Μπράιτον – Μαν. Γιουνάιτεντ 2-1: Ο Ζοάο Πέδρο «σκότωσε» στο 95′ τους Κόκκινους Διαβόλους

Η Γιουνάιτεντ βρήκε απάντηση στο 100ο γκολ του Γουέλμπεκ στην Premier League και θα είχε φτάσει στην ανατροπή αν η μπάλα δε χτυπούσε στο γόνατο του εκτεθειμένου Ζίρκζι πάνω στη γραμμή, πριν ο Ζοάο Πέδρο την αποτελειώσει στις καθυστερήσεις

Μπράιτον και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έψαχναν τη νίκη για το 2/2 και αυτοί που χαμογέλασαν ήταν οι Γλάροι, οι οποίοι επικράτησαν με 2-1 χάρη σε γκολ του Ζοάο Πέδρο στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων και πανηγύρισαν την 5η νίκη στα τελευταία 6 εντός έδρας ματς κόντρα στους Κόκκινους Διαβόλους.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και είχε τον έλεγχο στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού. Οι ποδοσφαιριστές του Τεν Χαγκ δημιούργησαν ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο αυτές να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία των γηπεδούχων. Η πιο καλή ήταν αυτή του 11ου λεπτού, με τον Ντιαλό να κάνει την προβολή μετά από σέντρα του Νταλότ αλλά να μην μπορεί να σκοράρει.

Τελικά η Μπράιτον ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα στο 33′, με τον Γουέλμπεκ να πληγώνει με προβολή από κοντά μετά από ασίστ του Μιτόμα την ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του και συστήθηκε στο αγγλικό κοινό και να φτάνει τα 100 γκολ στην Premier League για το 1-0.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι ανέβασαν την απόδοση τους στο δεύτερο ημίχρονο και παρουσιάστηκαν με περισσότερη ενέργεια στο γήπεδο. Έτσι στο 60′ έφτασαν στην ισοφάριση με τον Ντιαλό, ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά, σούταρε και μετά από κόντρα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Οι ποδοσφαιριστές του Τεν Χαγκ δεν είχαν πρόβλημα να αφήσουν από εκεί και πέρα την κατοχή της μπάλας στους γηπεδούχους και να προσπαθούν να χτυπήσουν στην κόντρα. Κάπως έτσι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα ξανά στο 71′, με τον Γκαρνάτσο που είχε περάσει αλλαγή λίγο νωρίτερα να στέλνει την μπάλα προς τα δίχτυα.

Όλα αυτό έδειχναν πριν εξεταστεί η φάση στο VAR και αποδειχθεί πως μετά το πλασέ του Αργεντινού η μπάλα πριν περάσει τη γραμμή χτύπησε στο γόνατο του Ζίρκζι, ο οποίος είχε πέσει νωρίτερα στο έδαφος για να προλάβει να βρει την μπάλα στο γύρισμα του Μπρούνο Φερνάντες.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν τις προσπάθειες τους μέχρι το τελευταίο λεπτό και αυτοί που χαμογέλασαν ήταν οι γηπεδούχοι στο 90+5′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η άμυνα της Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να απομακρύνει και το νέο γέμισμα που έγινε στην περιοχή βρήκε τον Ζοάο Πέδρο που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Μπράιτον (Χούρτσελερ): Στιλ, Φέλτμαν, Φαν Έκε, Ντανκ, Χίνσελγουντ, Μίλνερ (73′ Μπαλεμπά), Γκίλμορ (90′ Αγιάρι), Μίντε (90′ Ριτέρ), Ζ. Πέδρο, Μίτομα (90′ Αντινγκρά), Γουέλμπεκ (79′ Ενσίσο).

