Τελετή Έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων: Φαντασμαγορικό σόου στο μαγευτικό Παρίσι

Οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν και επίσημα σε μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης με σκηνικό το πανέμορφο κέντρο του Παρισιού

Οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν! Μπορεί το ποδόσφαιρο και το ράγκμπι να άρχισαν δύο μέρες νωρίτερα, ωστόσο πάντα το σύνθημα το δίνει η τελετή έναρξης. Αυτή που περιμένουν όλοι για να μπουν στο κλίμα πριν αρχίσει η δράση.

Τα αγωνίσματα ξεκινούν ουσιαστικά από το Σάββατο 27 Ιουλίου και η δράση θα είναι μεγάλη τις επόμενες μέρες στο κορυφαίο ραντεβού των χωρών, με τον Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρο της γαλλικής δημοκρατίας να κηρύττει την έναρξη.

 

Από τη Γαλλία υπήρχαν εξ αρχής υψηλές προσδοκίες για την τελετή έναρξης. Η αλήθεια πάντως είναι πως δεν ήταν όσο φαντασμαγορική θα περίμενε κανείς εξ αρχής (αν και το φινάλε ήταν εκπληκτικό).

Υπήρξαν αμφιλεγόμενες απόψεις και δεδομένα η βροχή – κατά διαστήματα καταρρακτώδης – δεν βοήθησε στο να είναι η τελετή ακριβώς όπως είχε σχεδιαστεί από τους οικοδεσπότες έναν αιώνα μετά τη τελευταία φορά που διεξήχθη Ολυμπιάδα στην Πόλη του Φωτός.

 

Τι ακριβώς είχε η τελετή έναρξης; Πολλή μουσική, χορό, μηνύματα… Η Λέιντι Γκάγκα ήταν η πρώτη τραγουδίστρια που έκανε την εμφάνισή της εν μέσω παρέλασης στον ποταμό Σηκουάνα, με τις χώρες να δίνουν ξεχωριστό τόνο.

 

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κράτησαν περήφανα την ελληνική σημαία με την Team Hellas να ζει έντονα τις στιγμές με χαμόγελο και ενθουσιασμό. Η εθνική ομάδα μπάσκετ δεν έφτασε ως το Τροκαντερό καθώς έπρεπε να αποχωρήσει για τη Λιλ λόγω του αγώνα με τον Καναδά (27/7, 22:00).

 

Η Ελλάδα άνοιξε την παρέλαση όπως συμβαίνει σε κάθε Ολυμπιάδα, ενώ η Γαλλία την έκλεισε με μια πολυπληθή αποστολή. Αρκετά μέλη αποστολών βγήκαν με αδιάβροχα λόγω της βροχής αλλά το χαμόγελο δεν έλειψε από τα χείλη τους.

Ζεστό χειροκρότημα υπήρξε για την αποστολή της Παλαιστίνης ενώ έντονα έζησε τις στιγμές η εθνική ομάδα της Αργεντινής με σημαιοφόρο τον σπουδαίο πασαδόρο Λουτσιάνο Ντε Τσέκο. Ξεχωριστό τόνο έδωσε η παρουσία της ομάδας Προσφύγων, που απέσπασε πολύ θετικές κριτικές.

 

Δύο στιγμές που πάντως κέντρισαν την προσοχή όλων ήταν η διαφορετική εκτέλεση του εθνικού ύμνου της Γαλλίας αλλά και του «Imagine», το οποίο έστειλε το μήνυμα Ειρήνης.

 

Στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, που καταστράφηκε από μια γιγαντιαία πυρκαγιά το 2019, παρουσιάστηκε μια ιδιαίτερη παράσταση.

Καλλιτέχνες χόρεψαν προσκολλημένοι στα ικριώματα του καθεδρικού ναού που πρόκειται να ανοίξει ξανά τις πόρτες του στις 8 Δεκεμβρίου μετά από μεγάλες εργασίες αποκατάστασης.

Στην πεζογέφυρα του Σηκουάνα υπήρξε παρέλαση μόδας από μοντέλα που παρουσίασαν ρούχα ανερχόμενων σχεδιαστών.

Αρκετοί αθλητές δεν έμειναν ως το φινάλε της τελετής έναρξης ενώ στον Πύργο του Άιφελ άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα αφού πρώτα ο Ζινεντίν Ζιντάν την παρέδωσε στον Ραφαέλ Ναδάλ που με ταχύπλοο και κορυφαίους του τένις την άφησαν στην Αμελί Μορεσμό για να τη μεταφέρει στο Λούβρο.

 

Εκεί την παρέλαβε ο Τόνι Πάρκερ και μαζί με άλλους σπουδαίους αθλητές του παρελθόντος έφτασαν στον βωμό και άναψαν τη φλόγα σε ένα αερόστατο που πέταξε στον ουρανό του Παρισιού.

Το κλείσιμο της βραδιάς πάντως άφησε την καλύτερη γεύση σε όλους χάρη στο φαντασμαγορικό σόου με τα φώτα μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ.

 

Η Σελίν Ντιόν – 28 χρόνια μετά την τελευταία της παρουσία στην Ατλάντα – εμφανίστηκε τελικά (δεν ήταν δεδομένη η παρουσία της λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε) και ήταν εκείνη που έκλεισε τη σπουδαία βραδιά με τη μυθική φωνή της έπειτα από το άναμμα της ολυμπιακής φλόγας στο αερόστατο.

 

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Ιρλανδία – Αγγλία 0-2: Εύκολη επικράτηση στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Σάουθγκεϊτ

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Λι Κάρσλι, η Αγγλία ξεκίνησε...

Ασύλληπτη Σταματοπούλου: Χρυσή Παραολυμπιονίκης στα 50μ. ύπτιο S4

Στην τελευταία της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S4 και πανηγυρίζει μια τεράστια επιτυχία στην καριέρα της δίνοντας στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο

Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Οσμάν για τη σεζόν 2024/25

Μερικές ώρες μετά την αποκάλυψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν για έναν χρόνο

Εθνική: Ο Μασούρας θα χάσει και το ματς με την Ιρλανδία

Χωρίς τον Γιώργο Μασούρα θα παραταχθεί η εθνική Ελλάδας στο πρώτο (Φινλανδία) αλλά...

Ο Τσεντί Οσμάν γιορτάζει τη Γενοκτονία των Ποντίων: Ποιοι άφησαν στο σκοτάδι τον πατριώτη Δ. Γιαννακόπουλο; (pics)

Το πρόσφατο - και άκρως θλιβερό - παρελθόν του υπερεθνικιστή Τσεντί Οσμάν βγήκε στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη της επικείμενης μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό και όλοι πλέον αναρωτιούνται για το πώς θα αντιδράσει ο δεδηλωμένος πατριώτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ιωαννίδης: Ο Γιοβάνοβιτς έχει πλάνο και ταυτότητα, θα γινόμαστε καλύτεροι

Με τρία γκολ και δύο δοκάρια, μια γεμάτη εμφάνιση...

Η Γερμανία σκόρπισε με 5 γκολ την Ουγγαρία, καθάρισε στο τέλος η Ολλανδία

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Γερμανία στην πρεμιέρα της...

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Σταματοπούλου: Ήταν η τελευταία μου χρονιά, έλεγα πως θα δώσουμε ό,τι μπορούμε και το κάναμε (vid)

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσει την παρουσία της...

Ολυμπιακός: Χαμός στο Λεωνίδιο για την κούπα του Conference League

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε σήμερα (7/9) η κούπα του Conference...