ΠΑΟΚ – Μάλμε 3-4 (παρ.): Πατατράκ στην Τούμπα και 8ος σερί αποκλεισμός στα προκριματικά του Champions League

Η γκάφα του Μαντί Καμαρά στην εκπνοή έστειλε το ματς στην παράταση και εκεί η πολύ ανώτερη Μάλμε έβαλε ένα γκολ και έχασε 2-3 ακόμη για να αφήσει τον ΠΑΟΚ για 8η φορά εκτός ομίλων Champions League

Η Τούμπα έγινε ξανά τόπος μαρτυρίου για τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Οι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονταν μερικά δευτερόλεπτα μακριά από την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League ωστόσο ένα τραγικό λάθος του Μαντί Καμαρά οδήγησε στο 3-3 με τη Μάλμε να οδηγεί στην παράταση το παιχνίδι και εκεί όντας πιο φρέσκια να βρει γκολ (3-4) για να πανηγυρίσει εκείνη και να πικράνει τον Δικέφαλο του Βορρά.

Όγδοος αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ σε μια πικρή ιστορία που ξεκίνησε πριν 20 χρόνια κόντρα στη Μακάμπι και συνεχίστηκε με Άγιαξ, Σάλκε, Μπενφίκα, Κράσνονταρ… Ούτε αυτή τη φορά στους ομίλους του νέου Champions League η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που έβγαλε τα μάτια της στο 96′ και δεν επέστρεψε ποτέ.

Οι πρωταθλητές Σουηδίας έδειξαν πως είναι μια αφελής αμυντικά ομάδα που όμως μπροστά είναι τρομακτικά επικίνδυνη. Δεν ήταν μόνο ο Νανάσι (δύο γκολ στην Τούμπα) αλλά και ο Αλί που έδωσε φρεσκάδα μεσοεπιθετικά, ο Κρίστιανσεν ήταν καθοριστικός και γενικότερα η άνοδος του κέντρου έκανε τη διαφορά.

Η παράταση επιβεβαίωσε πως η Μάλμε ήταν η καλύτερη ομάδα στα δύο παιχνίδια και δίκαια θα διεκδικήσει την παρουσία της στη League Phase απέναντι στη Σπάρτα Πράγας.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έχει πολλά να δει και αμυντικά αλλά και δημιουργικά αφού έλειψαν οι ευκαιρίες σε ροή αγώνα. Ο στόχος του είναι πια οι όμιλοι του Europa και θέλει να βρεθεί εκεί αρκεί να αποκλείσει την Τσέλιε ή τη Σάμροκ Ρόβερς (οι Σλοβένοι επικράτησαν με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι).

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι Σουηδοί αιφνιδίασαν με πίεση ψηλά από τα πρώτα λεπτά και περιόρισαν σε χαμηλά μέτρα τους Ασπρόμαυρους. Οι πρωταθλητές Σουηδίας κέρδισαν μπάλες, προειδοποίησαν με μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Πένια που πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 10′ έγινε το 0-1 από πλάγιο.

Από εκτέλεση πλαγίου από τα δεξιά, ο Γιάνσον έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και στο δεύτερο ο Νανάσι έπιασε στον ύπνο τον Σάστρε για να σκοράρει με κεφαλιά.

Ο ΠΑΟΚ άργησε να πάρει την μπάλα στην κατοχή του αλλά όταν το έκανε έγινε πιο επιθετικός. Έφτασε στην ισοφάριση στην πρώτη τελική του στο 21′ με τον Τάισον να εκτελεί από δύσκολη θέση και να σκοράρει για το 1-1.

Στο 28′ σε μια φάση που ξεκίνησε από το γλυκό γέμισμα του Ζίβκοβιτς, ο Τόμας με κεφαλιά απείλησε τον Νταλίν που πάντως μπλόκαρε σταθερά.

Αυτή ήταν η πρώτη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ σε ροή αγώνα που μετά το cooling break έχασε τον ρυθμό που πήγε να βρει και έδωσε χώρους στη Μάλμε. Το αδύναμο σουτ του Νανάσι δεν ανησύχησε τον Κοτάρσκι ενώ το γύρισμα του Κίεσε Τελίν από τα δεξιά για καλή τύχη του ΠΑΟΚ δεν βρήκε συμπαίκτη του.

