Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 0-1: Πατατράκ στο ΟΑΚΑ από τους τρομερούς Αρκάδες (vid)

Ο Αστέρας Τρίπολης πάτησε τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ, με τους Πράσινους να καταρρέουν ψυχολογικά μετά την επιβεβλημένη αποβολή του Ζέκα και το φάουλ-γκολ του Κρεσπί

Πριν από λίγα 24ωρα ένας ολόκληρος μηχανισμός έστησε πανηγυρικό σκηνικό επειδή ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τον Άγιαξ στα πέναλτι. Αρκετοί μάλιστα ήταν αυτοί που προσπάθησαν να πείσουν αρχικώς τους οπαδούς των Πρασίνων και στη συνέχεια τους υπόλοιπους ότι ο συγκεκριμένος αποκλεισμός ήταν κάτι σαν μικρό έπος. Λες και δεν επρόκειτο για τον Άγιαξ που μόλις πριν τρεις μήνες ολοκλήρωσε τη χειρότερη σεζόν του στα τελευταία 60 χρόνια, όπως διαβάσατε στον ΑΘΛΟ.

Το αποτέλεσμα του αυτού του ανεξήγητα πανηγυρικού κλίματος φάνηκε μετά από μόλις τρία 24ωρα. Ο τραγικός Παναθηναϊκός έγινε φύλλο και φτερό από μια ομάδα που έδειξε να ξέρει τι θέλει αλλά και πώς να το πάρει από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι Ντραγκόφσκι, Γέντβαι, Ίνγκασον, Μπακασέτας και Μλαντένοβιτς ήταν αυτοί που έμειναν εκτός σε σχέση με την ενδεκάδα του Άμστερνταμ, όμως αλίμονο αν κάποιος προσπαθήσει να επικαλεστεί ως δικαιολογία οτιδήποτε σχετίζεται με το ματς της προηγούμενης Πέμπτης…

Στο 18′ ο Άνταμ έχασε τεράστια ευκαιρία από τη σέντρα ακριβείας του Μπαρτόλο και αμέσως μετά ο Τετέ βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε έπειτα από υπόδειξη οφσάιντ του βοηθού που επικυρώθηκε από το VAR. Λίγο αργότερα ο Μπαρτόλο έπιασε ένα πολύ δυνατό χαμηλό βολέ λίγο έξω από την περιοχή, τεστάροντας τα αντανακλαστικά του Λοντίγκιν που έπεσε δεξιά για να αποκρούσει.

Η τεράστια ευκαιρία του Άνταμ

Το οφσάιντ του Τετέ

Ο Τετέ ήταν πρωταγωνιστής και στην επόμενη καλή στιγμή του ΠΑΟ στο 30′, όταν σούταρε με δύναμη εκτός περιοχής στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου. Η πιο καλή ευκαιρία των Πρασίνων στο πρώτο μέρος ήρθε στο 41′ με τον Γερεμέγιεφ να αστοχεί στην κεφαλιά που επιχείρησε.

Ο Αστέρας Τρίπολης στο 52′ «πάγωσε» ακόμη περισσότερο το ήδη… «κρύο» (λόγω της απουσίας κόσμου) ΟΑΚΑ με τον Κρεσπί να βάζει μπροστά τους Αρκάδες με απευθείας εκτέλεση φάουλ, το οποίο κέρδισε ο ίδιος μετά από μαρκάρισμα του Ζέκα.

Ο Πορτογάλος χαφ του Παναθηναϊκού έκοψε αντικανονικά τον Αργεντινό επιθετικό που έβγαινε «φάτσα» με τον Λοντίγκιν και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη του διαιτητή Σιδηρόπουλου, με τον Κρεσπί στην εξέλιξη της φάσης να εκτελεί όμορφα και δυνατά το φάουλ για να βάλει μπροστά στο σκορ τους Αρκάδες παρά την προσπάθεια του Λοντίγκιν, ο οποίος περισσότερο έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του παρά απέτρεψε τον κίνδυνο.

Η αποβολή του Ζέκα και το γκολ του Κρεσπί

Από το 0-1 κι έπειτα οι Πράσινοι εμφάνισαν εικόνα κατάρρευσης. Το 0-2 του Κρεσπί δεν επικυρώθηκε για λίγα εκατοστά οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, ενώ στη συνέχεια χρειάστηκε η συνδρομή του Λοντίγκιν σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις προκειμένου να μη γίνουν ακόμη χειρότερα τα πράγματα.

Το σφύριγμα της λήξης λειτούργησε μάλλον ανακουφιστικά για τους Πράσινους που εμφάνισαν σημάδια κατάρρευσης μετά την αποβολή και το άμεσο 0-1 του Κρεσπί. Από τη στιγμή που το εις βάρος τους σκορ δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, μπορεί να θεωρηθεί και επιτυχία έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Ποτέ δεν μπορείς άλλωστε να είσαι σίγουρος σχετικά με το τι θεωρείται επιτυχία και τι όχι…

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: 61’ Βαγιαννίδης, 75’ Μπακασέτας, 76’ Μαξίμοβιτς – 30’ Μουνιόθ, 41’ Άνταμ, 45’+1’ Καστάνιο
Αποβολές: 51’ Ζέκα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο (60’ Γεντβάι), Μαξ (80’ Μλαντένοβιτς), Ζέκα, Μαξίμοβιτς, Βιλένα (60’ Μπακασέτας), Τετέ (69’ Μαντσίνι) Τζούριτσιτς (60’ Ιωαννίδης), Γερεμέγεφ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Ν. Παπαδόπουλος, Ρούμπεν Γκαρσία, Αλάγκμπε, Καστάνιο, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (82’ Τζανδάρης), Μπαρτόλο (90’+2’ Ζουγλής) Καλτσάς, Μουνιόθ (74’ Ρέτζιτς), Κρεσπί (90’+2’ Άλβαρες), Άνταμ (74’ Μάντζης).

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...