Πρώτα το μπάσκετ: Μαζί με Φασούλα – Μπουρούση ο Ιωσήφ Βουράκης

Μετά την ανακοίνωση της συμμαχίας του Παναγιώτη Φασούλα με τον Γιάννη Μπουρούση, ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» ανακοίνωσε και τη συμμετοχή του Ιωσήφ Βουράκη στο ψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει την προεδρία της ΕΟΚ τον Σεπτέμβριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

«Ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» ανακοινώνει με περηφάνια τη συμπόρευση του Παναγιώτη Φασούλα και του Γιάννη Μπουρούση με τον Ιωσήφ Βουράκη, στον αγώνα για τη μεγάλη νίκη.

Όχι μια εκλογική νίκη, αλλά νίκη τού μπάσκετ!

Ο Ιωσήφ γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Το 2004 ανέλαβε την επιχείρηση που είχε δημιουργήσει πριν 65 χρόνια στην πλατεία Πηγάδας, ο αείμνηστος πατέρας του και άνθρωπος του αθλητισμού, Βασίλης Βουράκης. Το 2015, έκανε τη δική του επιχείρηση, δημιουργώντας άλλο ένα κοσμηματοπωλείο στο κέντρο του Πειραιά, επί της οδού Σωτήρος.

Πέρα από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, ο αθλητισμός ήταν και εξακολουθεί να είναι σημαντικό κομμάτι στη ζωή του. Έπαιξε μπάσκετ στον Πορφύρα και στον Φοίνικα πριν ασχοληθεί με τη διαιτησία. Το 2013 έχοντας φτάσει να είναι διαιτητής στη Β’ Εθνική αποσύρθηκε και πέντε χρόνια μετά έγινε πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Νοτίου Αττικής (ΚΕΔ ΕΣΚΑΝΑ).

Η επαφή του με τη δημόσια διοίκηση ξεκίνησε το 2010, όταν συμμετείχε στις εκλογές ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για τον Δήμο Πειραιά, όπου και εκλέχτηκε πρώτος σε ψήφους στην παράταξη του. Το 2014 δημιούργησε την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «Πειραιάς Νέα Αρχή» και εκλέχτηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά Δημοτικός Σύμβουλος.

Το 2019 συμμετείχε ως υποψήφιος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη.

Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) και νυν Πρόεδρος του ραδιοφωνικού δημοτικού σταθμού «Κανάλι 1», δεν σταματά να δηλώνει «παρών» στην καθημερινότητα του Πειραιά.

«Με τον Ιωσήφ μας συνδέουν δεσμοί φιλίας. Όπως και ο Αλέξανδρος Θεοδώρου, έχει ασκήσει δημόσια διοίκηση, οπότε πέρα από την αγάπη τους για το μπάσκετ μπορούν να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες, με τη βιωματική εμπειρία και τις γνώσεις τους. Άνθρωπος που αγαπά τον Πειραιά κι ο Πειραιάς του το ανταποδίδει, θα κάνει καλύτερο τον συνδυασμό και την προσπάθειά μας» δήλωσε ο Παναγιώτης Φασούλας.

«Κάποιοι άνθρωποι ζουν από το μπάσκετ, κάποια άλλοι ζουν για το μπάσκετ, αλλά υπάρχουν και οι άνθρωποι που είναι η Ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Ένας από αυτούς είναι ο Παναγιώτης Φασούλας, που μαζί με μια ομάδα ταλαντούχων και χαρισματικών αθλητών έγιναν οι ήρωες που σήκωσαν στις πλάτες τους έναν ολόκληρο λαό.

Ανήκω στη γενιά των παιδιών που έμαθαν και αγάπησαν το μπάσκετ εξαιτίας τους. Αυτό είναι για μένα ο Παναγιώτης Φασούλας: ο παιδικός μου ήρωας, που η ζωή και η τύχη έφεραν να με τιμήσει με την πολύτιμή φιλία του και με την ευκαιρία να σταθώ δίπλα του ως συμπαίκτης σε άλλον έναν αγώνα μπάσκετ. Για να αποκτήσει το άθλημα που αγαπάμε και πάλι τη θέση που του αξίζει» τόνισε ο Ιωσήφ Βουράκης.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Ιρλανδία – Αγγλία 0-2: Εύκολη επικράτηση στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Σάουθγκεϊτ

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Λι Κάρσλι, η Αγγλία ξεκίνησε...

Ασύλληπτη Σταματοπούλου: Χρυσή Παραολυμπιονίκης στα 50μ. ύπτιο S4

Στην τελευταία της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S4 και πανηγυρίζει μια τεράστια επιτυχία στην καριέρα της δίνοντας στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο

Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Οσμάν για τη σεζόν 2024/25

Μερικές ώρες μετά την αποκάλυψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν για έναν χρόνο

Εθνική: Ο Μασούρας θα χάσει και το ματς με την Ιρλανδία

Χωρίς τον Γιώργο Μασούρα θα παραταχθεί η εθνική Ελλάδας στο πρώτο (Φινλανδία) αλλά...

Ο Τσεντί Οσμάν γιορτάζει τη Γενοκτονία των Ποντίων: Ποιοι άφησαν στο σκοτάδι τον πατριώτη Δ. Γιαννακόπουλο; (pics)

Το πρόσφατο - και άκρως θλιβερό - παρελθόν του υπερεθνικιστή Τσεντί Οσμάν βγήκε στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη της επικείμενης μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό και όλοι πλέον αναρωτιούνται για το πώς θα αντιδράσει ο δεδηλωμένος πατριώτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ιωαννίδης: Ο Γιοβάνοβιτς έχει πλάνο και ταυτότητα, θα γινόμαστε καλύτεροι

Με τρία γκολ και δύο δοκάρια, μια γεμάτη εμφάνιση...

Η Γερμανία σκόρπισε με 5 γκολ την Ουγγαρία, καθάρισε στο τέλος η Ολλανδία

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Γερμανία στην πρεμιέρα της...

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Σταματοπούλου: Ήταν η τελευταία μου χρονιά, έλεγα πως θα δώσουμε ό,τι μπορούμε και το κάναμε (vid)

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσει την παρουσία της...

Ολυμπιακός: Χαμός στο Λεωνίδιο για την κούπα του Conference League

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε σήμερα (7/9) η κούπα του Conference...