Οι Ασπρόμαυροι ανέβασαν ξανά ταχύτητα και έφεραν το παιχνίδι τούμπα στο 44′ με ένα από τα γκολ της σεζόν! Ο Κουλιεράκης βρήκε χώρο και εξαπέλυσε ένα τρομερό σουτ με το αριστερό για να στείλει την μπάλα στο αριστερό παράθυρο του Νταλίν.

Πάνω στους πανηγυρισμούς ωστόσο ήρθε η απάντηση της Μάλμε. Ο Ρικς από τα δεξιά γέμισε στο δεύτερο δοκάρι για τον Νανάσι που έπιασε το σουτ με τη μία, η μπάλα βρήκε στον Κοτάρσκι και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-2 με το τρελό πρώτο ημίχρονο να μη σταματά εκεί!

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων η μπάλα έφτασε στον Ζίβκοβιτς που συνέκλινε από τα δεξιά και αφού απέφυγε Πένια και Ζέτερστρομ έκανε ένα γλυκό πλασέ με φάλτσα για να σκοράρει και να κάνει το 3-2 με τον Νταλίν να έχει ξανά κάκιστη αντίδραση στη φάση.

Έπειτα από ένα πραγματικά τρελό πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ κοίταξε να ελέγξει την κατάσταση με τον ρυθμό να ελέγχεται πλήρως και να είναι στα μέτρα του. Η Μάλμε κρατούσε μπάλα αλλά δεν έβρισκε χώρους και οι τελικές πάσες ανακόπτονταν από τους χαφ και τους αμυντικούς των γηπεδούχων που ήξεραν τι είναι ικανή να κάνει η σουηδική ομάδα αν μπει στην περιοχή.

Οι Ασπρόμαυροι δεν αξιοποίησαν τους χώρους που βρήκαν και έμειναν με δύο τελικές – αλλά αρκετά απειλητικές – σε όλο το δεύτερο μέρος!

Πρώτα στο 57′ από εκτέλεση κόρνερ του Μουργκ ο Κουλιεράκης έβαλε την προβολή αλλά ο Νταλίν απομάκρυνε και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι ενώ στο 60′ η κάθετη του Κωνσταντέλια για τον Μουργκ έφερε σε θέση βολής τον Αυστριακό που αστόχησε.

Ο Μπότχαϊμ απείλησε τον Κοτάρσκι στο 67′ στην πρώτη φάση της Μάλμε στο δεύτερο μέρος. Οι Σκανδιναβοί κράτησαν την μπάλα, ο Λουτσέσκου προσπάθησε να οχυρώσει τα άκρα του με φρεσκάδα και όλα έδειχναν πως η πρόκριση θα έρθει, ειδικά από τη στιγμή που η ευκαιρία του Κίεσε Τελίν στο 90′ πέρασε αναξιοποίητη.

Κι όμως…

Ο Αλί κέρδισε μια κατοχή που έμοιαζε χαμένη, πήρε το φάουλ από τα αριστερά και στην εκτέλεση ήρθε το μεγάλο σοκ. Ο Κοτάρσκι έσωσε με διπλή επέμβαση στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Καμαρά έδιωξε όπως να ‘ναι κι από την κόντρα ο Ζέτερστρεμ χρίστηκε σκόρερ για το 3-3 που έστειλε το ματς στην παράταση.

Οι Σουηδοί πια είχαν και την ψυχολογία και την ενέργεια: Μπήκαν με φόρα στην παράταση, προειδοποίησαν με τον Μπολίν και στο 99′ έκαναν το 3-4 με τον Ζέτερστρεμ να τροφοδοτεί κάθετα τον Κρίστιανσεν που πέρασε τον Κοτάρσκι και σε κενή εστία σκόραρε.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο μεγάλες φάσεις για πέμπτο γκολ με τον Αλί (έσωσε ο Κοτάρσκι σε ισάριθμες περιπτώσεις) ενώ στο 108′ ο Γιόνσεν με δυνατό σουτ τράνταξε το δοκάρι και στην επαναφορά η κεφαλιά του Κρίστιανσεν σε ουσιαστικά άδεια εστία κατέληξε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ έγινε απειλητικός μόνο με το σουτ του Τισουντάλι στο 109’ και από εκεί και έπειτα ξεκίνησε η εφιαλτική αντίστροφη μέτρηση με το άγχος να τον πνίγει και τη Μάλμε να αντέχει με τις αλλαγές για να πάρει την πρόκριση και να έχει μπροστά της δύο παιχνίδια με τη Σπάρτα Πράγας για να επιστρέψει στο Champions League.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (72′ Σβαμπ), Καμαρά, Ζίβκοβιτς (72′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (86′ Βιεϊρίνια), Τάισον (49′ λ. τρ. Μουργκ / 102′ Τισουντάλι), Τόμας (73′ Τσάλοφ)

