Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ, ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε αθόρυβα και αστραπιαία φέρνοντας στην Ελλάδα έναν ποδοσφαιριστή που δε διστάζει να κάνει ό,τι του ζητηθεί στο γήπεδο και που αγαπάνε να έχουν όλοι οι προπονητές

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε αθόρυβα και αστραπιαία και φέρνει στην Ελλάδα έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ποδοσφαιριστής των Κυπελλούχων Ευρώπης θα πρέπει να θεωρείται ο Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ, καθώς όπως μετέδωσε ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οι δύο πλευρές έχουν φτάσει σε οριστική συμφωνία. Μάλιστα όλα δείχνουν πως ο 33χρονος φορ θα φτάσει σήμερα στην Αθήνα ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η μετακίνηση του στους Πειραιώτες.

Το όνομα του Δανού επιθετικού πρωταγωνιστούσε το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας εξαιτίας του ενδιαφέροντος του ΠΑΟΚ, αλλά στη συνέχεια απασχόλησε έντονα τους Ερυθρόλευκους. Έτσι χωρίς πολλά πολλά και χωρίς να υπάρξει κάποιο σίριαλ, ο Ολυμπιακός έφτασε σε συμφωνία μαζί του ολοκληρώνοντας μια σημαντική μεταγραφή και προσφέροντας ένα πραγματικό πολυεργαλείο στα χέρια του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Δεν είναι μόνο τα γκολ και οι ασίστ, αλλά και η δουλειά που κάνει ο Μπρέθγουεϊτ μέσα στο γήπεδο. Ο 33χρονος είναι ένας φορ που κινείται αρκετά εκτός περιοχής και για αυτό μάλιστα αποτελούσε από τις βασικές επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου για την επίθεση του ΠΑΟΚ, μιας και ο Ρουμάνος τεχνικός έχει δείξει ότι τρέφει μια ιδιαίτερη συμπάθεια σε τέτοιους ποδοσφαιριστές. Τελικά θα τον αντιμετωπίσει σαν αντίπαλο και το μόνο που θα έχει να σκεφτεί είναι πως να τον περιορίσει.

Tipsbladet: Σήμερα στην Αθήνα ο Μπρέθγουεϊτ για τον Ολυμπιακό

Παρά το γεγονός πως δεν είναι «παίκτης περιοχής», τα νούμερα του είναι εξαιρετικά. Συγκεκριμένα την τελευταία διετία μέτρησε 32 γκολ και 5 ασίστ σε 78 συμμετοχές με τη φανέλα της Εσπανιόλ. Αν και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι ο μοναδικός που ξέρει πώς ακριβώς θέλει να χρησιμοποιήσει τον Μπρέθγουεϊτ, θα μπορούσε να αποτελέσει τον αντι-Γιόβετιτς στους Ερυθρόλευκους. Προφανώς δεν πρόκειται για τους ίδιους παίκτες, αλλά υπάρχουν αρκετά κοινά στοιχεία στο παιχνίδι τους, με τον Δανό να μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως δεύτερος επιθετικός όσο και στα πλάγια.

Το πως θα χρησιμοποιηθεί στον Ολυμπιακό και ποιος θα είναι ο ρόλος του θα φανεί με τον καιρό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι Κυπελλούχοι Ευρώπης προσθέτουν στη φαρέτρα τους έναν ποδοσφαιριστή που δεν διστάζει να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει στο ότι είχε κατά μέσο όρο 4,3 κερδισμένες μονομαχίες (45%) ανά παιχνίδι στη La Liga 2 τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, κάτι που αποδεικνύει περίτρανα πως δεν μένει στάσιμος στο παιχνίδι του. Σε συνδυασμό με αυτό έρχονται και οι 2,1 ανακτήσεις κατοχής μπάλας ανά παιχνίδι αλλά και ο χώρος που κινείται.

Η ικανότητά του στο σκοράρισμα είναι γνωστή, όπως και ότι δημιουργεί αρκετά για τους συμπαίκτες του. Μπορεί αυτό να μη μεταφράζεται απαραίτητα σε ασίστ, αλλά αδιάψευστος μάρτυρας είναι το ποσοστό του στις επιτυχημένες μεταβιβάσεις την περασμένη σεζόν που φτάνει το 71% (10,4 ανά παιχνίδι).

Αυτά είναι κάποια από τα στοιχεία του Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ που έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό των Κυπελλούχων Ευρώπης. Εφόσον οριστικοποιηθεί και η παραμονή του Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο Ολυμπιακός θα έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό δίδυμο στην επίθεσή του.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Ιρλανδία – Αγγλία 0-2: Εύκολη επικράτηση στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Σάουθγκεϊτ

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Λι Κάρσλι, η Αγγλία ξεκίνησε...

Ασύλληπτη Σταματοπούλου: Χρυσή Παραολυμπιονίκης στα 50μ. ύπτιο S4

Στην τελευταία της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S4 και πανηγυρίζει μια τεράστια επιτυχία στην καριέρα της δίνοντας στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο

Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Οσμάν για τη σεζόν 2024/25

Μερικές ώρες μετά την αποκάλυψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν για έναν χρόνο

Εθνική: Ο Μασούρας θα χάσει και το ματς με την Ιρλανδία

Χωρίς τον Γιώργο Μασούρα θα παραταχθεί η εθνική Ελλάδας στο πρώτο (Φινλανδία) αλλά...

Ο Τσεντί Οσμάν γιορτάζει τη Γενοκτονία των Ποντίων: Ποιοι άφησαν στο σκοτάδι τον πατριώτη Δ. Γιαννακόπουλο; (pics)

Το πρόσφατο - και άκρως θλιβερό - παρελθόν του υπερεθνικιστή Τσεντί Οσμάν βγήκε στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη της επικείμενης μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό και όλοι πλέον αναρωτιούνται για το πώς θα αντιδράσει ο δεδηλωμένος πατριώτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ιωαννίδης: Ο Γιοβάνοβιτς έχει πλάνο και ταυτότητα, θα γινόμαστε καλύτεροι

Με τρία γκολ και δύο δοκάρια, μια γεμάτη εμφάνιση...

Η Γερμανία σκόρπισε με 5 γκολ την Ουγγαρία, καθάρισε στο τέλος η Ολλανδία

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Γερμανία στην πρεμιέρα της...

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Σταματοπούλου: Ήταν η τελευταία μου χρονιά, έλεγα πως θα δώσουμε ό,τι μπορούμε και το κάναμε (vid)

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσει την παρουσία της...

Ολυμπιακός: Χαμός στο Λεωνίδιο για την κούπα του Conference League

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε σήμερα (7/9) η κούπα του Conference...