Μάντσεστερ Γ. (Τεν Χαγκ): Ονανά, Μαζράουι, Μαγκουάιρ (79′ Ντε Λιχτ), Μαρτίνες, Ντάλοτ, Κασεμίρο, Μέινου, Ντιαλό (90′ Ντιαλό), Μάουντ (46′ Ζίρκζεϊ), Ράσφορντ (65′ Γκαρνάτσο), Φερνάντες (79′ MακΤόμινεϊ).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 24/8

Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1 (32′ Γουέλμπεκ, 90+5′ Πέδρο / 60′ Ντιαλό)

Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Χαμ (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι – Ίπσουιτς (17:00)

Σαουθάμπτον – Νότιγχαμ Φόρεστ (17:00)

Τότεναμ – Έβερτον (17:00)

Φούλαμ – Λέστερ (17:00)

Άστον Βίλα – Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή 25/8

Γουλβς – Τσέλσι (16:00)

Μπόρνμουθ – Νιούκαστλ (16:00)

Λίβερπουλ – Μπρέντφορντ (18:30)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Σλούκας: Αν θέλουν να λέγονται πρωταθλητές κόσμου οι Σέλτικς, να έρθουν να μας κερδίσουν

Οι Μπόστον Σέλτικς κατέκτησαν πέρυσι το πρωτάθλημα στο NBA...

Παναθηναϊκός: Οι πρώτες εικόνες από το καταπράσινο ΟΑΚΑ και το glass floor (vid)

Ο Παναθηναϊκός μετρά αντίστροφα για την είσοδό του στο...

Άρης: «Γεμίζει» τον άξονα ο Μάντζιος στην ενδεκάδα με Ολυμπιακό

Αυτό είναι το πλάνο του Άκη Μάντζιου για τη σημαντική εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό: Οι αλλαγές σε σύγκριση με το Ηράκλειο και ο κομβικός Νταρίντα

Ολυμπιακός: Οι αλλαγές που σκέφτεται ο Μεντιλίμπαρ για το αρχικό σχήμα στο Χαριλάου

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα του Άρη και θέλει μόνο νίκη για να «σβήσει» την γκέλα με τον Παναιτωλικό: Ποιες οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ για να κάνει πιο δημιουργικό τον ερυθρόλευκο άξονα

Ο Ελ Κααμπί έχει τον τρόπο κόντρα στον Άρη: Τα τρία γκολ σε 2,2 τελικές και οι 28 ενέργειες στην περιοχή

Ο Μαροκινός στράικερ είναι ο άνθρωπος των μεγάλων γκολ από πέρυσι στον Ολυμπιακό κι ένα τέτοιο θα ψάξει και το βράδυ του Σαββάτου στο Χαριλάου, απέναντι σε έναν από τους «αγαπημένους» του αντιπάλους στο πρωτάθλημα

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Αδιάβαστος και με βαθύ πόνο ο Ολυμπιακός, έχει αποχωρήσει από τις 13/9 ο κ. Μπίτζιος

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός σχολιάζει ως «αδιάβαστη» και με «βαθύ πόνο» την τοποθέτηση των Πειραιωτών για την υπόθεση του Φέλιξ Μπίτζιου τονίζοντας πως έχει αποχωρήσει από τη διοίκηση της ομάδας από τις 13 Σεπτεμβρίου

Γκλέτσος: Είμαι έτοιμος να γίνω πρωθυπουργός, τον Κασσελάκη έπρεπε να τον μαζέψει η αστυνομία

Ο Απόστολος Γκλέτσος μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» και...

Ξέσπασε ο Κομπανί: «Βάλτε ένα όριο στον αριθμό των αγώνων και μία υποχρεωτική περίοδο διακοπών»

Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Βενσάν Κομπανί εντάχθηκε στην...

Παπαπέτρου: Η Ρεάλ είναι ο μεγαλύτερός μας αντίπαλος και σε τρόπαια και διαχρονικά

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε αποκλειστικά στο «Καλημέρα είπαμε;» της...

Σλούκας: Αν θέλουν να λέγονται πρωταθλητές κόσμου οι Σέλτικς, να έρθουν να μας κερδίσουν

Οι Μπόστον Σέλτικς κατέκτησαν πέρυσι το πρωτάθλημα στο NBA...

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Διηπειρωτικού, απευθείας στον τελικό η Ρεάλ

Η πρώτη έκδοση του ετήσιου Διηπειρωτικού Κυπέλλου FIFA για...

Παναθηναϊκός: Οι πρώτες εικόνες από το καταπράσινο ΟΑΚΑ και το glass floor (vid)

Ο Παναθηναϊκός μετρά αντίστροφα για την είσοδό του στο...