ελληνικό κράτος εδώ και μια πενταετία) από Βόσνια μητέρα, φαίνεται ότι μέσα του υπερισχύει το αίμα του Τούρκου πατέρα του.
Εκείνο βεβαίως που δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση είναι το πως ένα νέο παιδί που ζει εδώ και χρόνια στην Αμερική διατηρεί μέσα του το μίσος των προγόνων του πατέρα του, εκείνων που έγιναν υπαίτιοι μεταξύ άλλων για τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου. Αυτό το καταλαβαίνει όποιος ανατρέξει σε μια πολύ πρόσφατη ανάρτηση του Τσεντί Οσμάν, που ανήμερα της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκδήλωσε την περηφάνεια του για τα «έργα» του Κεμάλ Ατατούρκ.
Γιατί βάλαμε στην κουβέντα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο; Διότι ο ίδιος έχει πολλάκις διακηρύξει τις πατριωτικές του θέσεις και μια μεταγραφή ενός υπερεθνικιστή Τούρκου όπως ο Τσεντί Οσμάν τα φέρνει όλα τούμπα και ανατρέπει πλήρως το προφίλ που επιθυμεί εδώ και χρόνια να χτίσει ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
Είναι πασίγνωστοι και πολλάκις εκπεφρασμένοι οι δεσμοί του Εργκίν Αταμάν με τον Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν υμνητή της Γενοκτονίας των Ποντίων (19/5/1919) και των εθνοκαθάρσεων του Ατατούρκ σε βάρος Ποντίων, Αρμενίων και όχι μόνο. Θεωρούμε λοιπόν βέβαιο πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν είχε ιδέα για τη δράση του Τσεντί Οσμάν και ότι κάποιοι συνεργάτες του τον κράτησαν σκοπίμως στο σκοτάδι.
Και τώρα τι γίνεται; Το προηγούμενο υπάρχει και αφορά και πάλι τον Παναθηναϊκό. Πριν από λίγους μήνες είχε κάνει κάτι αντίστοιχο ο Ακαϊντίν και όταν του ζητήθηκε να κατεβάσει τις σχετικές αναρτήσεις και ο ίδιος αρνήθηκε, τέθηκε εκτός ομάδας με εντολή Αλαφούζου. Πώς θα αντιδράσει σε αυτή την περίπτωση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος; Το σίγουρο είναι πως αναμένονται αμέτρητες αντιδράσεις και πιθανότατα ραγδαίες εξελίξεις…