Καλάθης: Ξεκάθαρος στόχος της Μονακό το Final Four

Ο Νικ Καλάθης ενσωματώθηκε στην προετοιμασία της Μονακό ενόψει της νέας σεζόν μετά τις απαραίτητες ανάσες του ελέω της συμμετοχής του στο Ολυμπιακό τουρνουά με την εθνική Ελλάδας.

Ο διεθνής γκαρντ αποτελεί μία από τις πιο ηχηρές κινήσεις των Μονεγάσκων στο καλοκαιρινό παζάρι και στις πρώτες του δηλώσεις πριν την έναρξη της προετοιμασίας ξεκαθάρισε πως μεγάλος στόχος της νέας του ομάδας στη χρονιά που έρχεται είναι να φτάσει μέχρι το Final-4 της Euroleague και να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νικ Καλάθη:

Για την ένταξή του στην ομάδα: «Η προετοιμασία πηγαίνει καλά. Έφτασα πριν τρεις μέρες. Όλα τα παιδιά φαίνονται ωραίοι τύποι. Συμμετέχω στις προπονήσεις, αν και δεν έχω παίξει πέντε εναντίον πέντε ακόμα, αλλά είμαι με την ομάδα, τους συμπάικτες μου και τους προπονητές και πηγαίνει καλά».

Για τους λόγους που επέλεξε τη Μονακό: «Είδα την προοπτική για να νικήσουμε. Είδα μία πολύ καλή ευκαιρία. Τα τρία τελευταία χρόνια (σ.σ. η Μονακό) είναι στο Final Four και τα playoffs. Ξέρω ήδη πολλούς από τους συμπαίκτες μου και είναι μία ευκαιρία να κάνουμε το βήμα παραπάνω.

Πριν πέντε ή έξι χρόνια δεν θα σκεφτόμουν να παίξω στη Μονακό, αλλά βλέποντάς την να διεκδικεί την EuroLeague τα τελευταία τρία χρόνια νομίζω πως θα είναι μία καλή ευκαιρία για εμένα».

Για τη νέα συνύπαρξη με τον Τζέιμς: «Έχω ξαναπαίξει και με τον Μάικ (σ.σ. Τζέιμς) και στο παρελθόν και παίζαμε ωραία μαζί, αλλά πιστεύω θα ταιριάξω με τα υπόλοιπα παιδιά, θα είμαι σημαντικό κομμάτι της ομάδας και ελπίζω να βοηθήσω».

Για το νέο ρόστερ της Μονακό: «Κοιτώντας το ρόστερ μας έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες. Έχουμε, βέβαια, πολλά να βελτιώσουμε ακόμα, αλλά το καλοκαίρι έγιναν καλές κινήσεις και σε συνδυασμό με τους παίκτες που ήταν ήδη εδώ και ξέρουν τον τρόπο παιχνιδιού, είμαστε θεωρητικά πολύ δυνατοί».

Για τους στόχους της νέας χρονιάς: «Προφανώς και ο στόχος είναι το Final Four και μόλις φτάσεις εκεί όλα μπορούν να συμβούν. Είδαμε και τον Παναθηναϊκό πέρυσι. Είναι δύο παιχνίδια και όλα είναι πιθανά, για αυτό το σημαντικό είναι να βρεθούμε εκεί».

Για τον νέο προπονητή του, Σάσα Ομπράντοβιτς: «Ο κόουτς είναι γνωστός πλέον. Έχει καταφέρει πολλά στην καριέρα του. Είχα συζητήσεις μαζί του και το καλοκαίρι πριν υπογράψω και φαίνεται ωραίος τύπος και εξαιρετικός προπονητής που ξέρει το παιχνίδι.

Ξέρω πως είναι απαιτητικός από τους παίκτες του και σκληρός και αυτό είναι κάτι καλό για την ομάδα προφανώς».

Για τον Πρόεδρο της Μονακό, Αλεξέι Φεντορίτσεβ: «Δεν είναι σύνηθες να βλέπεις έναν πρόεδρο να είναι τόσο κοντά στην ομάδα. Ταξιδεύει παντού μαζί μας φορώντας το κόκκινο κασκόλ του και είναι εντυπωσιακό να τον βλέπεις να εμπλέκεται τόσο με την ομάδα και να δείχνει την αγάπη του για το μπάσκετ. Έχει πολύ καλές σχέσεις με όλους και θέλει να κάνει την ομάδα ακόμα καλύτερη».

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...