ΜΑΛΜΕ (Ρίντστρεμ): Νταλίν, Στρίγκερ Λάρσεν (114′ Όλσον), Γιάνσον, Ζέτερστρομ, Μπουσανέλο, Γιόνσεν, Πένια (106′ λ. τρ. Μπεργκ), Ρικς (60′ Μπολίν), Νανάσι (79′ Κρίστιανσεν), Κίεσε Τελίν (114′ λ. τρ. Ρόσλερ), Μποτχάιμ (88′ Αλί)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Αταμάν: Το μεγαλύτερο ευχαριστώ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, δεν κάναμε καλή προετοιμασία

Το σχόλιο του Τούρκου τεχνικού των Πρασίνων για την «κακή προετοιμασία» της ομάδας του το καλοκαίρι και το ξεχωριστό «ευχαριστώ» στον Δ. Γιαννακόπουλο για την επένδυσή του

Μπαρτζώκας: Δεν υπάρχει ήσυχη βραδιά σε αυτούς τους 10 μήνες, να κρατήσουμε ζωντανό το κίνητρο όλων

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, αφού ξεκαθάρισε ότι στους 10 μήνες μίας απαιτητικής σεζόν «δεν υπάρχει ήσυχη βραδιά», μίλησε και για τη διαχείριση των ξένων παικτών που για την ώρα δεν τον δυσκολεύει

Παπανικολάου: Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε ως αρχηγός του Ολυμπιακού στη...

LIVE Streaming η συνέντευξη Τύπου για το Σούπερ Καπ

Δείτε σε live streaming από το επίσημο κανάλι του ΕΣΑΚΕ στο YouTube τη συνέντευξη Τύπου του Super Cup, που φιλοξενείται στη Ρόδο

Παναθηναϊκός: Χωρίς τον Οσμάν η επτάδα των ξένων για το Σούπερ Καπ

Χωρίς τον Τσεντί Οσμάν θα παραταχθεί στο επερχόμενο Σούπερ...

Θύρα 7 για μεταγραφή Γιαζιτζί: «Τον ενημερώνουμε πως όποιος είναι μέλος του Ολυμπιακού απαγορεύεται να υμνεί σφαγείς των Ελλήνων»

Με ανάρτησή της η Θύρα 7 τοποθετήθηκε για την επικείμενη μεταγραφή του Γιουσούφ Γιαζιτζί στον Ολυμπιακό ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων πως οποιοσδήποτε αποτελεί μέλος της ομάδας «απαγορεύεται να υμνεί σφαγείς των Ελλήνων»

Η πρώτη αποστολή του Πουρσαϊτίδη στον Βόλο

Με 20 ποδοσφαιριστές αποτελείται η αποστολή του Βόλου για...

Παρί – Ρεν 3-1: Μπαρκολά λαμπρός οδηγεί τους πρωταθλητές

Με κορυφαίο για ακόμη ένα παιχνίδι τον Μπράντλεϊ Μπαρκολά,...

Μίλαν – Λέτσε 3-0: Πέντε λεπτά ήταν αρκετά για τους ανεβασμένους Ροσονέρι (vid)

Η Μίλαν έστησε πάρτι νίκης απέναντι στην Λέτσε για...

Αταμάν: Το μεγαλύτερο ευχαριστώ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, δεν κάναμε καλή προετοιμασία

Το σχόλιο του Τούρκου τεχνικού των Πρασίνων για την «κακή προετοιμασία» της ομάδας του το καλοκαίρι και το ξεχωριστό «ευχαριστώ» στον Δ. Γιαννακόπουλο για την επένδυσή του